Új hozzászólás Aktív témák

  • Chronos85

    tag

    válasz ZephX #5461 üzenetére

    Hali,
    Az alkaros rajzoláshoz kicsi lesz az S-es tábla. Ez főleg olyanoknál jellemző, akik vmilyen szintű tradicionális múltal rendelkeznek, mint ahogy te is írtad.
    A hozzá adott szoftver egyéni preferencia kérdése, ha egyiket se ismered akkor teljesen mind1, mert tudásban nagyjából ugyan ott vannak.
    Ha jól tom az új generációs táblák mindegyike multitouchos. Ez megint izlés kérdése, sztem rajzoláshoz teljesen felesleges, úgyis a másik kezed a billen van a gyorsgombok miatt.

    Ha rákeresel a Huionra itt a topikban láthatod, hogy inkább negatív tapasztalatok vannak, igaz többnyire ezek a korai modellekre vonatkoznak, lehet azóta sikerült ezt kinőniük. Sokszor megkapjuk, hogy csak a wacom, pedig fele annyiért is lehetne nagyobb táblát kapni más gyártóktól. Nos az az igazság, hogy jelenleg ezek a legmegbízhatóbbak és ha vki napi szinten használja akkor ez igenis nem elhanyagolható. Amin dolgozok az már több mint 5 éves (talán 2 generációval ezelötti) sok órás intenzív napi használat mellett semmi baja nincs. Ok hegy az kopik, de védőfólia mellett ez annyira minimális, pláne ha nem satírozól sokat, mellesleg könnyen pótolható és régebbi tipusokhoz is beszerezhető. Azért a mai hardverek többségére nem igazán mondható el hogy ilyen használat mellett ennyire jól bírnák.

    Szóval ha nem olyan sűrgős akkor próbálj meg össze kuporgatni még egy kis pénzt az eggyel nagyobbra.
    Vagy esetleg nézz szét a használt piacon. Ott viszont nagyon meg kell nézni főleg a tollat, nem véletlen emelik ki hogyan kell tárolni. Persze lehet külön csak azt is venni, de úgy általában egy fél tábla árába belekerül.
    Pesten tudtommal 2 helyen is többféle wacomot ki tudsz próbálni (visszakeresel a topikban vagy dobsz egy privit akkor leírom, hogy hol). Ha van rá lehetőséged hívd fel őket és menj el, nem mellesleg nagyon segítőkészek és bármely felmerülő kérdésedre szívesen válaszolnak.

    Ha mégis a Huion mellett döntesz olyan pár hónapos használat után szívesen látnánk egy rövidke leírást a tapasztalataidról. Pár éve kezdett igazán elterjedni én is nézek neten preview-kat olyan művészektől akiknél több féle gyártó terméke is megszokott fordúlni. Talán annyira nem elfogultak mint akik vmilyen részesedést kapnak cserébe. Bár ezek inkább az aktív kijelzősök (mert hát ugye ez lenne vmilyen hardveres előrelépés a mostanihoz képest), de ott is jól látható hogy gyártón belül, az egyes tipusoknál is hatalmas eltérések vannak.
    Remélem sikerült vmicskét segíteni!
    Üdv.: Chronos

Új hozzászólás Aktív témák