Új hozzászólás Aktív témák

  • iMaverick

    addikt

    válasz aram01 #63525 üzenetére

    Elolvastad a linkelt wikipedia bejegyzést?

    Egy DDoS támadás alatt, ha a támadót azonosították, a hálózat operátorai fel tudják számolni a támadást manuális „null routing”-gal, vagyis kiejtik a támadó forgalmat, a támadó hostot, vagy tartományt.

    Szabályok sorát kezelik, amelyek részletezik a korlátozásokat minden egyes hálózati hosztra és eszközre. Korlátozza a ki- és bemenő forgalmat egy hoszton, hacsak nem engedélyezett és ismert szolgáltatásról van szó. Be lehet állítani, hogy mind a bejövő, mind a kimenő forgalmat ellenőrizze. Ha a DDoS támadót azonosították, a hálózat operátorai véget tudnak vetni a támadásnak azzal, hogy manuálisan megváltoztatják az ACL vagy Tűzfal felületét, a támadó hosztot vagy domaint.

    Namost ott a kulcs fogalom: a hálózat operátorai. Tehát "humán" beavatkozás kell. Namost éppen Karácsony van, el tudom képzelni, hogy az EA szerverparkjában hány ügyeletes rendszergazda lehet... (Elárulom: jó ha 1-2.)

    Elméletileg a melóba nekem is kellett volna ügyeletet adnom, de hál'Istennek nem ilyen "kritikus" helyen melózom, így amíg a leveleket a főncsik le tudják szedni, adni maradhatok bejglit zabálni... ;]

    "Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)

Új hozzászólás Aktív témák