Új hozzászólás Aktív témák

  • xatos3

    senior tag

    válasz HSM #136684 üzenetére

    Egyszer nagyon komolyan beleástam magam és valóban valami licencelési probléma van a háttérben a microsoft és a dolby között.

    A legbotrányosabb az, hogy ez a windows 8-al kezdődött 2012ben, és azóta TELE van vele a microsoft hivatalos fórum és mindig mindenhol a standard hülyegyerekeknek való betanult "hibaelhárítást" ajánlgatják hogy telepítsd újra stb, maguk a microsoft supportosok is. ( bár akinek volt dolga velük, tudja hogy rendkívül felszínes műszaki tudással rendelkeznek )

    Vagy egyszerűen szét tették a kezüket hogy nem tudják mi lehet a gond.

    Érdekes hogy egyébként mivel csak kb pár ezer embert érint, nem is akarnak vele foglalkozni. Ami nekem szintén furcsa hogy azért egy elég sunyi jelenség amire van sufni de profi megoldás, és mégsincs egy olyan rendesen összeszedett cikk, vagy leírás egy közismert weboldalon ahol ez össze lenne szedve, hanem fórmok leghátsó bugyraiban vannak elrejtve ezek a "kincsek".

    Anno a gigabyte 990fx alaplapokkal az volt a story hogy windows 7 alatt ment a valódi 5.1, aztán windows 8 alatt ez eltünt, és valami mély fórum, meg dolby apróbetűs bugyrokban kiolvastuk hogy regisztrálni kellett volna a dolby chipet licenc ügyben. Viszont a leírás ehhez annyira ködös és zavaros volt hogy hamarabb megoldódott több hónapos küzdelemmel a tört driver elkészítése. (ez volt az a fent említett komoly beleásás)

    Az asus hero vii-el már csak 2 hónap volt ugyanezt végig küzdenem (ott még dll-t kellett injektálni a telepítőanyagba)

    De az asus x470 prime-pro alatt már csak 5 óra volt megoldani, ugye a rutin meg az évek :DDD

    [Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]

Új hozzászólás Aktív témák