Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
alienpapa
senior tag
Köszi az infót srácok! Megkérdezem a tulajt, hogy mi legyen a sorsa.
''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
bitfarago
csendes tag
Veletek is megosztom a legújabb élményem...
Story röviden, asus k50ab. szokásos, nincs kép, se külsőn se belsőn...
Mondom igp-t reballozom aztán minden ok.
Na akkor lepődtem mikor melegítem de nem jött le, már feszegetem, kicsit nagyobb hő stb, de a helyzet változatlan.
Utána már úgy voltam vele, ok cserélem csak a lapot mentsem meg... kb 300fok környékén mozdult meg utána nagy nehezen lejött.
Az érdekesség, és ezt sose találjátok ki: Pillanatragasztó
Kicsit meglepett ilyen rögzítést igp-nél még nem láttam
Röviden ennyi, fotót ne kérjetek mert nincs... mérgemben a chipet kihajítottam azonnal, persze félbe törve....
-
Benji77
aktív tag
válasz bitfarago #11953 üzenetére
Reballozni teljesen felesleges az IGP-t. Max. fél évig bírja.
Persze lehet kivételes eset is. Tegnap hívott egy ügyfél Kecskemétről, hogy eddig bírta a K50.
2 éve volt reballozva. Most chip cserét kér.
Én alapból új chipet rakok már fel kb. fél-egy éve.
Reflow/reball csak ha tisztába van vele az ügyfél, hogy kb. mint halottnak a beöntés... -
Kocska89
tag
Sziasztok.
Fujitsu lifebook e8110. Mintha túl feszesek lennének a zsanérok. Nyitáskor, záráskor nyaklik az egész gép. Ha levan csukva feszíti a kijelzőt. Kicsit íves alakja van a felsőrésznek lecsukott állapotban. Lehet ezzel tenni valamit? Cserén kívül, olajozás megvolt.
-
Benji77
aktív tag
válasz Kocska89 #11956 üzenetére
Olajozás semmit sem ér.
Elmondom a tutit:Szed ki a zsanérokat.
Távolítsd el a pálcákat.
Egy edénybe fúj bele WD40-et, egy egész tubussal.
Melegítsd meg a zsanérokat( 600-700C). Én erre a célra gázpákát használok.
Amikor már marha forró, akkor bele a Wd40-es edénybe. 2X-er csináld meg, közben tekerd meg a zsanért.
Meg fogsz lepődni, hogy mennyi trugyi lesz az edénybe. Ha nagyon makacs és nem lazul, akkor 1 napig áztasd.Csak ne zárt helyen csináld, mert marha büdös a WD40 amikor meggyullad
[ Szerkesztve ]
-
-
ielektros
senior tag
válasz Benji77 #11959 üzenetére
1 doboz WD40 azert brutal egy cseppet. Nem is tul olcso. Raadasul utana hulladek ami nem egy kornyezetkimelo megoldas az tuti. Elso ranazesre az e8110 zsaner jol tisztithato mechanikailag. 5-7 rugo korul van agy zsaner szett. Nem hiszem, hogy megeri ennyit buveszkedni vele. Ha meg igen akkor WD40 helyett valami mas anyagot hasznalnek aminek hasonloan jo a kuszokepessege de nagyobb a viszkozitasa. Nekem a WD40 hosszu tavon ilyen feladatra meg nem valt be soha. Ennek ellenere nem zarom ki, hogy jo megoldas csak macerasnak tunik elsore.
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
válasz Benji77 #11962 üzenetére
En csak azon lepodtem meg, hogy kinyomsz egy egesz doboz WD40-et es abban usztatod a cuccot. Ha jol ertettem igy gondoltad. 8-20$ kozott van az osszes szinte mindegyik kinainal. Itt nemetben valamivel dragabb azert. De nem nagyon kell zsanerokat rendelnem. Amihez kellett ahhoz talaltam eddig vagy javitottuk.
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
válasz gliga69 #11965 üzenetére
Az a Zegyetem baze. Otthon ez nem igy van. Laboratoriumi korulmenyek kozott csak az alkohol keszul. Azt meg inni kell. Odataknyolod aztan megy az nem tori el soha se
Mellesleg nekem is volt mar ilyen tapasztalatom sajat tervezesu pcb-nel amik 4-5db-os szeriaban keszultek. Ellenben csak azokkal volt gond amik nagyobb homerseklet terhelesnek voltak kiteve (0-60C). De ott mar 1 honap utan. A tobbi pcb ami nagyjabol stabil 22fokon van azok most is mennek. Idestova 5 eve.
-
-
nagyúr
válasz ielektros #11973 üzenetére
Meg arra is vigyázni kell, hogy qrva forró lesz! Én már jártam úgy, hogy masszív tekergetés után rápróbáltam kézzel, hogy mennyire lazult fel. Kb. két hétig utána méretpontos csavarhelyet tudtam mutatni mindenkinek aki csak megkérdezte, elég volt csak a kezembe égett lenyomatra pillantanom
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ielektros
senior tag
válasz gliga69 #11975 üzenetére
Ok. Nyilvan vicceltem.... Azert bajban leszunk ha a CERN-be is conrad-os pakaval teszik fel az SMD kondikat asszem.
Milyen ciklotron? Valami szinkronciklotron cucc? Annyira nem vagyok kepben csak amit anno belemsulykoltak arrol dereng valami meg van egy orult atomfizikus baratom akivel sokszor probalok ilyen dolgokrol kommunikalni. Csak aztan eleg hamar ledobom a lancot.
Amugy meg mindegy hova megy a panel. A kerdes, hogy mi az eloiras. Igy van ez minden termeknel a vilagon.
[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
válasz Benji77 #11977 üzenetére
Te most mirol beszelsz Benji? Radjott valami? Egy szot nem szoltam ellened. Ha azon sertodsz meg, hogy csodalkozom hogy "egy egesz tubus WD40" -et fujatsz ki a sraccal akkor meg ok. Azt tovabbra sem gondolom mashogy de nem mondtam semmit ra. De inkabb radbizom.
[ Szerkesztve ]
-
gliga69
tag
válasz ielektros #11976 üzenetére
Vicc volt egyébként, nem tudom hogy oda mentek-e a panelek, de egyébként ez van ott. Én sem értek hozzá, miután letudtam a fizikát annó igyekeztem elfelejteni. Annyi maradt meg élesen hogy izolációs trafós eszközöket nem lehetett használni, pl lanos mérőberendezéseket, mert telítődtek a leválasztó trafók.
A cernes dolgokról nem tudok semmit, 1-2 emberke disszidált a tanszéktről oda, kapun belül viszont csattogós wellerrel forrasztottak, aztán meg aoyue-val...[ Szerkesztve ]
-
ielektros
senior tag
válasz gliga69 #11979 üzenetére
"kapun belül viszont csattogós wellerrel forrasztottak, aztán meg aoyue-val..."
Az a hihetetlen, hogy ezt itt nemetben szemelyesen latom. A BOSCH-tol idejon a muszeresz a regi muhelyembe a 3. emeletre mert volt egy ket szerzodesunk ipari elektronikak javitasa kapcsan. Aztan tatva marad a szaja, hogy mivel es hogyan forrasztunk. (Ez kb 2 eve volt). Es az a dobbenet, hogy nem azert kattogos weller van mert nincs ra penz hanem mert az emberek NEM informalodnak.
Szerintem egy tipikus nemet problema, hogy annyira elhiszik, hogy ok a legjobbak sok teren, hogy nem informalodnak mert azt hiszik, hogy az info eljutna hozzajuk ugyis automatikusan. Ersa es Weller. Itt szamukra megallt az elet es a fejukben nem is letezik masik. Dobbenetes.
-
gliga69
tag
válasz Router #11982 üzenetére
jaja. Ezeket a biszbaszok kemencés beültetésre lettek kitalálva. Az ottani tapasztalatok azt mutatják hogy hőléggel simán forraszthatók, valszeg mert homogénebben melegszik a kondi mintha csak a felét melegíted a másik felét meg hűtöd (beforrasztott oldalon paden keresztül)
-
JSHammer
tag
válasz ielektros #11976 üzenetére
Miből gondolod hogy nagyobb bajban leszel ettől a pákától és a leeső smd-től,mint egy fúziós erőműtől ....érdekel a kvantumfizika, hiszek a szingularitásban.....de ezt a logikai dolgot ,hogy miért utálod az olcsó pákákat azt nemértem Azért mert conrad-os?
MINDEN PROBLÉMÁNAK VAN EGY EGYSZERŰ ÉS EGY ROSSZ MEGOLDÁSA!
-
ielektros
senior tag
válasz JSHammer #11987 üzenetére
Azert mert tenyleg nem lehet veluk dolgozni. Ne vedd kotozkodesnek soha amit irok. Neha hulyen irom de nem jelent semmit. Komolyan annyi meg annyi penzt kidobtam mar szemet szerszamokra, hogy ha most azt mind visszakapnam akkor nem is kellene evekig dolgoznom. Nem vagy annyira gazdag szerintem, hogy olcso termeket vegyel. Ezert tanacsolom mindig, hogy jobb egy 10 eves minosegi szerszam mint egy uj olcso xar.
-
JSHammer
tag
válasz ielektros #11988 üzenetére
Ez a hónap mondata nálam...
"Nem vagy annyira gazdag szerintem, hogy olcso termeket vegyel."
ma kaptam kölcsön egy használt régi ersát hát scak ennyit mondtam "Úristen én mivel szívtam idáig és minek"???XD fura volt hogy "minden része melegszik,még a hegye is ,és igen az olcsó pákáim hegye 2x használat után megfő
[ Szerkesztve ]
-
JSHammer
tag
válasz Router #11990 üzenetére
Én dolgoztam/ok fossal, és a munkát 10x nehezebbé teszi..
pl:amikor forrasztol kis helyen és a pákát fektetve kell a forrasztandó célra rakni,(mivel a hegye nem melegít) és az oldala már égetne mindent össze,akkor jön az hogy olyen szögbe rakd a pákát hogy semmi ne legyen az útjában..ezzel építeni kis alap köröket ,de úgy hogy benntről kifelé mert scak a hegy oldala képes melegíteni
[ Szerkesztve ]
-
dpu1
csendes tag
Üdv.
Továbbra is szükségem lenne egy feltámasztható F5RL- és most már egy- X51RL lapra is.
Ja és egy kérdés. ACER 5733 a bios bejelentkezés után leáll majd néhány sec. után újraindul és ezt a végtelenségig tudja. Ha a winyót kiveszem akkor a boot után kiírja a szokásos nincs bootolható eszköz dumát de nem kapcsol ki. A tápot nem húzza meg a winyó. Mi lehet még?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
asztali gépbe való i NH82801GB déli-hídja nincs valakinek elfekvőben, ami tutira jó? Asus alaplapról való nem kell, mind sz@r
Első sorban bontott érdekelne, ha van valakinek!
Köszönöm!Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
Anakin007
aktív tag
Próbáld sztem másik hdd-vel, bár nem tudom, a tápot szkóppal nézted-e és úgy jó-e. Esetleg egy új bios, ha másik hdd-vel se megy, de ezesetben kérnék mentést a régi bios-ról, hátha valami jópofa, régi CIH vírus támadt fel, azok pont ezt csinálták anno
Ha Isten létezne, hinnék benne.
-
dpu1
csendes tag
-
JSHammer
tag
Szia
meg kellene nézni hogy hogy ahci vagyi ide módú hdd illetve, uefi kompatibilis vagy gpt-s merevlemez....
a biosban minden hddre vonatkozó beállítást át kell nézni mert , sajnos az új notikon nem is képzelnéd milyen csúnya dolgokat csinálnak a gyártók
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Cambridge Audio MXN10 hálózati lejátszó eladó, személyesen vagy ingyenes szállítással
- GAMER PC - GTX 1050 Ti 4GB - Ryzen 2400G - 16GB DDR4 - 120GB SSD - 500GB HDD
- Pioneer DJ DDJ RB rekordbox licensz + decksaver
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- KERESEK: Synology DS224 v DS223
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest