Új hozzászólás Aktív témák

  • dkess

    őstag

    válasz bul07 #21993 üzenetére

    A tank soha nem volt gyenge - régen sem. Aki sokat játszott ténylegesen AT szerepkörben és tankkal is az tudja.

    Igazából reális esélye egy db Assault -nak régen is leginkább a kis tankok (P38T/Staghound) ellen volt. Azok sebessége miatt is, ha nem volt gyalogsági támogatás és egy helyben kempelő tankot hátulról meglepni egy PIAT(/Panzerfausr) és AT gránát(/dinamit) kombóval majd a menekülni igyekvő tank a következő PIAT -tól (hátulról a motort sebzi az ember) lassult annyira, hogy bevégezhetted. Közepes tanknál (PIV/Valentine) már szerencse esetén is Frag Grenade Rifle -vel fejezted be.

    Persze több assault és/vagy az ilyen fedezet nélkül kempelek vagy rongyolok be a tömegbe című mutatvány végződhetett olyan eredménnyel, hogy "sírás lett a vége" ... Amennyiben tanulmányoztad már a világháborús katonai doktrínákat is (ebből a szempontból a német nagyon merev volt) - a nehéztechnika soha nem ment IFV/APC fedezet nélkül. Sehová. Amennyiben nem volt meg a kísérő technika/gyalogság minőségre illetve mennyiségre, akkor egy tapodtat sem mozdult a nehéztechnika. Soha.

    Namost egyfelől az assult class AT fegyókat több lépésben nerfelték azóta illetve a tankokon is húztak felfelé külön lépésben. Illetve nem tudom észrevetted, hogy a találatokat követően immáron nem lassulnak (annyira) illetve a tornyok forgási sebessége sem lassul már annyira ... Ezzel az egyedül flankelgető (illetve kempelő) tankosok életét könnyítették - nem is kicsit. Ezzel adva egy újszerű játékélményt.

    Az AT gyalogság részéről ez több együttműködésen alapuló játékmenetet követelt. Sajnos a gyakorlati válaszreakció az lett, hogy kevesebb assault van (inkább választ mást és próbálja elkerülni a tankokat - kivéve, ha az a más is tank :) ) illetve sok assault addig nem is lő tankra, amíg az nem lángol például.

    Ennek ellenére bár túlzottan nem szívlelem ezen módosításokat, de tulajdonképpen annyira nem is zavar. Tankozok is - bár jóval kevesebbet, mint amennyit kilőttem ... :)

Új hozzászólás Aktív témák