Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha e két készülék között kéne választani:
STRONG SRT8903 vagy WAYTEQ HD95CX
akkor melyik korrektebb műszakilag, mint vevő és felvevő? A médialejátszó képesség nem szempont, legfeljebb plusz pont...
-
törölt tag
Tudom, hogy sok hasonló cucc van a piacon. Kizárólag felvételhez kellene valami asztali csoda, aminek a felvételkezelés szempontjából használható a szoftvere/menüje is. Vagyis melyik CX-es vevőnek van a leghasználhatóbb, legtöbb hasznos, értelmes szolgáltatást adó szoftvere/menüje? Gondolok ilyesmire, hogy az átlagosnál több infót ad a képernyőn a csatorna jeléről vagy olvashatóbb/áttekinthetőbb/logikusabb a menü képe. A médialejátszásuk körüli hiszti nem érdekel. Olyasvalakitől várok segítséget, akinek személyes élményei vannak e téren konkrét készülékekkel.
-
törölt tag
válasz spiritex #13065 üzenetére
Ilyen összehasonlításra szerintem keveseknek van konkrét tapasztalata.
A képminőség szubjektív, az érzékenység meg lényegtelen, ha egyébként stabil a vétel. Nem távolsági URH/TV-vételről/vadászatról beszélünk...
Egy jó antenna megfelelő kábelezéssel többet számít, mint hogy melyik érzékenyebb egy kicsit. A saját jelerősség/jelminőség kijelzésük sem mérvadó az eszközöknek, legfeljebb tájékoztató adat, arra jó, hogy az antennát irányba állítsd vagy két antennát összehasonlíts.
Én 1 km-re lakom a toronytól, a pana 42G30 általában antenna nélkül is megy, antennával mindig 100% minden, ugyanekkor a SYNAPS THD3000 meg a STRONG8903 kevesebbet mutatott.
Csináltam egy koax csillapítós A-B összehasonlítást párosával, ebből nálam az derült ki, hogy a pana saját tunerje a "legérzékenyebb", ennél gyengébb a synaps és annál is gyengébb a strong. A pana tunerje volt a referenciapont, annál a jelszíntnél, ahol a pana már összeomlott, ott a másik kettő meg sem szólalt, illetve annál a jelszintnél, ahol a másik kettő összeomlott, a pana nagyobb értékeket mutatva vígan ment.
A strong átkerült egy másik helyre, ahol szintén azzal kezdte a tulaj, hogy érzéketlenebb, mint a meglévő készüléke. De ez csak egy adat, megfelelő antennával nincs jelentősége.
Nekem sokkal bosszantóbb volt, hogy a STRONG 8903 kódolt felvett adásokat csak kártyával enged lejátszani, illetve a kódolt csatornákat nem tudja "kódolatlanul" felvenni, az ilyen felvételt a külső médialejátszóm nem nyitja meg.
Médialejátszója a "könyvtári" .ts fájlokat nem nyitotta meg, 720p mkv fájlokat megnyitotta, de akadozva játszotta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -75% 15,6" i7-8850H 32/1TB QUADRO P2000 4GB 4K Touch
- Canon 750D + Összes tartózékával 5600 EXPO
- Eladó félkonfig! i9 10900KF/16GB/1TB SSD/1TB HDD/WIN11PRO
- HP ProBook 15-colos 11.-generációs Core i5 laptop
- Nintendo switch v2 Fortnite limited és Oled verzió eladó/csere/beszámítás
- Apple Watch Ultra 2, Titan, 49mm, GPS + Cellular, új állapotú, 100% akku, 2025.07-ig garos
- 3db hp chromebook 14 g3 egyben
- POCO X3 PRO 8/256
- Samsung UHD, QLED, Smart 125CM-es, kijelző+keret fólia, GARANCIÁLIS, hibátlan TV, OLVASS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest