Új hozzászólás Aktív témák

  • P3Dr0

    senior tag

    válasz majestic #6902 üzenetére

    Sajnos vagy nem de Svédben sem jobb a helyzet. Én egy erdő szélén lakom és van 3 szomszédom. Ebből kettő berágott a drónra annak ellenére,hogy sose repültem felettük csak fel és leszállásnál látták, hallották a drónt. Egyik leszállásnál a mellettem lévő szomszéd látszólag érdeklődve kérdezte én drónozok? Én meg mondtam boldogan,hogy igen. Az érdeklődés azonnal fenyegetéssé vált és mondta ha mégegyszer meglátja nagy baj lesz! Kérdeztem mi a baja majd a válasz az volt ha látja a drónt megijed mert azt hiszi megfigyelik és szorongó érzés számára az egész. (Valahol érthető mert a Svéd rendőrség mavic 2 pro-kat reptet sokszor.....)
    Mindenesetre én úgy voltam vele,hogy félelem ide, félelem oda repülni szeretnék. Repültem is míg egyik kora este pár hete rám nem hívták repülés közben a rendőröket.... Megláttam a rendőrautót a drónt(air 2) kb. 100m re letettem a fűbe. Rendőrök jöttek, kérdezősködtek,majd mentek aztán kisétáltam a drónhoz és begyűjtöttem egy háti táskába,hogy a szomszéd ne lássa.
    Neki van egy kutyája simán mondhatnám,hogy nem lehet és akkor el kellene onnan vinnie az ebet (Svédben a kutyatartás nagton komoly szabályokhoz kötött) de mégse tettem mert en tudok kompromisszumot kötni ami sajnos az átlag svédről nehezen mondható el.
    Egyébként ha ajánlhatok valamit akkor az pár dolog lenne. Ha otthon akar repülni az ember azt tegy meg a kora hajnali, reggeli órákban mert akkor a többség alszik! Felszállás és leszállás gyorsan történjen ezzel minimalizálva a szomszédok általi észlelési időt. Mindig repülj arrébb ha hyperlapse készülne (naplemete, felkelte...stb).
    Én a elmúlt időszakban ha a kertből szálltam fel napkeltés és (vagy) tájképes videókat, képeket csinálni az ocusync-nek köszönhetően a házból irányítottam a drónt ezzel kerülve,hogy a szomszéd lekamerázzon leszállás közben....
    Sokat írhatnék még de már így is sok. A lényeg sehol se jobbak az emberek mint MO,n.

    Svéd rendőr drón :

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák