Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz csaba951 #1586 üzenetére

    "Aki időben lép, kockáztat az később mesés vagyonokra tehet szert. Ebben a versenyben nem csak az indul eséllyel aki egyszerre be tud ruházni pl. 1000000000 USD-t a rendszerbe. Itt te is megcsinálhatod a szerencsédet."

    Időben 2009-2010 volt, mikor még CPU-val is lehetett bányászni, meg még utána is kicsit, amikor még egy gyengébb GPU-val. Ma már csak a tőkéseknek van lehetőségük, akik beruháznak ASIC-ra és van olyan szerencséjük, hogy meg is kapják. Na meg azoknak, akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy ingyen van az áram és egy klimatizált helyiségben el tudják helyezni a gépet, mert azoknak párezer HUF is pénz.

    Esetleg ha létezne még Captchatrader, lehetne írni egy scriptet, ami végigpörgeti az összes 0.000001-eket adó fauceteket az adott (30 perc, 1 óra, 24 óra, stb.) időközönként és úgy nagyjából ugyanannyi lenne a profitod, mint bányászattal, csak cserébe nem pörögne 100-on a gép és nem fogyasztana annyi áramot. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy van az az idő, amikor már ingyen árammal sem éri meg mezei GPU-val bányászni.

    "Potenciálisan minden eddiginél nagyobb esély van arra, hogy nem egy szűk elit (mondjuk a 10%-a) rendelkezzen a vagyon többségével (mondjuk a 80%-val)."

    Egy szűk elit lesz most is, csak a kereskedők, politikusok, stb. aránya lesz alacsonyabb, mert lesz helyette
    1. Néhány (akár teljesen csóró) geek, aki korán kezdte.
    2. Néhány jó anyagi körülmények között élő geek, aki ügyesen fektet be ASIC-ba és időben meg is kapja.
    3. Néhány szintén szerencsés kereskedő, spekuláns, stb. akik szintén szerencsésen olcsón nagyon sok BTC-t vettek nagyon sok USD vagy EUR tőkéből.

    Forgatni pedig az tudja majd, akinek van, tehát a fent felsorolt 3 csoport. Rajtuk múlik, hogy mennyit csepegtetnek majd a "pórnépnek".

    (#1588) csaba951: Nekem meg még mindig nincs 1 teljes BTC-m sem. Nvidia kártyát meg elindítani sem lenne érdemes (főleg léghűtéssel, ~30 fokos lakásban)... :O

    Egyébként meg egyetlen Bill Gates vagy hasonló vagyonnal rendelkező ha látna benne fantáziát simán felvásárolhatná a BFL-t, Avalont és az összes ASIC gyártó céget, akár pénzt is pumpálna belé, miután elintézte, hogy senki ne rendelhessen, majd venne egy brutál, zöld energiával üzemelő szerverparkot és nem 51%-ot érne el, hanem 90-et akár solo bányászattal is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák