Új hozzászólás Aktív témák

  • kigyi_23

    addikt

    válasz Whiteshark13 #1021 üzenetére

    Ezért mondjuk mindig, hogy próbáld ki, tapogasd meg mielőtt veszel valamit, vagy legalább nézz utána. Olvass, kérdezz. Ez nem szégyen, ha valaki kérdez azzal saját magának segít a szégyen az, ha valaki úgy gondolja ő majd megmutatja, hogy ez máshogy is lehet nem kell mások véleménye.
    A telefonokat nem lehet fényképező gépekhez hasonlítani, könnyű dolguk van a gyártóknak, mert 1 lencse/csoport tulajdonságaihoz kell kitalálniuk mik az általános legjobb beállítások. Csak ahhoz kell kitalálniuk milyen "utómunka" kell egy adott helyzetben egy adott beállítási tartományban. Mekkora zajszűrés az ami kell/még elmegy stb. A szoftver elektront izzad amire kiszenvedi azt amit te a kijelzőn látsz. Ehhez is hosszú évek, már mondhatni évtizedek kellettek, hogy ilyen minőséget tudjanak kiszenvedni azokból a kis szenzorokból, optikából. Nyilván elsőre avatatlan szemnek az a jobb. És sokszor jobb is, mert egy fényképezőgéppel nem az a dolgod, hogy nyomd a gombot! Mindent neked kell tudnod igen nem írtam el tudnod kell! És a tudást meg kell szerezni tanulással, gyakorlattal ahhoz, hogy olyan képeket készíthess mint amiket a neten láthatsz sok embertől.
    Nem szégyen telefonnal fotózni sem, főleg mai világban amikor a telefonok sok helyzetben mindenesként viselkednek és egészen jól használhatók.

    Olvass, tanulj és gyakorolj ha ezt szeretnéd csinálni! És barátkozz meg a gondolattal, hogy a kis belépő kategóriás gépek sok sebből fognak vérezni és nagyobb kompromisszumokat kell kötni egyes helyzetekben mint azt elsőre gondolnád. A jó képekhez pontosan ismerned kell a géped az optikád határait. Lehet jobban jártál volna egy régebbi hagyományosabb (DSLR) géppel, sőt kezdőként biztosan jobb lépés lett volna.

    https://www.youtube.com/user/kigyi23/

Új hozzászólás Aktív témák