Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz vegyszer #9170 üzenetére

    Gyanítom, szobaantennát használsz, és a B-multiplexet alacsonyabb teljesítményen kapod, ha megnézed a frekvenciatáblázatot:

    http://mindigtv.hu/lefedettseg

    Egy számítógép zavarimpulzusai ugyanis elég széles spektrumban tudnak zavarni (miután meredek élű, felharmonikusokban gazdag impulzusokról beszélünk), így nagy valószínűséggel a többi csatornán bezavarna, csak azt nagyobb jelszinten kapod, ezért nem olyan érzékeny rá.

    Egy példa:

    Vevőboxot használok, korábban csak egy távoli adót tudtam fogni, annak is egy visszavert hullámát, a szoba bizonyos pontján elhelyezett antennával. Ez azt eredményezte, hogy nem csak villanykapcsolókra volt érzékeny a vétel, de amint elindítottam egy felvételt, a pendrive digitális impulzusai úgy megszórták az antennát, hogy rögtön szétesett a kép, minden multiplexen.

    Ezt az akadályt úgy tudtam venni, hogy a pendrive-ot alufóliával burkoltam úgy, hogy a fólia az USB-csatlakozó fémrészével érintkezve le is testelődjön.

    Később elindult a helyi adás, amit már nem reflexióból vettem, hanem rendes irányból, abba már nem tudott bezavarni a pendrive, fólia nélkül sem. Még a szobában sem, de utána felszereltem egy külső antennát, ami zavarokra már egyáltalán nem érzékeny, olyan magas a jelszint. (Nem mintha ezt korábban nem tudtam volna megtenni, sőt már minden elő volt készítve, csak az említett reflektált jelet ott nem lehetett befogni.)

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák