Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    válasz Kwisatzh #9365 üzenetére

    Nincs ebben semmi szivatás. Na nem vittem túlzásba, mert eddig kétszer néztem így - inkább kísérleti jelleggel - a Nat Geo Wild HD-t. Annyira engem sem hoz lázba, egy Travel HD-nek jobban örülnék, ami szintén elérhető magyarul, de csak a határon túl.

    Ezzel a módszerrel néztem tavaly HD-ben magyarul a Forma 1-et, igaz csak néhány futamot, mert azért nem vagyok nagy F1 rajongó.

    Az Digikábeles RTL Klub hangja egy SD boxból ment az erősítőbe, a képet pedig HD-ben néztem műholdról, amit a török TRT HD adott. Kb. 1 másodperc eltolódás volt, de nem zavart, mivel F1 esetében nem kell figyelni lipsync-re. Több emberről tudok, aki így nézte az F1-et csak többen a képet a BBC One HD-ről szedték. Sajnos nekem kicsi a tányérom a BBC One HD-hoz. Volt, aki az ORF HD-ről nézte a képet az RTL magyar hangjával, bár az ORF csak 720p. 2012-től egyszerűbb lesz, mert a HD kép és a hang is az m1 HD-ről jön. Ha esetleg az m1 mégsem HD-ben adná, akkor marad a jó öreg TRT HD a képhez.

    Egy csomó mindent el lehet érni ezzel a trükkel magyarul HD-ben, főleg sporteseményeket. Amikor még nem volt itt Digikábel és a Digisport sem létezett, akkor pl. focit úgy néztem, hogy a kép műholdról jött HD-ben, a hang meg a magyar Sport 1-ről.

    Szóval ez a módszer abszolút nem új. A 2008-as foci EB-t még nem adta HD-ben a magyar televízió, így a HD kép jött műholdas forrásból, a hang pedig az analóg m1-ről. Sajnos nem minden esetben jött össze, mert néha elég nagy volt a csúszás a kép és a hang között, ilyenkor lemondtam a magyar kommentárról. Akkor még nem volt timeshift lehetőségem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák