Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz DeFranco #72326 üzenetére

    Az alaplapod tud magfeloldást, úgyhogy érdemes valamilyen feloldható Phenom II x2/x3-at nézni x4 helyett. Úgy nézem, kb. ez a vonal is a vége, mert az FX-eket nem támogatja a lap. Ilyen feloldható procikat szerintem 5-10k közötti áron kapsz HA-n, én 5,5k-ért vettem tavaly nyáron a magam hárommagosított Phenom II x2 555 BE-jét, ez nálam három maggal 3,6 GHz-en ketyeg stabilan, feljebb nem nagyon vittem, nem akartam elszállni a fogyasztással.

    A magfeloldással (és annak hatásával a fogyasztásra) Oliverdának van egy kb. 6 éves cikke a PH!-n, a Tudástár rovatban. Dióhéjban minden feloldott mag kb. +15 W TDP-t jelent a proci alap TDP-jéhez képest, ha jól emlékszem.

    Videókártyának én egy passzív HD7750-et használok, ez kb. a valahai HD4850 tudásszintje erőben, támogatja a DX12-t/Mantle-t/GCN-t/Vulcan API-t meg minden egyéb izét, ami fontos a gémerkomuniti szerint. Persze nem erős kártya, kb. belépőszint (ahogy az átnevezett változata, az R7 250 is), de mivel kis fogyasztású, passzív kártyát akartam, ez részemről oké. Gondolom, neked is kb. megfelelne ez a szint. GTA IV-et nem játszok, de valószínűleg azért bőven elboldogulna vele 1280*1024-ben.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák