Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz Overlocker #2489 üzenetére

    "Szerintem maradni kellene a CPU/GPU-nál. Ezek a cél hardverek tönktrehetik az egész piacot.."

    Szerintem meg pont az tenné tönkre a piacot, ha alacsony hatásfokú eszközökkel bányásznak az emberek. Több a MH/s-enkénti watt és alacsonyabb az összteljesítmény, ami miatt sebezhetőbb a hálózat.

    Az igazi az lenne (főleg a jövőben gondolkodva, amikor már erősen megnövekszik a tranzakciószám), ha mindenkinek lenne otthon egy 1,5TH/s-t tudó Mini Rig. Ami bár sokat fogyaszt, de messze nagyobb a teljesítménye, mint egy sok VGA-s konfignak.

    Aztán, ahogy fejlődik a technológia (és ma már létezik USB-s kis passzív hűtésű bizbasz, ami tud annyit, mint egy sokszáz wattot fogyasztó, aktív hűtésű VGA), idővel lehet, hogy majd sok terahash-t tudó pendriveokkal lesz tele a piac és még sokkal redundánsabb lesz a hálózat.

    Személy szerint én is jobban örülnék, ha tudnék a mezei CPU-mmal is bitcoinokat generálni, de attól még belátom, hogy ez nem kommunizmus. Mert ha én tudnék, akkor mindenki más tudna és akkor vagy a hálózat lenne sebezhető és rossz hatásfokú, vagy hamar elérnénk a 21 milliós limitet és beállna az egész, vagy örök infláció lenne, mert nem lenne 21 milliós limit.

    Ezt az összeférhetetlenséget nehéz lenne feloldani. Mert azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy az ember szívesen bányászna több száz wattot fogyasztó géppel CPU-val vagy GPU-val, ha kapna érte napi 1 satoshi-t.

Új hozzászólás Aktív témák