Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • konzumpro

    senior tag

    válasz #64905664 #310 üzenetére

    A durvábbra darálás segíthet nem megégetni a kávét.
    Nem is a lekapás lenne a lényeg, hanem hogy nagy odafigyeléssel, lassan jöjjön le a kávé, ebben segít a platni, ami kissé elemeli a lángtól a kotyogóst és tárolja a hőt amikor szükség van rá, de magát a kotyogóst is lehet emelgetni hogy kevesebb hő érje.

    A hűtést én is csak egy lábasba öntött vízzel próbáltam még eddig, megállítja a főzést, mielőtt egy forró csersavas átlátszó lé elrontaná az egészet, de az is működik hogy kiöntöm mielőtt ez bekövetkezne, de ehhez még jobban kell figyelni és sosem tudni mi történt volna ha tovább engedem. Na meg ha csak kiöntöm, a csőben lévő hígabb lötty még belefolyik a csészébe.

    Talán ezért jók a kifolyócsöves főzők amik egyből a csészébe főznek.

    És a lényeg tényleg a gyakorlat.
    Lemez kotyogóssal sose sikerült olyan jót főzni mint Mokinával, nem minden az elmélet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák