Új hozzászólás Aktív témák

  • Andie

    őstag

    Egy picit énis a digiTV védelmébe kelek, ha ér valamit itt a szavam.
    Elég vacak helyen lakok ilyen szempontból, a Csillebérc kellős közepén, erdőben, a teraszomról pont délre a kakukkhegy emelkedik kb 300 méter magasságig. Mivel igy az isten hátamögött vagyok, se kábeltv, se upc, semmi nincs, a többi lakónak (10lakásos) upc directje van, vagy mi, apró parabolákkal. No nekem az drága volt (4000 ft ha jólemélxem), igy a diginél kötöttem ki. Kicsit paráztam, hogy nem fog a jel jönni, lévén a hegy eltakar mindent, azon meg ugye nem jön át a jel. Kb 20 fokos szögben lehet ellátni a fák fölött. No azért csak elhoztam próbaképpen Andristól egy szettet, mivel ö csak több hét után tudott volna kijönni, de biztatott, hogy menni fog az, nomeg telefonon rendkivül sokat segitett, ezúton is köszönöm neki.
    Hazajöttem, felrögzitettem, bekábeleztem, kicsit jáccottam vele, és azóta is 85% körüli a jelem. Kopp kopp. Se kockásodás, se kimaradás, semmi. Naponta 2-3x elöfordul,hogy mint a rossz xvideknél, egy pillanatra szines kockák jelennek meg egy csikban, de ez fél másodperc, és kész. Nyikkan esetleg egyet, ha a hang is elbaszódik egy fél másodpercre. Ez belefér nekem 2700 ftért. Tökmindegy mit igérnek a lapon, milyen hangzatos szavakkal, más is igy csinálja, sőt. Nekem 99,9%-ban eddig minden pöpec volt, remélem igy is marad. Épp ezért kétlem, hogy az adó oldalon volna gond.
    Ha valakinek ilyen állandó problémája van, nincs adás, szar a jel, stb, akkor mindenképpen a vevö részen keresgéljen. Van jelszintmérés a központi egységben, ott kell figyelni, és addig álligatni, billegetni az antennát _felszerelve_, miliméterenként, amig elég erös nem lesz a jel. Aztán lefixálni és soha többé hozzá nem nyúlni.
    Apámat is rábeszéltem 2 hónapja, egy délutánt eljáccadozott a beállitással, azóta 50 magyar csatorna boldog tulajdonosa, pöpec, pengeéles minöségben.

    Szóval én azt mondom, kis türelem, kis odafigyelés, és persze a hibalehetöségek kizárása (beltéri, stb). Olyan ez kicsit, mint a "szar a windows" axióma. Persze, aki nem tudja használni, annál szar. Nekem 3 éve van ugyanaz az XP-m, fejlesztek, játszok, netezek rajta, és még mindig 20 mp alatt bútol, és nem fagy, nem akad, nem szemetel. Persze tudni kell karbantartani és használni.

    Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

Új hozzászólás Aktív témák