Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pipo112
őstag
Jó reggelt!!
a másik Szögedi is beköszön .
na tegnap bedobtam az Nb pörgettyűket qrva jók kb annyi hangjuk van mint egy hullának semmi imádom őket és nagyon jó a légszállítasuk is !!
viszont most Kiderült a tápom ventije a leghangosabb ugye gsp rdirra ez jellemző szal cserélni akarom rajta a ventit, alig féléves és garis .
garancia vesztést viszont nem biztos hogy akarok ez az egyik a másik meg hogy nem Tom hogy bírnám kicserélni mert ez nem olyan hogy lehúzom azt teszek be egy másikat , forasztgatni meg nem szeretnék föleg mert azt se Tom hogy egy normális pwm es ventit hogy lehet rákotniAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
ViZion
félisten
válasz pipo112 #28802 üzenetére
Tápra pwm-et sehogy, mert fesszel szabályozzák. Normális tápon csatis a venti, 2 pin, 3.-at kivezeted a mobora, kész. Én AC ventit raktam FSP-be, fain.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
nah, délután csinálják a gépem, szal. ma is délig vagyok. Ejj, Sass koma, ilyen nincs nálatok, mi?
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz pipo112 #28802 üzenetére
én is csereberéltem már ventit tápokban, atom mód tapasztalatra tettem szert hogy is kell
a gari tuti ugrik, az sajnos nem is kérdés
tapasztalatból ,mondom hasonló teljesítményű venti kell a tápodba mint a mostani, mert úgy járhatsz mint anno én hogy nekem el sem indult a venti benne
a mostanival nincs ilyen gondom, mert nem tudom annyira megterhelni hogy bekapcsoljon...
szinte a tápom észre sem veszi hogy a megy a gépem
persze szívtam és "buktam" is rajta pénzt ahogy csereberéltem a tápokat orba szájba[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
pipo112
őstag
válasz ViZion #28803 üzenetére
Az alaplapra és ott hova , meg az hogy fogja szabályozni ?
van egy CPU opt venti csati ami üres de az maxon pörgeti a ventit vagy valamelyik sys csatira kössem ?@Laca : cserélgetni én se nagyon akarom Max egy xfx-re de arra meg tuti fizetnem kéne ,azt meg már nem .
de ahogy nézem akár hogy is pénzbe fog kerülni vagy elviszem 1 szakihoz aki kicseréli nekem vagy marad így én bele barmolni nem biztos hogy szeretnék
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
ViZion
félisten
válasz pipo112 #28806 üzenetére
NEeeeeem. Régi venti ki, új be, 3 vezetékes. +- oda, ahol a régi tápventi volt, a sárgát meg egy alaplapi csatira dugod és kiírja mennyit pörög. Táp vezérli továbbra is.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz pipo112 #28806 üzenetére
én kicserélem neked szívesen
csak biztosra kell menni hogy milyen van benne jelenleg.
megnézzük mekkora hely van benne, max kapnak a rögzítő csavarok helyet gumicsavarokat és akkor tuti csendben lesz
beletolunk egy megfelelő teljesítményű be quliet ventit lesz csend lesz
amúgy én is falra mászom a szokatlan hangoktóljah és érzékeny búcsút kell venned a garitól, ezen felül nem lesz más gond
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
pipo112
őstag
válasz Lacielvtárs #28808 üzenetére
Az egyik noiseblocker ventit be tudom áldozni rá az 3 pines 1400at pörög maxon és csendes ,alcsony feszel indul a légszállítása 95m3 szal szerintem ez jó lehet .
na meglesem a dobozt milyen venti van benne.jja és köszönöm a segítséget neked is és Ormányos mesternek is
-
pipo112
őstag
Sajna a papírjai nem írják hogy milyen venti van benne csak anyit hogy halk ,na ez igen szubjektív
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz pipo112 #28811 üzenetére
jaja a papírjai nem szokott árulkodók lenni
ahhoz sajnos szét kell szedni, ha csak nem véletlen találsz a neten a pontos típusa alapján olyan fórum hozzászólást aki olyat már szedett szét...
amúgy meg tapasztalatból mondom hogy azon tápok, - én most márkától függetlenül mondom - ahol minden féle plecsinvel azt bizonygatják hogy így silent meg úgy xlient, azokat messziről kerülöm, mert számomra ezek olyanok mint anno a kis rádió magnók és rajta a sarokban az 1000 W teljesítmény
oké: tisztelet a kivételeknek, amikről tudjuk hogy erősítik a szabályt"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
pipo112
őstag
De van itt 3pines csendes Zalman venti is csak azt nem Tom mennyit pörög meg akad AC f12es is az 1350 forog
-
pipo112
őstag
Na szétkaptam gari oda . A venti egy yate-loon d12sh-12es venti van benne a vezeték forrasztva van szal azt le kéne vágni a másikat ráfortasztani szín szerint s szigetelni csak kérdés ami nekem van jó e mert ez erősebb mint az mb venti az enyém 60cfm a yl pedig 88cfm
-
törölt tag
csítosz
-
Lacielvtárs
nagyúr
áhhhhhhh
most nézem
d12sH-12es
d12sM-12es
de szerintem nem sok eltérés lehet köztük...
legalább is remélem"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #28816 üzenetére
diundissu diundissu zene megy majd rajta ?
-
pipo112
őstag
válasz Lacielvtárs #28816 üzenetére
Szép nagyok jó zenehallgatst hozzá
-
pipo112
őstag
válasz Lacielvtárs #28817 üzenetére
Sajna van az enym Max rpm 2200 88cfm a legerősebb ventim se tud Ennyit mert az Max 1400 rpm 60 cfm Ejj
mindegy már szétkaptam gari oda de dobtam a venti alá rezgés csillapító gumikeretet meg a táphoz is rakok majd sajna a Zalman kuckóba nem volt ezért azt majd veszek egyet.
gondoltam ventit megzsirzom vagy olajzom de nem lehet szal vagy cserélem vagy marad így, annyit ma sikerült művelődní hogy ez a csere nagyon múlik azon hogy nagyon megegyező legyen az eredeti az újjal mert hanem akkor b..szhatom.
Új pőrgőt nem akarok venni .
az viszont idegesít hogy a táp Max terhelésnél is enyhe langyos levegőt fúj ki a venti még is pörög majdnem maxonAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz pipo112 #28823 üzenetére
hát igen ez sajnos egy ilyen bicikli
ilyened nincsen?
link
meg sokszor megfigyeltem hogy a levegőáramlásnak van hangja és nem is a ventinek...
volt már olyan tápom aminél megoldottam anno úgy hogy levettem a rácsot a venti elől, és egy két milivel meg lehet ha tudod emelni hogy ne közvetlen szívja a levegőt, mert a levegő áramlás hangja is szokott mókázni
ha a házad engedi akkor azt is lehet hogy ilyennel körbe vonod a táp alját és ott ahol érintkezik a házzal, mert van hogy a ház erősíti fel a hangját...
tudom hogy ez barmolás
jah, ennek a legvékonyabb verzióval oldottam meg anno
sokat jelent hogy a venti rákódását minimálisan erősítse fel a házad
ezek csak tippek, majd jönnek a kollégák és a halálba fognak engem cikiznivolt nekem már vinyó bölcsöm is, belső gumiból anno
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #28824 üzenetére
Miért is cikiznénk ki?!
Nekem "hasonló" megoldással megy a H100i kompakt vizem
Sajnos el kellett tolnom a gyári helyhez képest az elhelyezést )nem fért el az alaplap),
lévény lyukacsos a ház simán megoldható lett, viszont így bizonyos ventifordulat mellett rezgett...
megoldottamEz a megoldás megy cca 1 éve?! Tökéletes
Zen szintű nyugalom lett tőle, és komoly 50ft -ops befektetés meg 10 perc "munka" volt"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
pipo112
őstag
Köszi skacok majd még agyalok mit hogy, a venti tuti marad az az ablak szigeteléses móka tetszik .
most megyek gyerkőcért este leszek.Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
otto14
őstag
asd
-
törölt tag
gyors segícssség kéne
ha egy laptopra ami 4 gb memóriával rendelkezik 32 bites win7 kerül az gáz? mert 64es kéne rá ha jól gondolom de azt nem találom itthon
-
törölt tag
válasz Balathruin #28831 üzenetére
csak netezős kis cerka procis laptop. és sürgősen kéne a gyereknek még ma telepíteni
-
ViZion
félisten
ejj, de sok a szöveg... Sorban:
pipo112: hasonló kellene, de ha nem azonos, az nem akkora baj, csak alacsony feszen induljon. Fullra nem szokták pörgetni, ha ki kell maxolni a ventit, akkor már nagy a baj... AC12-t bepróbálhatod, nekem is az van a régebbi tápban.
Zajcsökkentésre lehet ilyen fiók ütközőt kapni, gumi félgümb, öntapis. fain cucc.
Lacielvtars: grat a nagy ládákhoz, télen több napig lehet vele fűteni...
LaciCRM: örülünk Vincent! 4 GB-re is mehet a 32 bites, csak nem lesz mind használható, ergo kb. mintha 3 GB lenne csak...
-
MiklosSaS
nagyúr
Hazatantorogtam en is, rohadt hossssszzzzzuuuu volt ez a nap...de itt a hetvege.
@bukfencLaci: orulok neki hogy te meg elsz. Gyakrabban bejarhatnal...
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
pipo112
őstag
válasz Lacielvtárs #28838 üzenetére
-
-
pipo112
őstag
válasz ViZion #28835 üzenetére
na végre !!!
hazaértem beléptem biosba és véletlen le ok-ztam az oc tunert állíthattam mindent újra
a ház alján ahova megy a táp ott vannak ilyen gumi bakok amire ül a táp azzal nincs bibi, viszont az a téglalap alakú keret nincs oda most tettem a csavarokhoz ilyen rezgés elnyelő alátéteket de nincs változás sajna ha elkezdek játszani akkor a táp ventije úgy felpörög hogy 40db-vel dönget pedig a táp egyáltalán nem meleg sőt csak langyos levegőt fúj ki.
alapon halk panaszom sincs rá és nem értem hogy mért teker a venti majd hogy nem maxon mikor a táp max 60%ban van kihasználva, egy gtx 660ti alapon + fx 6350 4,4 re húzva ne egyen már 600 w-tvan egy AC ventim csak az pwm-es az max 1350 megyen [ilyen] ez jó lehet ? mondjuk ha igaz az a 125m3 akkor nem lehet rossz
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz pipo112 #28841 üzenetére
PWM nem jó a tápba. nem vezérli.
Elvtársunk: boldogság, ha jól szól, használd ezer évig!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz ViZion #28842 üzenetére
köszi tényleg jó szól...
Mester azután leesett mire leírtam amit írtam a fűtésről és már tudom mire gondoltál...
a faanyag mennyiségre...
kicsit öregszem és lassan esett le
tudod ez már nálam az öregkori elhülyülés első fázisa, hamarosan jön majd a tagadás
no játszatok, én megyek egy kicsit muzsikálok és aztán úgyis bealvadok, mint a tej, jóéjt, legyetek jók de csak annyira hogy jót ne halljak, illetve ne olvassak Uraim"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Shokkolo
addikt
válasz #81556480 #28833 üzenetére
rakjad ráfele a 32-est, ha laikus kevesebb szopás lesz neki.
3,5 -öt szokott látni, de szerintem a 0,5 -öt leveszi úgyis videoramnakceleronnal észre se fogja venni a fél giga hiányát, hidd el ott nem a RAM a szűk kerezstmetszet
Más:
Van egy fogalmazzunk úgy, nem túl fényes anyagi helyzetű szomszédom (idősebb nő, férje meghalt, a gyerekei meg nem tudnak segíteni rajta, ők se állnak jobban), megkért h. nagyon kicsi pénzből rakjak már össze egy gépet, mert az unoka ha jön, unatkozik. a keret legfelső határa 30e Ft.
Ezt sikerült összekaparni:Processzor: amd 4850e super silent ventilatorral
Memoria: 4gb ram
Videokartya: alaplapra integralt ati hd3200-as
Alaplap : Gigabyte MA78GM-S2H
Winyo: nincs
Dvd iro ket darab van benne
Tap: ninja silent Gigabyte
haz:fekete24e Ft... van otthon valami winyóm, 2-3 db, elvileg jók, abból rakok bele.
Annyira nem is rosz, főleg ennyibőlPS.: nagyon olcsóba ettől nincs valakinek erősebb VGA-ja ami csak porosodik már?
azt néztem h. ez ~nV 8600-9400 szint.
Ha találok valamit nagyon, nagyon olcsón akkor megvenném neki bele saját pénzen[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
ViZion
félisten
válasz Shokkolo #28844 üzenetére
Nekem hasonló lapom volt, jóféle. 40 GB ide vinyóm van, ha kell, állapota ismeretlen.
Sztem netezni ez elég, játékra mindenhogy szerény lenne. A 4 GB ram így is overkill.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Shokkolo #28844 üzenetére
Annyi penzbol rendben van az a gep.
Nekem is volna egy kerdesem. hetkoznapi alkalmazasra, nemi jatekra es egyszeru programozasra mi volna a jobb:
- A8-6600K / A10-6700 / A8-7600 / A10-7700K
vagy
- i5-4440Az intelnel olcsobb az alaplap, az AMD fronton pedig kell csendesebb huto es dragabb alaplap.
Amilye van az SSD/GTX 660Ti / 2 TB HDD.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
ViZion
félisten
válasz MiklosSaS #28846 üzenetére
Intel jobb sajnos, ha nem low-end a cél és lesz dVGA, akkor nem szórakoznék AMD géppel. Sajnos nem tudok AMD-t összerakni még netezősnek sem nagyon, mert Intel deszkák olcsóbbak.
-
Shokkolo
addikt
válasz ViZion #28845 üzenetére
állítólag otthon a gyereknek egy P4 van, ahhoz képest ez az AMD szerintem elég
azon játszik valami "lövöldözőst"... gondolom Coutner Strike.
Arra elégnek kell lennie.A ramból tudom, elég lenne 2... de így adták ennyiért.
csak a ram 10e még aprón is, ezért mentem bele.
Winyóm van tán 2 db 80-as, de lehet akad egy 120-as is.30ból lehet ettől többet belepasszírozni?! :S
A köv projekt majd az lesz, hogy keresek valami olcsó 17-es TFT-t.
Egyelőre egy ezeréves CRT-je van
(és persze, hogy aznap szólt, amikor már eladtam ismerősöm 17-esét 5ért... )
pedig még azzal együtt is keretbe maradtam volna[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
És közben rászabadultam a youtube -ra
megtaláltam a világ egyik legsz@rabb számát, és mégis valamiért baromira tetszik
Jack Sparrow"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest