Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz bolbatiku #2979 üzenetére

    "Nem tudom hogy irónia-e amit írtál, de szerintem nem egyértelmű hogy ASICosok szórják a BTC-t."

    Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy míg régen jobban volt okuk szórni a CPU-s, majd a GPU-s embereknek (10000 BTC-s pizza és társai), mert azok úgyis alapból ott voltak az embernek, ergo: Nem számolta plusz költségnek.

    Ezzel szemben egy drága ASIC-ot csak erre a célra vásárol meg, másra nem tud használni, tehát itt bele kell számolni a vételárat is, hogy azt behozza (és akkor még nem beszélhetünk profitról), még ha az áram kevesebb is.

    Ettől már jobban megéri a spekulánsoknak ilyesmit csinálni, akik anno pár centért (vagy pár dollárért) jutottak hozzá nagyobb mennyiséghez és most úgy döntenek, hogy venni akarnak belőle valamit most és azonnal és ezért eladják áron alul, mert még így is jókora profitot könyvelhetnek el és türelmetlenek is mellé.

    (#2980) AAntii: "illetve volt is egy konkrét virtuális pénztárca, amit magához az Avalonhoz kötöttek és rengeteg BTC-t adtak el egy-egy alkalommal."

    Ennek meg ahhoz van köze, hogy BTC-ben fogadja a megrendeléseket az Avalon és mikor fizetni kell a gyártósorok bérleti díját, a munkások bérét, a chipeket, a K+F részleget és még sok mindenkit, akkor kénytelenek gyorsban dollárra váltani. Jelenleg már akkor magukon kívül vannak az emberek, ha a hónap 10. napja szombatra esik és csak 12-én kapják meg a fizetésüket, gondolom máshol sincs máshogy. Egy igazgató nyilván jobban tud várni, mint egy takarító, gyártósori munkás, stb. aki egyik napról a másikra él és azonnal kell neki a fizetése. Lehetőleg dollárban, euróban vagy otthoni valutában.

Új hozzászólás Aktív témák