Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Kroni1 #9098 üzenetére

    Átmenő koax. csatlakozó (loop) minden asztali DVB-T vevőn van, aminek értelemszerűen az a funkciója, hogy több készüléket is fel lehet fűzni egy antennára, így mindegyikhez eljut ugyanaz az antennajel.

    Ezen felül van kicsit drágábban a modulátort is tartalmazó vevőbox, ami a dekódolt digitális adást felteszi analóg formában az UHF sáv valamelyik csatornájára, ami egyrészt jó az öregebb készülékek számára, de jó lehet arra is, ha valaki a konyhába, vagy másik szobába szeretné kivinni a jelet. A hang ilyenkor mindig mono, mert egyszerű modulátor szokott lenni ezekben a készülékekben. Sztereo kódoló áramkör beépítése nem szokás, de nem is nagyon lenne értelme.

    Én régi videómagnóból bontottam egy 5 V tápfeszültségű modulátort, amit a vevőbox USB 5V tápjára kötöttem (csak egy RC-szűrőtag kellett még, mert zajos volt a táp), így vittem ki a konyhába a jelet, egy vékony koax. kábelen. Így persze azonos műsor megy a szobában és a konyhában, de ez nem gond, mert a konyhai TV épp azért kell, hogy átmenetileg ott is lehessen folytatni egy adott műsor nézését.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák