Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sacren
junior tag
válasz MasterDeeJay #90300 üzenetére
köszi!
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok !
Tervezem hogy visszatérek a PC-hez. Van egy Philips 65Oled 806 típusú TV-m. Emellé a kiszemelt VGA egy 4070 Ti.
Ezen a VRR hogy fog működni? A specifikáció szerint a TV csak AMD freesync prémiumot támogat .
Akkor a VRR nem is fog működni rajta ? Vagy AMD VGA ajánlott mellé ?
KösziXbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
mcwolf79
veterán
Hát erről semmit nem találok .
[link]
Displayspecification.com -on is annyi van , hogy AMD freesync premium pró.
mondjuk itt meg írja , úgyhogy elvileg jó lesz.[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
votlage71
csendes tag
Heló-heló!! Jártas valaki vbios flashelésben ? Történt az eset, hogy egy Sapphire RX 580 nitro+ GPU-t flash-elni akartam, és rosszul sült el (az egészet azért, mert a bios nem adott képet, de arra azóta rájöttem miért). Dlash utáni első indítás csíkos képernyőt eredményezett. Mentségemre szóljon, hogy próbáltam vissza csinálni de nem sikerült, és most nem ad képet (windows be bootolt eddig, ugyanis alt+f4 majd enter kombóval le tudom állitani a pc-t, mostmár viszont az alaplapi vga led világít indításnál). Szerencsére ezeken a kártyákon van egy VBIOS switch, és ha átváltom, akkor működik szépen minden. Viszont, azért szeretném vissza állítani a másikat, mert elvileg az a permformance mód (vagy OC, ha így akarjuk hívni), ami betölt az pedig a csöndes, normális mód. Ha esetleg valakinek van tapasztalata ezzel, szívesen fogadom az ötleteket. Ha segít, csináltam flash előtt egy biztonsági mentést, és megvan az a fájl a vbios-ról! Köszi szépen! (Bocsi, próbáltam hasonlót keresni itt, de nagyon sok a hozzászólás )
-
bobalazs
nagyúr
válasz votlage71 #90307 üzenetére
[link] With your GPU working in the other bios switch position boot to your flash drive until you are at the root prompt and cursor. At this point it is assumed you have NOT ran any commands.With your side panel off take this time to switch your bios switch to the opposite position (corrupted) with the system running. Make sure it is in the position it was on when it was corrupted.Now lets follow the flashing guide making sure at this point and time you FLASH BACK THE ORIGINAL, BACKUP, or CLOSEST COMPATIBLE BIOS!!
Magyarul futó rendszer alatt átkapcsolod a kapcsolót és ráflessled a megfelelő romot. -
5leteseN
senior tag
-
HornedReaper
senior tag
Sziasztok! 12VHPWR csak 8 pines PCIe csatikra dugható vagy 6 pinesre is? Még a régi tápom van, 1db 8pin van rajta de az is átalakítóval + van még szabad 15A-es 6 pin a tápból..
-
Teasüti
nagyúr
válasz HornedReaper #90311 üzenetére
Nálam a gyári Seasonic adapteren 6 pin van bekötve a 8 pin-es csatlakozókban.
-
Terek
tag
Hello.Olyan kérdésem merült fel,hogy adott egy MSI RTX 3060 Ti Gaming X kártya.Eredetileg ezek a ventik vannak rajta.Itt jön a kérdés,hogy ezek a ventik 2 külön csatlakozóba kerülnek bekötésre.1 fekete 1 fehér.Ha teszek rá ugyanúgy dupla ventit de csak 1 kivezetésük van azt elbírja 1 csatlakozó?Vagy mekkora a terhelhetősége 1 ilyen venti csatlakozó aljzatnak egyáltalán?A színűk mindegy vagy a más színjelőlés jelent valamit?
-
Delphinus
kezdő
evga rtx 3070 oldalán van rgb fénycsik, ezt hogy tudom kikapcsolni?
-
Grave_444
nagyúr
válasz Delphinus #90315 üzenetére
EVGA Precision vagy lehúzod a csatlakozót, ha lehetséges.
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Megnéztem több bootleneck kalkulátort és mindegyik azt írja hogy kevés a cpu-m Ryzen 5600x (13% bootleneck) az rx7600-hoz. 1 éve vettem a konfigot akkor még azt mutatta hogy 0% a bootleneck ennél a párosnál.
Ilyenkor mi van? Tényleg erősebb proci kell hozzá hogy maximálisan ki legyen hajtva? -
5leteseN
senior tag
válasz droti25 #90317 üzenetére
Hogy mikor van "szűk keresztmetszet" (bottleneck) helyzet, az erősen játék(alkalmazás) függő is, hogy melyik program melyik elemre helyez több munkát(CPU, vagy GPU-VGA) a programozó lehetséges erre vonatkozó mozgásterén belül.
Éppen ezért én 20%-körül kezdem figyelembe venni, 35% felett kezd "komoly" lenni a helyzet.
Ha van kis időd, akkor az adott alkalmazás(játék) topikjában lesz a "program-társaktól" ennél pontosabb válasz, első-kézből!
-
droti25
őstag
válasz 5leteseN #90318 üzenetére
Én eddig sehol nem láttam bottleneck-et pedig folyamatosan monitorozva van minden. Sőt azt látom hogy szinte minden esetben alig megy a proci 40-60%on játékok közben.
Szóval nem lehet ezeknek a kalkulátoroknak hinni. Arra valók sztem, hogy hamis infókkal sarkalják új hardver vásárlásra a felhasználókat. -
-
Iroil
tag
Sziasztok.
Jelenleg egy nvidia kártya van a buildemben. Hamarosan viszont ki lesz belőle véve a 2080, és helyére jön egy 6750 xt.
A kérdésem az lenne, hogy csere előtt töröljem le a drivereket, vagy ráér azután is hogy kicseréltem?
Esetleg az egész csere igényelhet Windows újratelepítést?Milu
-
kolopele
nagyúr
-
blp85
aktív tag
A DDU lényege nagyjából az, helyetted távolítja el az illesztő programokat, jobban ajánlott esetedben, mivel Nvidia kártyát fog egy AMD kártya váltani.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Iroil
tag
válasz mcwolf79 #90330 üzenetére
Sziasztok.
Ahogyan írtam, belekerült a gépbe az új vga. RTX 2080S --> RX 6750 XT
Viszont, nem azt az eredményt hozta, amit én vártam.A videó és a hanganyag magukért beszélnek, bár az én fülem nem ért hozzá.
Hozzátenném még, hogy nem telepítettem újra a windowst, csak letöröltem csökkentett módban az nvidia drivert, beraktam az új gpu-t és utána telepítettem az amd drivert.
A bal felső sarokban a frissítési gyakoriság mutató van bekapcsolva.
Első körben ezen a videón [link] nem a hang, hanem a kép a lényeg.
Betöltés és játék közben is folyamatosan változik a képfrissítés, amivel még baj sem lenne mert nem támogatja a san andreas a 144hz-t, viszont a képernyő fényereje mintha folyamatosan ugrálna.
Borzasztó zavaró.A második videón [link] már rosszabbul hangzik mint az előbbi...
Betöltéskor ezt a hangot adta ki, amikor kipróbáltam a CS2-vel, ott is fentebb ment ez a vékony zúgás hang betöltéskor, majd játék közben visszament gyári hangszintjére és semmi további hang.
Egyébként ez a hang csak betöltésekor jön elő, arra az 1-2-3 másodpercre, amit már az előző VGA-m is csinált.Szerintetek, milyen gondok akadhatnak?
[ Szerkesztve ]
Milu
-
KAMELOT
titán
válasz mcwolf79 #90330 üzenetére
Nekm van fent több tucat progi. Komplett WIn telepítés, driverek + progik 2-3 óra utána meg jönnek a frissítések. Van egy tiszta új friss WIN.
Ilyen kártyacserekor maradnak ott regisztri fájlok , amik bezavarahatnak.
Na most ilyen Format C: is 1-2-3 évente ha csinál valaki. Ritkán csinálod, de megéri.
NV---NV akkor ilyen nem kell.
Iroil: Csinálj egy Format C: és utána nézd meg ugyan ezeket a játékokat.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kolopele
nagyúr
Próbálj másik monitorkábelt, ha akkor is rossz lesz a kép akkor monitor hiba is lehet. Meg kellene nézni másik monitoron. A másik jelenség az a coil whine, azzal sokat nem tudsz tenni. Volt nekem is ilyen kártyám, egy Powercolor Red Devil, már akkor is csinálta ha csak a ventik elindultak. Lehet ugyan próbálkozni tápcserével, kártya cserével, ha szerencséd van megoldja, de az esetek zömében nem. Egy kis alulfeszelés tud leginkább ezen segíteni sok esetben.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz bobalazs #90341 üzenetére
Az nem monitor probléma ha villog a freesync? Elvégre pont azért találták ki hogy simább legyen a kép. Az életben nem láttam a gyerekeknél villogást még soha. Na mindegy, ha azért villog, akkor azért villog, annyira nem érdekes, meg nem topik téma, csak számomra érdekes probléma.
Iroil: Freesync nélkül viszont használnod kell a v-syncet, különben törik majd a kép, illetve ha az fps a monitorod frekvenciája alá esik, akkor szaggatni is fog.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz kolopele #90343 üzenetére
VRR flicker a jelenség neve és az OLED-eket sújtja igazán. Egyik visszatartó erő nálam, a beégés utáni második ellenérvként. LCD-n is létezik papíron a dinamikus kontraszt bekapcsolásakor, de nem igazán jellemző az LCD-re az efféle vibrálás VRR-nél.
Kis helyesbítés: V-sync-et nem váltja ki a Freesync. Vagyis az FPS-t nem fogja limitálni a VRR. Ha nincs V-sync vagy FPS cap, és kellően erős a gép, akkor simán ki fog futni a Freesync tartományból a képernyő frekvenciája felett és ugyanúgy törni fog a kép.
V-sync és Freesync együtt használatos. Előbbit általában meghajtóból jobb kényszeríteni és játékon belül kikapcsolni, mert a driver-es megoldás konzisztensen jobb. Vagy fps cap, ha vkinek a monitor frekvenciája túl gyors lenne vmilyen okból.[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Üdv!
Azon morfondírozom, hogy az Arc A380-n csücsülő siralmas szabályozású szélkeltőt eldobom a hozzá való bordával egyetemben, majd kap egy aftermarket borda+kombót.Na most a GDDR6 modulok, mennyire vennék jó néven, hacsak egy ramsüni és gpu feletti szellőből kapnának némi hűtést? A GDDR5-nél ez még nem okozott gondot. 90-95°C körül érdemes tartani max, ha jól néztem utána....
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
kolopele
nagyúr
válasz Teasüti #90344 üzenetére
Úgy van beállítva, ezt én is olvastam Abu - tól még régebben, driverben v-sync be, játékon belül v-sync ki, plusz radeon chill min. max. beállítva a monitor frekvenciájára. Ez elvileg akkor jelentene problémát, ha az ember az FG - is bekapcsolná a driveren belül, mert az csak kikapcsolt v-sync mellett működik rendesen, de akkor meg képtörés meg mindenféle anomália lép fel, legalábbis 75HZ - es monitor esetében. Nyilván ezt a legalább 144HZ - esekhez találták ki, hogy megduplázza a képkockákat, plusz a kártyának alapból tudnia kell 72 fps - sel futtatni is a játékot hogy ez jól tudjon működni.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz kolopele #90346 üzenetére
Én használom a Frame Gen-t (Nvidia DLSS) ahol lehet és a V-sync egyszer be lett kapcsolva a meghajtóból és soha nem nyúltam hozzá azóta. Nincs képtörés semmilyen fps mellett olyan 20 fps felett (G-sync compatible alsó határa). Nyilván az FG az botrányosan darabos 40 natív képkocka alatt. De persze indie játékon kívül mindenhol VGA limitem van mielőtt elérné a V-sync-et az fps, szóval kvázi mindegy is, hogy be van-e kapcsolva. Meg fura módon még ahol nincs VGA limitem, ott is megáll olyan 140 fps alatt vmiért. Felteszem az vmi VRR fps cap lehet, amit nem mutat a meghajtó - gondolom a VRR működési tartományán belül szereti tartani a meghajtó az fps-t.
Ugye azt tudjuk, hogy a V-sync az csak ott aktív, ahol az fps eléri a monitor frissítési frekvenciáját. Alatta nem aktív, ott a VRR működik. Szóval 144 Hz-es monitoron csak 144 fps mellett aktív a V-sync. 138 fps-nél G-sync és Freesync aktív. Szóval a V-sync az csak egy limit. Azon felül az FPS cap-nek szerintem csak annyi értelme van, hogy hűvösebb, halkabb a gép és kevesebbet fogyaszt, ha ez vkinek szempont.
Persze ha ciripel a tekercs a kártyán, akkor ott nyilván ez nem szempont.[ Szerkesztve ]
-
Iroil
tag
válasz kolopele #90343 üzenetére
Vagy nincs bekapcsolva a V-sync vagy nem történik egyszerűen szaggatás. A játék ahol problémás volt amúgy sem engedi a klienst 75fps-en túlra szóval gondolom ha para lenne a freesync kikapcsolás akkor már kellett volna akadjon valamiféle gond. Remélem továbbra is élvezhetem a játékot probléma nélkül mert a fentebb leírt egyvelegek számomra majdcsak olyan, mintha sakkozni kéne megtanítanom egy leveli békát.
Milu
-
Teasüti
nagyúr
Nem egyszerű megérteni e technikákat.
Ha 75 Hz-es a monitorod és a gép tudja is tartani stabilan, akkor nem lesz látható hátrányod belőle. Akkor lesz probléma a Freesync kikapcsolása, mikor vadul ingadozni fog a teljesítmény. Ami bármilyen grafikailag intenzív játéknál elő fog fordulni. Főleg félig elb.szott játékok esetén, ami kb a többség.
Ha ki van kapcsolva a VRR és V-sync be van kapcsolva, akkor még abból is van többféle mód. Volt egy időszak a VRR elterjedése előtt jóval, amikor még a V-sync tudott felezni és harmadolni és fixen tartani azt az fps-t. Ez még a 60 hz-es monitorok idejében 30 és 20 fps-t jelentett. Az akkori LCD-ken a 15 ms g2g válaszidővel még folyamatosnak is tűnt a 20 fps is. De nem volt képtörés és felezve 30 fps-en egész elfogadható élmény volt az egyjátékos mód. Aztán vmiért kikerült a meghajtókból az adaptív V-sync és évekig csak a képtörés és akadozás között lehetett választani, amíg nem jött be a VRR. -
Zaied
addikt
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Asus ROG Strix B550-F Gaming Wifi
AMD Ryzen 5 5600X
2x 16GB G. Skill Ripjaws 3200Hz
AMD RX7900 XT ref
Seasonic PRIME GX-850A kártya 2023.05.02-án lett vásárolva vígan működött(táp is a körül lett véve), szépen ment minden. Sok munkám lett így december óta nem játszottam rajta, viszont dolgozni dolgoztam a gépen(Photoshop, Capture One), hibát nem észleltem.
Most pénteken meg leültem játszani és egy hosszabb távú játék után (véletlenszerű volt mikor 30 perc után ezt csinálta, de legtöbbször több mint egy óra kell hogy ezt csinálja) fogja magát semmi hibaüzenet és bezárja a játékot és ott találom magam az asztalon. Nem sokkal próbáltam ugyan de minden játéknál ezt csinálta, 3D mark stressz teszt meg lefut szépen.
Amit azóta csináltam: alaphelyzetbe állítottam az alaplapi biost utána lefrissítettem a legújabbra amit találtam. Újraraktam a rendszert win 11, legújabb chipset drivert, legújabb videókari driver "driver only" telepítéssel(így volt régen is).A hiba továbbra is fennáll. Esetleg van valami tipp? ugyan még garis, de fölösbe nem szeretném megjáratni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest