Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Traptor
aktív tag
Sziasztok! Egy Gigabyte RX 460 kártyáról egy másikra kellene áttennem a képen bekarikázott ic-t. Kaphatnék egy kis segítséget, hogyan csináljam?
Van egy Yihua 852 D+ forrasztóállomásom és bios ic-ket meg bga ram-ot is szedtem már le de ilyen százlábúval még nem dolgoztam...
(Remélem ez nem offtopik.).: Aláírás helye :.
-
Reggie0
félisten
válasz Traptor #18551 üzenetére
QFN tok. ugy kell, mint a bga eseten, itt csak annyira kell vigyazni, hogy a kozepen(expose pad) levo padrol jol szedd le a maradek ont, mert ha tul sok van, akkor feluszik ra az IC beforrasztaskor es nem ernek le a szelso labak. Ilyenkor ranyomni se szabad a panelra, mert kipreseli oldalra az ont es zarlatot okozhat a labaknal akar ugy is, hogy nem latod.
Mas trukkje nincsen, kozepre feluletaranyosan fele annyi ont tegyel, mint amennyi a labakhoz kerul. -
Djtil
csendes tag
válasz Traptor #18551 üzenetére
Közepes levegő, kb 400 fok.Jó flux.A fúvóka a lábak nagyságával arányosan megválasztva és körkörösen melegítve. De a chip-et jó lenne egy vákumos eszközzel leemelni, a csipesz lehet kibabrál veled.Mivel ott körülötte tele van apró alkatrésszel ,eltolod véletlen a chipet, vagy leesik azt sodrod az összes mütyürt körülötte.Ez az én meglátásom,majd biztos ír más is kinek milyen technika válik be.
Üdv: Atti
-
Reggie0
félisten
Esetleg van valamelyikotoknek 23x26 cm talcameretu vagy nagyobb infra kemenceje?
-
Tamás9x
őstag
Cégként szeretnék rendelni beszerzőn keresztül... aki nem ért hozzá... sajnos...
NC559 vagy valami azonos minőségű fluxot, van jelenleg ilyen fellelhető hely? Fontos lenne a weblap, mert elég hülye a rendszer. Nem én rendelem.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
Tamás9x
őstag
válasz KonzolKartel #18557 üzenetére
Tökéletes, így tudom csatolni a termék képét.
-
dpu1
csendes tag
Sziasztok!
Egy Lenovo Ideapad 330 (NM-B681)a beteg. Ha az akku bent van adapterrről sem lehet bekapcsolni és nem is tölt. Ha kiveszem az akkut, akkor bekapcsolható és mindent csinál. Cseréltem akkut és töltésvezérlőt is természetesen semmi változás.
Köszi ha valaki reagál. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
antiktelefon
csendes tag
Üdv!
GL753 (7. gen, most az alaplap száma nincs meg fejben) esetében a gyári konfig GTX1050 ti m GPU-val készült. Namármost ezt sikerült porrázúzniuk.
-Ha raknék rá 2GB VRAM-ot és a magot lecserélném egy N17P-G0-A1 (GTX1050 m) magra, akkor mekkora eséllyel működne? Nem igazán találok tényleges konfigot, ami 1050-nel lett legyártva, mindenhol összevissza írnak hülyeséget arról, hogy az adott konfigban 1050 vagy 1050ti van, de a legtöbb helyen megadott 4GB VRAM alapján egyértelműen elírásról van szó, de van rá esély, hogy 1050-nel racionális mennyiségű munkával megoldható vagy ilyennel nem gyártották és valami miatt kizárható a kompatibilitás, VBIOS gond lenne? (Mert 1050 m van itt több darab is, de 1050ti m egy sincs)
-GL553 rajz létezik csak, ami gyakorlatilag ugyanaz, de itt VRAM-hoz meg maghoz vannak valami strapek, vagy felismeri magának?
-Van valakinek esetleg N17P-G1-A1 magja valami donoron, amitől megválna nem fillérekért vagy valami olyanra cserélve, ami neki kell? -
billy
csendes tag
Sziasztok,
Egy Raspberry Pi 4 alaplap RAM modulját szeretném újragolyóztatni. Ki tudna nekem vállalni egy ilyen műveletet?Illés
-
őstag
-
billy
csendes tag
válasz KonzolKartel #18562 üzenetére
Akkor szerinted vegyek inkább egy újat 30e Ft körüli áron? Vagy esetleg egy reflow elég lenne neki? Néha elindul, de legtöbbször RAM hibára hivatkozik.
Illés
-
nagyúr
Első körben a reflow-t érdemes neki adni. Nem hinném, hogy thermiikus probléma miatt lett joint hibás, inkább a gyértáskor böktek el valamit.
Ne felets el alá küldeni valami jófajta fluxot, szárazon ne melegíts rá!
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Djtil
csendes tag
Sziasztok!
Egy Packard bell pew71 laptopon az usb portok 2.0 nem működnek.
Vbus: 5.1V
D+: 3.2V
D-: 3.2V
Mind rádugott mint terheletlen állapotban.
Valaki elmagyarázná,hogy az adatvonalalon jó e az érték?Scópom nincs sajnos.
Hogyan kellene működnie optimális esetben?
Arra gondoltam,hogy ha a pch -n belül sérült ez a rész és pl működne az sd kártyaolvasó ,akkor onnan venném le az adatvonalakat,de elötte szeretném kideríteni ,hogy mi a helyes működése az usb portoknak.
Aki jártas ebben kérem segítsen.Üdv: Atti
-
Djtil
csendes tag
válasz Reggie0 #18566 üzenetére
Van a lapon 1db usb2.0 van dióda védelem , azon vannak az adatvonalakon 3.2V.Közvetlen a pch vezérel minden usb-t.Van usb board azon van 2db port, ami pedig ezeknek 5V -ot adó ic rövidzárlatos volt.Az egyik adatvonal sérült teljesen mert zárlatos ,a másik talán működhet.Próbálok leszedni működő adatvonalat vagy innét vagy a bluetooth connect -ról vagy a kártyaolvasó vonalról.Irok, ha lesz eredmény.Most már kíváncsi vagyok...,hogy működhet e a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Hunter2
addikt
Sziasztok!
Van egy pár darab régebbi dell gépem és a gumirozott felület ragad (szokás szerint), tudtok rá valami módszert/kemikáliát ami loldja?
Az izopropil/denszesz nem oldja le. -
Djtil
csendes tag
válasz Hunter2 #18568 üzenetére
Én paraffin olajjal kentem meg , hagytam negyed orat allni es ujabb olajjal + (azthiszem keves szodabikarbona) es ledorzsoltem rongyal.Igy sem volt vajkonnyu ,de a muanyag nem karcolodott ossze es vallalhato lett.Epp Dell-en csinaltam es ugy emlekszem,hogy a muanyagon a fekete szin az valami alapozo amire ment a gumis cucc es ha csiszoltam volna a gumit,akkor előjött volna a szürke műanyag szín.
-
őstag
Kinek hogy telik az uboraszezon?
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Tamás9x
őstag
válasz KonzolKartel #18571 üzenetére
Egyik ismerősöm krumplival csinálja, a másik pirítós kenyérrel Nem rossz
Nálunk még nincs, dolgozunk, picit kevesebb, de lefoglal egész napra.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KonzolKartel #18571 üzenetére
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
-
nagyúr
válasz hacktion #18574 üzenetére
Hú! Nagyon csini lesz 😍😍😍
Sajnos nekem nem érdemes nagyon belefeccölni az ilyen szép kialakításba, mert bérlem a helyiséget és a fene tudja mikor bontják le a fejem fölül 🤣😂Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
válasz hacktion #18577 üzenetére
Tényleg nagyon fa**ás lesz. Én is hasonló projektben vagyok, de még az asztalt nem sikerült kiválasztanom, vagyis pár hete vettem egyet, de kicsi lett volna, ezért ment is vissza. Egyszerűen helyből sosem elég. Főleg asztalból.
Így egyelőre az eszközök csak állnak, pedig már annak a többsége meg van .[ Szerkesztve ]
-
hacktion
újonc
válasz KonzolKartel #18578 üzenetére
Jó kis ikeás asztalt vettem, 160x80-as, az a 2 fix, mellé balra majd még lehet tenni ha kevés lesz a hely.
-
őstag
-
hacktion
újonc
válasz KonzolKartel #18580 üzenetére
Az, de van belőle nem elektromos is: https://www.ikea.com/hu/hu/p/idasen-iroasztal-fekete-sszuerke-s59281036/
Az elektromos többe kerül mint ebből 2, másrészt pedig nem láttam értelmét, 1x beállítom a magasságot, azt jó lesz az úgy.[ Szerkesztve ]
-
Djtil
csendes tag
válasz hacktion #18574 üzenetére
Srácok! Van még igény pc/laptop szervízre? Látván az igényes műhelyt....
Véleményem szerint most kezd majd igazán beindúlni, mikor tudatosul az emberekben az infláció/válság/chiphiány időkben, hogy ha elromlik valami nem kidobjuk,hisz mára már egy új laptop pl, baromi drága és tudásban / anyaghasználatban alúl marad sokszor egy régebbinél.pl egy új N szériás intelt az aljából 120e kategóriából szénné ver egy i3 gen2. és sorolhatnám.
Csak azt nem tudom,hogy melyik ág jövedelmezőbb a laptop vagy a pc?
Nincs ilyen téren tapasztalatom.Írnátok pár véleményt erről?Üdv: Atti
-
Hunter2
addikt
A tapasztalat az hogy egyszerűbb hibákat megcsináltatnak , de a chipcsere vagy a bonyolultabb alaplap hiba az már gazdasági totálkár. Ilyenkor polcról vezsegy használt üzleti kategóriás gépet SSD-vel 8Gb rammal dedikált vga nélkül és gyorsabban jobb gépe van.
Az egyszerűbb hiba alatt azt értem amit max egy kézi meleg levegős pákával meg lehet oldani.
Ha értesz ahhoz aimt csinálsz akkor lesz igény. A minap bent volt valaki egy ROG-os Asus-al hogy másik két szrviz szerint alaplap hibás mert nem kapcsol be (a billentyűzetbe van a bekapcs gomb ). kapcsrajzból megnéztem a bill csatlakozó bekötését, egy csipesszel össze érintettem és a gép indult és hibátlanúl működött.
Rendeltünk hozzá gyári új bill/palmrestet és meg is volt javítva.
Na ilyenkor merül fel a kérdés hogy a másik két szervizben mit néztek: -
nagyúr
válasz Hunter2 #18583 üzenetére
Ez a billentyűzetes történet nálam is alap. Én nem tudom milyen szervizek vannak, szerintem a legtöbben a memória csere és ssd bővítésnél kimerül a skill. Addig amíg jó szakemberek vagyunk mindig lesz munkánk.
Egyébként ha rá keresel az alaplap típusára és az "emergency" vagy "service startup shortpin"-re akkor a legtöbb gépnek van ilyen csipesszel szerviz indító jumper-e.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
őstag
Igény az van, viszont szerviz is van bőven. Igaz, hogy a legtöbb moduláris alkatrészeket cserélget, de ezt az egyszerű ember nem fogja tudni, mert a honlapon az van, hogy szerviz.
Én speciel konzolokat javítok többségében, néha VGA-t. Konzol szervizből is van egy rakat...
Múltkor pld. felhívott egy másik szervizes, akihez úgy szint elvitte az ügyfél a gépet, hogy mi ez a kötögetés az alaplapon, meg a "fekete epoxy"...Agyam eldobtam. Egy IC bypass volt meg sima UV maszk... Ezzel foglalkozik, X éve láthatóan közepesen van benne maximum a témában, és még neki állt feljebb.
Sajnos egy olyan IC szállt el, amit az STM csak a microfosnak gyárt, és kicsi kínaiak sem loptak ki belőle . Így csak átkötni lehetett, de úgy a max. felbontás 1440p...[ Szerkesztve ]
-
Djtil
csendes tag
válasz KonzolKartel #18585 üzenetére
Errefelé is bőven van "szervíz",de egy lcd csere egy laptopban már necces lenne nekin vagy pasztázás, nem ,hogy áramköri szinten javítás.Leginkább pc-ket raknak össze, rendelésre ,hisz készlete sincs.Sok a zsivány is.Pár napja hoztak egy Pc-t,hogy 20perc míg betölt a Win.Idén vásárolták új alkatrészek.Látom a hdd-n a date code 2011.Smart adatok szerint is futott már pár kört.Nem,hogy Ssd-vel szerelné, de még használt Hdd-t szerelt,hogy többet szakíthasson.
[ Szerkesztve ]
-
hacktion
újonc
Én úgy vagyok vele, hogy biztos nem ebből leszek milliomos, de ha megvannak az eszközeid és hozzá a tudásod, ami talán a legfontosabb, akkor lehet normálisan csinálni. Sok, szervíznek mondott bolt van, ami kimerül a user által is cserélhető alkatrészek eladásában/cseréjében, ha komolyabban hozzá kell nyúlni valamihez, az vagy nem megy, vagy csak kókányolnak, persze tisztelet a kivételnek. Láttam anno nálunk is mi ment. Ha értesz hozzá és nem húzod le, vered át az ügyfelet, akkor lesz munkád, de ezt a többiek is így látják. A gazdasági helyzet jelenleg nekünk kedvez, és ez egyhamar nem fog rendeződni.
-
kriszpontaz
veterán
Üdv srácok!
Elsősorban a nyíregyházi illetőségű kollégákat kérdezném, hogy valaki szokott-e foglalkozni légkondi vezérlőpanel javítással?
Lenne egy nem mai csirke Orion (Daewoo) légkondi ami működött is normálisan míg úgy nem gondolta hogy megfárad. Kiszedtem a vezérlést és örömmel láttam, hogy a hiba oka nagy valószínűséggel a belső lecsapódó pára miatt kialakult korrózió, ami miatt az alkatrészek (kerámia kondik, ellenállások, diódák) lába gyakorlatilag elmált, szétrozsdált és elkezdtek lepotyogni a nyákról. Most L6 hibakóddal leáll, de nem csoda mert jópár dolog hiányzik róla. A beazonosításuk nem nehéz, gyakorlott műszerész simán megoldja, viszont kapcsolási rajzot nem találtam az elektrotanya honlapon, sem máshol.A légkondi típusa (beltéri egység): ORION OSPL12000GU
A vezérlőpanel azonosítója: J375F1418317-XVállalná valaki a korrodált alkatrészek cseréjét, pótlását, a nyák tisztítását és a relék ellenőrzését hátha észhez térne? Adnék neki egy esélyt. Ha lenne cseredarab az is jó lenne.
Mondanám, hogy megoldom, de pár alkatrészben nem vagyok biztos, és mire megjönne a cserecucc, vége a nyárnak.[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz kriszpontaz #18588 üzenetére
Senki?
-
őstag
válasz kriszpontaz #18589 üzenetére
Korrózió néha elég macerás tud lenni. Van esetleg kép a jelenlegi állapotról?
Budapesten meg tudom neked nézni mit tehetek az ügyben. A "lehullott" SMD-k meg vannak? Kapcsolási nélkül nehéz lesz azokat pótolni.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
kriszpontaz
veterán
válasz KonzolKartel #18590 üzenetére
Nem SMD alkatrészekről van szó, mind THT. Maga a panel és a vezetősávok rendben vannak. A THT alkatrészek lábai rozsdáltak szét.
Pár képet csináltam még kibontás előtt, ha kell többet is tudok délután.
[link]
Hiányzik egy-két helyen dióda, lehullott pár kerámia kondi (104 típ.), rossz állapotban vannak sok helyen az ellenállások. Elvileg az egyik relé is mintha rendetlenkedett volna de nem tartom kizártnak hogy alkatrészek hiánya miatt.[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz KonzolKartel #18590 üzenetére
Egy dióda a kezemben pottyant le. A pontos típusát nem tudom leolvasni annyira kicsi, de ez az üveg házas pici típus. Hiányzik egy fekete is a nagyfesz oldalon. Egy kerámia kondi is, a neten fellelhető képek alapján megvan a típusa. Az ellenállások színkód szerint beazonosíthatók. Van itthon vákuumos kiforrasztó állomásom, van forró levegős forrasztó állomás is. Amennyiben a pontos alkatrészek meglennének meg is tudnám csinálni, de majdnem az összes csereérett. Nálam még elfekvőben sincs ennyi minden. Ezért problémás.
-
d3lete
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek lenne esetleg egy macbook air a1370 i5 4gb vagy 2gb ramos bios fájlja?
EMC2471 -
nagyúr
válasz Tamás9x #18595 üzenetére
Ez az?
Jó kis WinMate IK70-es. Laza 800€ körül szokott lenni az eBay-en. Egyébként nem egy tönkremenős fajta...Ezzel talán jobban jársz, ha beüt a gebasz; mert olcsóbb és minden rajta van ami kellhet:
-
Egyhapsi
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo alaplapon, amin 8th proci van, hibás az alaplapi ram valamelyike..
Dobjam ki, vagy érdemes foglalkozni vele?
Úgy értem cserélhető-e ? Vagy csak leforrasztva, vagy mittudomén..
Valaki megnézné?
István"Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása."
-
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Eljött ez pillanat is 9év után bezárom a szervizem és a boltom.
Tervezem, hogy csinálok egy listát szervizben lévő dolgokról(pl: digitális mikroszkóp 22" led monitorral, körvakuval, gázrugós karokon, BGA forrasztó, SVOD programozó, szerviz alkatrészek ventik, zsanérok, bontott alaplapok ddr3-4, rengeteg laptop proci, stb..)
Akit érdekelhet, dobjon egy mailt a notebook.bga@gmail.com címre és amint elkészül, elküldöm a listát az általam gondolt árral és megegyezünk
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Gumi és felni topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest