Új hozzászólás Aktív témák

  • föccer

    nagyúr

    válasz bandus #96442 üzenetére

    Ha nem is egészen így, de igen. Építőiparban dolgozom és aki nem itt dolgozik, az nem tudja, hogy mi volt itt az elmúlt néhány évben. Kb minden évben azért verektünk, hogy kevesebb embert kelljen kirúgni, kevesebb legyen a bérmegvonás. Mindemellett, hogy a mi munkánk nem lett kevesebb, mert ahogy szűkült a piac, az anyacég egyre inkább támaszkodik a mi munkánkra, hogy a piaci részesedését növelje. (optimalizáció, partneri kapcsolatok ápolása, partneri kör bővítése. Rengeteg munkával jár, amihez nem volt erőforrás.

    Gondolom nem kell bemutatnom, hogy nem keveset melózom én sem a cégnél, ismertek már ennyire, pedig nem ijedek meg a saját árnyékomtól.

    És igen, az egyik szemem sír, mert baromira vágynék már rá, hogy ne árlista -30%-on kelljen árajánlatokat adni, ami árlistát egyébként sem módosítottunk 5 éve. És nem mellesleg így is mi vagyunk az egyik legdrágábbak akik a szabad piacra dolgoznak, mert vannak olyan gerinctelen cégek (akiknek nem mellesleg pontosan ugyan olyan jogosultságuk és akkreditációjuk van, mint nekünk), akik papírgyárat játszanak és zsebbe 5k-ért adnak egy jegyzőkönyvet. Persze, másolópapír árral szemben nem tudunk versenyezni, de nyilván ez is az én hibám, mint minden más ebben a kibaszott iparágban. :(

    Igen, az egyik szemem bizony sír, mert abból a tizezer milliárd forintból, amit 6 év alatt elköltöttek volna, lettek volna építkezések, amihez beton kellett volna. Sok beton. Rengeteg. Csak az idei évre eddig kiírt munkákkal a budapesti piac többszörösére növekedett volna és még az év közbeni szerződések nincsenek is fasorba se számolva.

    Igen, az egyik szemem sír, mert tudom jól, hogy az utóbbi időkben azért nem kaszáltak el megint egy csokornyi embert a cégcsoportban, mert bíztunk abban, hogy pár évig most megint lesz meló, aztán meg lesz valahogy, visz a lendület. Most, hogy a budapesti ipari kilátásokat kinyírták legkésőbb jövő héten mehetünk nagy főnökséghez, ahol diktálják a szabályokat. Akartunk felvenni még 1 technológust BP-re, hogy ne hülyüljek bele a munkába, most ez is ugrik.

    Ha nincs piaci kilátás, akkor kasza lesz, meg fizetésmegvonás. Persze, nem tetszik. Mehetek, válthatok. Hová? Én pozíciómban 4-en dolgozunk az országban. Persze elmehetnék keverősnek, vagy pumpásnak, jobban keresnék. Sokkal jobban. 1,5-2x pénz lenne. Vagy megpróbálhatnék elmenni "sima" üzemi technológusnak. Abból dolgozik az országban legalább 12. De 1 minden pozi foglalt, 2 nem vesz fel senkit, mert nincs rá piac.

    Igen, egyik szemem sír, mert ha az állam nem tolja az építőiparba a pénzt, akkor az építőipar halott. Leget magyarázni bármilyen fellendülésről, mert bármi maszlagról, de nincs ilyen. Tavaly év végén egy picit megmozdult valami. Telekom székház, ami jelentős volt. Nem mi visszük. 1-2 társasház, iroda, elvétve. ezek a nem állami beruházások vannak és kifújt. Most konszolidálódik az ingatlanpiac, idén már nem lesznek ezek sem.

    Szóval igen, egyik szemem sír, mert szó szerint kellett volna, mint egy falat kenyér.

    Ennyi. Mindenki legyen IT szakember, meg SAP experiment, mert azokból ugyan Dunát lehet rekeszteni, de mocsok jól keresnek és mindig van hová váltaniuk. Építőipart mindenki felejtse el.

    Ennyi.

    Bocs, most valahogy az iróniád kicsapta a biztosítékot nálam.

    Építésztechnikus. Építőmérnök.

Új hozzászólás Aktív témák