Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
VINIKOR
senior tag
Új ügyes HD-s külső tv-tuner a WinTV-HVR-1900: [link].
Hardveres mpeg-2-t tud!!! Laptop mellé is ideális mert a venti nem hangosodik be.
Magyarországon is jó lenne venni. Nem is drága. -
DarkByte
addikt
válasz VINIKOR #1301 üzenetére
És azt megnézted hogy mit tud hardware -esen MPEG2 kódolni? Szerintem ez csak analógot tud így tömöríteni, akárcsak a többi másik hybrid tuner.
A pendrive méretű tuner-ek sem hangoskodnak, mert azokban sincs ventilátor. Sőt én még ventilátoros belső tuner -t sem láttam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
nrc
tag
[Itt] olvastam az alább idézett postot:
"part_wish | Válasz erre Ma, 20:53:07 [1.]
nem fog elindulni a digitális sem éjfélkor, sem műsorkezdettől, esetleg valamikor a holnapi nap folyamán..."
Nem tudom mennyire megalpozott az infó, de ennek fényében lehet, hogy nem érdemes csak azért virrasztani, hogy az indulást el ne szalassza valaki.
Végülis nekem mindegy, hogy hajnalban vagy délben a lényeg az, hogy azért holnap már elinduljon a sugárzás.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Nos lássuk a medvét!
Mod: Sat.hu fórum szerint még Kabhegyen sincs semmi. [link] Én még azért várok egy 5 percet[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Irgum-burgum, hát erre sincs semmi. Na mind1, holnapra majd meghozza valaki, a mikulás bácsi max előlegezheti igaz, de majd odaképzeljük. Jó éjt mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
No, beindult már a DVB-T sugárzás? Nekem még mindig nincs vevőm hozzá...
⭐ Stella
-
bzoley
veterán
válasz radi8tor #1315 üzenetére
Nyugi, úgyis ide lesz írva, ha történik valami.
Nekem négy vevőm is van, de tartok tőle, fölöslegesen.
Ma indul a digitális tv, de csak a Duna TV műsoraival -
ati2
őstag
Csak DUNA lesz ma: [link]
Hopp bzoley beelőzött
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát akkor jól átvertek bennünket. Ígérgették a nagy digitális orgiát dec1-re, aztán kiderült hogy Dunán kívül még szerződésük sincs.
Viszont nálam még a Dunát se találja meg a DVBViewer .
-
ati2
őstag
Szerintem az új médiatörvény tervezet miatt várnak a csatornák, de a héten tuti több infó lesz.
A sat.hu-n a "part_wish"-nek tuti bővebb infói voltak, csak gondolom nem beszélhet.
Már az is csoda, ha valaki előre bármilyen infót kiszivárogtat manapság.Szerintem arra célzott, hogy délelőtt lesznek megbeszélések az AH és a többi TV csatorna között.
Biztos most jöttek rá hogy december 1 van[ Szerkesztve ]
-
Sonny C.
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy az adótornyoktól max. milyen távolságra érdemes kísérletezni a szobaantennával? Konkrétan én a Kabhegyi adást szeretném fogni és Kőszegen lakom! Kb. 80 km légvonalban. Sajnos a tetőantennára esélyem sincs, mert néhány éve ráépítettek a társasházra és leszerelték a még fennmaradt régi árbocokat.
A választ előre is köszönöm! -
DarkByte
addikt
válasz Sonny C. #1322 üzenetére
Mi is csak egyenlőre ezen térkép alapján tudunk tájékozódni: [link] Ha itt a város a lefedettségen belül van akkor lehet esélyed, de úgy sem biztos szvsz hogy szobaantennával is össze fog jönni (bár ati2 -nek Kecskemétről sikerült 50km -re a szentesi adótól). Én is azt várom hogy visszakapcsolják és akkor Szegedről tudjak valami infót szolgáltatni a maszek-szobaantennás rendszeremmel, de egyenlőre semmi. :S
veterán
Olvastam amit írt, de egyelőre őt nem sorolom a "hiteles" informátorok közé. Lehet, hogy tud valamit, egyelőre figyelmen kívül hagyom.
Én talán úgy csináltam volna az egészet, hogy gyerekek, aki most nem száll be, az három év múlva se könyörögjön. És akkor nincs nincs ez az egész alkudozás.DarkByte:
Tegnap jeleztek 75km-ről is vételt, pedig még nem ment teljes gázzal az adás.[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Korábban már napfényt látott egy ilyen hír is: [Index: Az RTL igent mondott a digitális átállásra] De mégsem írtak alá szerződést ezek szerint?
Sonny C.: hát akkor a fentiek tükrében érdemes lesz megpróbálni, de én előbb inkább csak kölcsön eszközökkel próbálkoznék.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sonny C.
tag
Mindenkinek köszönöm a választ! Akkor kérek kölcsön egy erősítős szobaantennát és majd írok a tapasztalatokról, ha már lesz valami adás!
-
DarkByte
addikt
"A FigyelőNet értesülései szerint (valamint a MinDig TV honlapján található információk alapján) egyelőre csak a Duna TV két csatornája (a Duna HD és a Duna II Autonómia) kerül fel a december 1.-én induló MinDig TV-re.
Az eredeti tervek szerint az induláskor már elérhető lett volna az m1 HD, az m2 HD is, valamint kódolt formában az ATV és a Hír TV. Korábban szó volt az RTL Klub, a TV2 és a Viasat 3 felkerüléséről is.
A Duna TV-n kívűl egyelőre más társaság nem kötött szerződést a digitális földfelszini műsorszórási pályázaton nyertes Antenna Hungáriával.
November végén Kab-hegyről vehető volt egy tesztsugárzás, melyben a fent jelzett csatornák is vehetők voltak... " [link]
[ Szerkesztve ]
-
Capella
senior tag
A legutóbbi teszt adásról lemaradtam. Vasárnap délelőtt nem kerestettem rá a tévével.
Délben meg lekapcsolták.
Reggel fél hétkor még nem volt semmi, a Duna sem. Ez persze csak úgy lehetett volna ha szépen fű alatt megindítják, vagy ahogy egyesek remélték és fennmaradtak éjfélig csak ezért, hogy hátha már 0 órától.
Én valahogy úgy csináltam volna, ha december 1, akkor valami kerek emberi időpontban, 10 órakor, vagy 12, de legyen 14 egy főmufti megnyomja a képzeletbeli gombot, és így indul az egész.
Van egy olyan jelentősége, hogy talán ennyi píárt megérne.
De lehet, hogy így tervezték vagy így lesz, csak a Dunán kívüliek kihátrálása eléggé beleköpött a levesbe. -
DarkByte
addikt
válasz VINIKOR #1332 üzenetére
A kártyán MPEG-2 kódoló és nem dekódoló van, ez pedig 99% hogy csak az analóggal működik. Digitális adás esetében mindenképpen a proci dekódol, ráadásul ha tudna is MPEG2 dekódolást hardware -sen sem érne semmit mert a hazai digitális adás mint le lett írva már 1000x MPEG4(H.264/AVC) kódolású.
-
gombi86
csendes tag
Sziasztok! Beszéltem a Mindigtv ügyfélszolgálatával. Ott azt az információt kaptam, hogy Budapesten és környékén ma még csak teszt adás várható, állítgatnak, tesztelnek, ellentétben a sajtóban megjelent mai indulással. Így most kérdés,hogy ma egyáltalán lesz-e vagy se.
[ Szerkesztve ]
-
wassermann
Topikgazda
válasz VINIKOR #1332 üzenetére
Vinikor, ez teljesen más mint a normál TV-adás: a tömörítést az adótorony előtt a stúdióban végzik. A DVB-T -s adó ezt a nagyon erősen tömörített jelfolyamot (H264) sugározza ki. A gépedbe dugott DVB-T vevő csak olyasmi mint egy vezeték nélküli hálókártya, ami a vinyóra küldi a műsort. A mentés nem teljesítmény igényes dolog, viszont az erős tömörítés miatt a jel kibontása és megjelenítése erős gépet vagy DxVA-s videokártyát igényel.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
én meg itt a melóban tűkön élek végre valaki beírja igen elindult és a korábban leírt összes csatorna megy....sőőőőőt HD minden
-
bzoley
veterán
válasz DarkByte #1338 üzenetére
Na ja, nagyjából ennyi volt.
Pedig annak ellenére, hogy szarabb volt tegnap a minőség, mint az analóg adásé, még örültem is volna neki. Nem kell szarakodni az antennával, mert vagy az egyik adás jön be normálisan, vagy a másik. Ha betartják az ígéretüket, baromira nem fog érdekelni az egész. -
törölt tag
M1 HD-ról felvett anyagot mivel tudom vágni illetve újrakódolni?
-
DarkByte
addikt
[stop.hu: Digitális műsorszórás: perel a TV2]
Rájuk már biztosan nem kell számítani. Még jó hogy a Showder Klub nem náluk megy[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Jaj nekem, a sat.hu fórumon most olyan vérengzést rendeznék, hogy nem győznének újra meszelni .. de inkább lenyugszom. Hihetetlen hogy még mindig ugyanazon pörögnek, meg hogy már az első napon fikáznak azért mert csak Duna lesz.
-
bzoley
veterán
válasz DarkByte #1343 üzenetére
Talán meg is érdemlik. Így előkészíteni, megszervezni valamit, siralmas. Gyakorlatilag a pénzen marakodnak, mindegyik szeretne nagyon jól járni. De hogy összehozzanak egy olyan csomagot, amire talán fel is figyelnek az emberek, arra nem voltak képesek, senki nem áldozott fel semmit a "cél" érdekében.
-
törölt tag
Lehet összeülnek délután, aztán úgy döntenek hogy elhalasztják 1 évvel ezt az egészet. Nálunk így szokott ez menni .
-
zhagyma
őstag
-
Capella
senior tag
A tesztadásból kimaradtam, de míg korábban adtak, a képminőségi csökkenő sorrend nálam DVB-T -> analóg kábeltévé -> digitális kábeltévé volt.
Nem gondolnám, hogy a végleges adás rosszabb lenne.
Az analógnak is van számos hibája, de a digitálist meg agyon kell tömöríteni. Ebből is van minőségromlás.Most ez, hogy lesz-e, meg mikor lesz, meg hány adó lesz, vagy csak a Duna lesz egyelőre, nem lett volna ilyen kardinális kérdés, ha időben szólnak, hogy változott a menetrend.
Az volt a kommunikáció, hogy december 1-jén indul az adás több adóval, és punktum. A problémákról nem tudhattunk, kussolt mindenki, a TV2 is csak pénteken fordult bírósághoz.
Ha nem lesz estére sem semmi, akkor egy jó nagy lebőgés az egész. Nálunk valahogy semmi nem megy rendesen.
Tömegeket meg úgysem érint. Hány családban van mpeg4-es vevő?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest