Új hozzászólás Aktív témák

  • keccsa

    aktív tag

    válasz rsf #3763 üzenetére

    Igen, határozottan zajosabb a T6-nál (is). Ráadásul szerintem a BT áramkör sem a csúcs, mert sokkal nagyobb a különbség a line bemenet és a BT átvitel között (természetesen a vonalbemenet javára), mint a T6-nál, úgyhogy egészen biztos, hogy nem véletlen, hogy a magasabb szolgáltatási szint (bemenetválasztó, SD-olvasó, NFC, papíron nagyobb teljesítmény) ellenére kb. egy árban vannak a T6-tal. Azért írtam, hogy "papíron" nagyobb a teljesítmény, mert szubjektíve úgy hallom, hogy zavaró torzítás nélküli szintre hangosítva nem nagyon jelentkezik a teljesítmény különbség. Nehéz egyébként összehasonlítani a hangerőt (hangnyomást), mert eléggé eltér a két kütyü hangkaraktere. A T6 lágyabb (ha úgy tetszik, tompább) hangjával a Mega keményebb, kissé "kásásabb" hangzása áll szemben, mely a hangerő növelésével hamarább válik zavaróvá (egyrészt felborul a hangzási balansz, és elkezd harsányabbá válni a hangja, másrészt megnő a torzítás is), így számomra némileg nagyobb hangerőt tud hallgatható minőségben nyújtani a T6. Persze biztos vannak olyanok is, akinek jobban fog tetszeni a Mega világa, mert igaz, hogy irányítottan, de nyújt némi sztereó hatást, illetve elölről hallgatva "fényesebb" a hangja, és aki kevésbé érzékeny a torzításra, az talán nagyobb hangerőt is kicsiholhat belőle.

    Szétszedés.

    Ha jól csinálod, nyomtalanul szét lehet szedni, de kell hozzá egy célszerszám, mégpedig egy kemény gitárpengető.
    Először a pengetővel szedd le az aljára ragasztott gumilábakat, illetve szintén az alján a középen lévő adattáblát, mert az alatt is van két csavar. Ha kiszeded az így láthatóvá vált 6 db csavart, lejön az alsó rész.
    Ezután szintén a pengetővel a tetején az érintőpanel szélénél feszítsd fel körben, így felfelé le fog jönni az is. Ez nem ragasztva van, hanem kis körmök csúsznak be függőlegesen az alatta lévő fekete műanyag keretbe, azok tartják a helyén a felső érintőpanelt. Ha ez is lejött, akkor a panelből kihúzod az ahhoz csatlakozó szalagkábelt, és akkor az sem lesz útban. Ha nem akarod kiszedni a szalagkábelt, akkor nem muszáj, anélkül is tovább lehet bontani, csak ott fog fityegni a panel. Az érintőpanel alatt ismét lesz egy sor csavar, azokat kiszedve lejön a felső keret is. Ezután a külső fém rostélyt le tudod szedni úgy, hogy alul is meg velül is a visszahajtott rögzítő füleket kihajtogatod, majd hátulról kezdve el tudod emelni a rostélyt a belső háztól, és le tudod venni róla. Ezután már látod, hogy mi a probléma. Leszeded a fityegő porvédőt, majd fordított sorrendben összerakod, bekapcsolod, és örülsz a zörejmentes hangnak... ;)

    Persze mindenki a saját felelősségére csinálja, mert ugyan ha ügyesen csinálod, nem lesz külső nyoma a mutatványnak, de a garipapírt ezután valószínűleg már csak más célra használhatod! :Y

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki magának hülye!

Új hozzászólás Aktív témák