Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz Wade0303 #11409 üzenetére
Nem. Egyik gyárilag DV képes médialejátszó (ATV 4K, AFTV 4K, Shield) nem volt licencelve a dual layeres UHD BD DV anyagok lejátszására (DVp7), csak a single layeres DVp5-re kaptak licencet, ami az online stream keresztül sugárzott DV filmekhez szükséges.
De volt egy kis rés a pajzson, ez pedig a DVp4, ami úgyszintén megengedte a dual lajeres Dv tartalmak mp4-be történő becsomagolását.Az új DV követelményrendszer alapján az új szabványt teljesítő lejátszó eszközök (médialejátszók, TV-k) firmware alapját képező SDK (amit jóvá kell hagyatni a Dolby-val a licenc kulcsok megszerzéséhez) nem fogja támogatni a dual layeres DVp4 anyagokat, és nem fogják kezelni ezen dual layeres DVp4 mp4 fájlokat. Így már csak egy hivatalos módja marad a dual layeres DV-nek: a DVp7-tet tartalmazó m2ts (UHD BD).
Erősen valószínű, hogy a Dolby nyomására mind a médialejátszó, mind a TV gyártók frissíteni fogják a firmware-kat még a régebbi készülékeknél is annak érdekében, hogy bezárják ezt a DVp4-es kiskaput (a Dolby feltételként szabhatja a licencek megtartásához).
-
blakey
titán
válasz Wade0303 #12147 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy qrvára félre értitek ezt a bekapcsolást. Mint minden normális lejátszóban így itt is van HDR ki/be, Dolby Vision ki/be. Nem értem, hogy ezzel mi a gond. Az LG TV és a Sony lejátszó rosszul értik meg egymást, értsd olyan EDID infók cserélnek gazdát amik rossz eredményt szülnek ezért az LG TV-sek arra kényszerülnek, hogy a Sony lejátszójukon kikapcsolják a DV lehetőséget és amikor DV anyagot néznek akkor előtte bekapcsolják. Más márkánál nincs ilyen, minden automatikusan és jól működik.
A TV megjelenítő, semmi koze nincs a profilokhoz ebben az esetben. A TV lejátszójával való lejátszáshoz van köze.
Utoljára teszem hozzá, Sony, Panasonic, Philips, TCL tévékkel hibátlan a működés, jól vált az X700 DV-re, HDR10-re és SDR-re. A hiba az EDID infoknál keresendő és leginkább LG oldalon, mert nem csak ezzel a lejátszóval van valamilyen gondja, legalábbis elég sok helyen találkoztam hibás működésről szóló beszámolókról.[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Wade0303 #12149 üzenetére
Nem szeretnék semmit sem bizonyítani, saját tapasztalatomat írtam le, te vagy rá kiváncsi, hajrá, keresgélj.
Azt írtam, hogy a Sony és az LG a hibás, közösen, de 5 TV közül csak az egyikkel van gond így nagyobb arányban inkább a TV gyártója a hibás.
Nekem saját tapasztalatom van X700, Sony, Panasonic, LG, Philips TV-kkel és egyik fórumtársnak TCL TV-vel. A Dolby Vision megjelenítéssel nincs gondja az X700-nak LG TV-n. Magyarázzátok el, hogy hol a qrva életbe csúszik félre az értelmezésetek? A gond LG TV esetében azzal van, hogy amennyiben a DV opció engedélyezve van így a HDR10 és az SDR anyagok rosszul jelennek meg az LG TV-n.
Attól, hogy az Oppo-val jól jelenik meg még nem jelenti azt, hogy az X700-on is jónak kell lennie hiszen a szoftver más, egy téves sor az EDID infók átküldésében és a másik szoftver akár bele is zavarodhat.
X700+Sony, Panasonic, Philips és TCL TV-kkel pontos a megjelenítés, jól vált a HDR10, SDR és DV források között. Tehát LG-nél valamilyen hiba van a gépezetben ami az X700-nál szintén hibaként jelentkezik de mivel a többi készüléknél ez nincs így az LG-n van a nagyobb hangsúly. TCL kivételével mind saját tapasztalat és az is érdekes számomra, hogy ez most kerül megbeszélésre amikor már kb. 2 évvel ezelőtt írtam erről a hibáról.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Wade0303 #12151 üzenetére
Bizonyítsd be, hogy az LG a tökéletes, hibátlan TV, nekem nem kell, nincs LG TV-m, hibátlan a lejátszás X700-al, tehát az X700 tökéletes UHD Bu-ray lejátszó és az LG TV a sz@r, amúgyis, mert BBéci leírta, hogy "aki LG-t vesz az meg is érdemli".
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BBéci
legenda
válasz Wade0303 #12153 üzenetére
Olyan mértékben támasztotta alá, hogy annál jobban nem lehet és nem is kell. Tehát nem kritika volt, hanem jelentős mennyiségű tapasztalaton alapuló vélemény.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz Wade0303 #12153 üzenetére
te már kijelentetted, hogy az LG-vel hiba van - pont, hogy nem ezt írtam, de ugye aki nem tud egy szöveget értelmezni az rosszul vonja le a következtetést. Már az elején leszögeztem, hogy mindkettő hibás de a tapasztalataim alapján ami egyéb gyártótól származó termékekkel történt, arra következtettem, hogy a hiba nagyobb részben az LG-re hárul.
Itt írtam, hogy mindkettő hibás, itt meg azt, hogy inkább a TV, de nem csak és kizárólag az. Ha te/ti rosszul értelmezitek akkor az meg a ti hibátok.
Nem jogban vagyunk, leírtam a tapasztalatomat, te meg teljesen rosszul értelmezed, erről a "jog" ne tehet, nem mentség, hogy nem tudsz értelmezni. És megint oda kanyarodhatunk, hogy érdekes, hogy csak az LG TV-vel volt ilyen gondom, szóval ha szerinted nem az LG a gond és b@ssza a csőrödet akkor hajrá, bizonygass, én nem tudok, mert nincs LG UHD TV-m.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Wade0303 #12158 üzenetére
tudunk olyan, ráadásul az X700-al azonos hardverű lejátszóról (Oppo 203) - ezt honnan vetted? Nagyon más a két léjátszó, még a proci sem azonos bennük, a nyák kapcsolásáról nem is beszélve.
De ami ennél mégfontosabb, hogy a Sony vs. OPPO firmware is teljesen más (a szoftver fontosabb, mint a hardver).[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz Wade0303 #12147 üzenetére
Shieldről nem váltottam X700-ra hanem azt IS beszereztem a Shield mellé.
Zidoo a SL-t hibátlanul viszi. A többinél vannak gondok.
Hibátlanul kezelt SL se volt jó az LG-n! Nálam TCL-en hibátlan volt. Én a Profile 7-es bug miatt adtam el.
Na de ha a Minix, Zidoo, X700 is hibás az LG-vel akkor kizárólag a lejátszók a hibásak?
Ha így lenne akkor a Zidoo megkeresésére az LG nem adott volna ki az újabb modellekre bugfixet.
Ott nem volt kép Dolby Vision/23,976-on. -
tomp
félisten
válasz Wade0303 #12162 üzenetére
Azért mert Zidoo-n vannak egyéb hibák. Akkor hibátlan a P7 DV Zidoo-n ha a FEL to MEL féle anyagot átengeded a makemkv-n. De ott meg 1-2filmnél villogást okoz.
A Shield viszi a FEL-t de nem FEL-ben jeleníti meg. De lejátszani lejátssza. Ellenben a Zidoo-n nem. Ebben jobb a Sheld. Azaz nyugodtan lehet használni a FEL-t is a Shielden mert lesz kép!
De én nem ragozom tovább mert vérszemet kaptál. Fogadd el, hogy több eszköz is hibásan működik LG-n. Csak LG-n. Ez van. Lépj túl rajta... -
blakey
titán
válasz Wade0303 #12173 üzenetére
Nyilván, egyértelmű, itt van a lejátszóm és nem tudom, hogy miként működik. Elnézés kérek mindenkitől, részemről itt a topikban egy időre végeztem.
Tökéletesen működik az LG TV és a Sony X700-as lejátszó, egyértelműen az a normális ha a DV engedélyezve van és a lejátszó HDR10-es anyagot küld a megjelenítőre akkor HDR10 helyett Dolby Vision lesz és ezt egyelőre az LG TV látja így, a többi rendesen vált. - ezt mindenki kezelje belátása szerint.
Van egy lejátszóm ami jól működik de nem, mert a táblázat 2019-ben megmondja, hogy sz@r a TV meg a lejátszó is. Na erre varrjunk gombot.
Nem írtam Shieldről, FEL-ről, MEL-ről, Nvidiáról, stb-ről.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest