Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba951

    veterán

    válasz mobal #12882 üzenetére

    Jobb ha erre nem veszel mérget! A Steam igenis szisztematikusan feltérképezni a vpn hálózatok kimenő címeit. Elég jó címlistájuk van ma már, és egyre csak bővítik. Tehát 100%-ban tisztában vannak vele, hogy vpn-t használsz.

    Retorziót elsősorban a Steam Storban vásárlókkal szemben alkalmaznak. Mármint ha vpn-en keresztül vásárolsz, nem a lakhelyednek megfelelő Steam Store-ból. Érdekes módon az USA ip címeket gyűjtik össze, tehát az USA-ban való vásárlást akadályozzák keményen. Az orosz (vpn) ip címekkel nemigen foglalkoznak, számomra ismeretlen okokból. A retorzió egyébként az, hogy a fizetésnél sikertelen lesz a tranzakció. Tehát nem kerül hozzád a játék, igaz a pénzedet sem vonják le.

    Call of Duty - Black Ops II orosz kulcsért ne nagyon törjétek magatokat, ha Magyarországról akartok vele játszani. Teljes régiózárat kaptak a dobozos változatok, így csak Oroszországból aktiválhatóak és játszhatóak.

    Viszont úgy nézz ki, hogy a Steam Store-ban megvásárolt példányokra ez nem vonatkozik. A gift-ben kapott vagy trade-lt játékot lehet majd aktiválni, lehet vele játszani Magyarországról is. Persze ez még változhat, de most még így van. Az előzetes tájékoztatás alapján az angol nyelv alapból benne lesz az orosz változatban.

    Ha gift-et aktiváltok, azzal nem vétkeztek az új SSA ellen. Ebből biztosan nem lehet semmi bajotok. A VPN-es kulcs aktiválás viszont akár a fiókotok elvesztésével is járhat. Igaz, erre még nem volt példa, de benne van a pakliban.

    Sajnos a gift-eket sokkal nehezebb felhajtani, mint a kulcsokat. És mivel nem igazán van árverseny, sokkal drágábbak a kulcsoknál. Meg persze ott van a veszély az első 30 napban, hogy pénzügyi visszaélés miatt leszedik a játékot a fiókról. Ha ezt az időszakot "túléli", akkor már megmarad.

Új hozzászólás Aktív témák