Új hozzászólás Aktív témák

  • FoxiestFox

    félisten

    válasz wjbhbdux #8629 üzenetére

    Vágod, hogy nem kell tárolnod? :)
    Van kliens amiről akkor töltesz amikor akarsz. Olyan mint a Steam istenség, csak mégsem olyan.
    Az offline tárolás egy opció, letöltheted, ha szeretnéd (és tekintve hogy mekkora HDD-ket lehet venni milyen olcsón, szerintem a GOG könyvtáram többször elférne a NAS-omon, pedig van bőven játékom ott és nem csak régi), de senki sem kötelez rá.
    Viszont ha bedől, letöltheted a játékaid, míg ha a Steam dőlne be, valszeg az összes drm-es cuccod a hajadra kenhetnéd, vagy várhatnál, hogy annak kiadója megszán-e egy unlockkal.
    (Nyilván a Steam bedőlésének valószínűsége nem valami magas.)

    Én napról napra egyre inkább anti-Steam állásponton vagyok, ahogy követem a híreket az anti-repair, anti-ownership modelleket erőltető cégekkel kapcsolatban, egyre nyilvánvalóbb, hogy Gabe vállalkozása is ilyen. Tök jó, hogy elsőként teremtette meg ilyen minőségben a netes játékpiac intézményét, én is sokáig kitartottam mellette, de már nem ezt a zárt hajhászati modellt szeretném támogatni.
    Nem abban a világban szeretnék élni, amiben ha fejlesztek egy játékot, és meg akarom jelentetni a legnagyobb online platformon, 20-30% sarcot kell fizessek az üzemeltetőnek, ami amúgy a játékaim használja a kártyás belterj-tőzsdéjének dagasztására is.~5% oké, de ez a 10+ ez olyan szinten arcpirító hogy a pofám leszakad.

    Július óta semmit sem vettem Steamre, és büszke vagyok magamra, lévén előtte havonta több sorral is gazdagodott a librarym, sokszor indokolatlanul... :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák