Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gti3
csendes tag
Sziasztok! Egy Palit GeForce RTX 2060 SUPER GamingPro OC 8GB esetén játék közbe a következő hőfokok mennyire elfogadhatóak? Gpu temp: 72-73C Hot spot: 84-85C
Mindez 29C körüli szobában, The Callisto Protocollal. (Max grafikai beállításokkal, de rtx nélkül.) Ajánlott pasztázni vagy még elmegy? -
joco009
tag
válasz totyak #90192 üzenetére
Igen teljesen alapon használtam. Persze elötte kiprobáltam minden tuningot amit lehetett procin is és kártyán is együtt és simán birta a táp, egy halom rgbs disz mellett.
Nekem ez a variáns van:
Amugy most az új tápom is Tt smart BM2 650W teljesen rendbe van, a csere nálam csak a szines drotok miatt volt
Teasüti jól irja nem kel lenézni jo kis táp az ha lenne valami az ujal simán vissza raknám a hamburgert.[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz 5leteseN #90205 üzenetére
Én sem tudom. Csináltam egy javító telepítést a drivernek, de utána is ugyanaz volt.
Viszont most a legutóbbi rendszerindítás után úgy néz ki a madVR működik (mondjuk ezt frissítettem és újra regisztráltam is), az EVR-cp, VMR9/7 rendererekkel továbbra is előjön a probléma.
Az MPC renderer meg DX11 módban csak pixelesen skáláz fel egye fullhd videókat, ami megint csak érthetetlen. (DX9 módban meg mosott sápadt a videó...)
-
5leteseN
senior tag
Túl röviden írtam(ismét), Bocsi, a VLC-t telepítettem újra az VGA csere és a hzá való meghajtó program telepítése után. Lehet, hogy más is volt a hiba oka, nem kerestem, mert a VGA-csere +driver telepítés, +újraindítás után jelentkező VLC-s lejátszási hiba megszűnt, mikor magát a VLC-t is újra raktam(egy nem sokkal frissebbet). Az volt a cél(om), hogy minél előbb megszűnjön a probléma, nem mentem bele egy több napos hiba-repprodukálás/visszakeresésbe. nem volt rá időm, "csak" a megoldásra.
A hibásan működő programokat tenném fel újra, ha nem kell megtartani őket valami spéci ok miatt. Lehet, hogy valami előző VGA-nak szóló beállítás okoz gondot. Ha kell(lehet) egyúttal frissíteném is ezeket.
-
basaharc502
aktív tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy az amd software nem hajlandó elindulni? Jobbra lent megjelenik a kis ikon, de ha ráviszem a kurzort eltűnik. Ha el akarom indítani manuálisan, akkor meg nem történik semmi.
Mindez azért probléma, mert a kártyám visszaállt gyári beállításokra és a ventillátorok játék alatt úgy zúgnak, mintha fel akarna szállni egy utasszállító repülőgép mellőlem. Régebben itt állítottam be a hőmérséklet/venti fordulat arányokat, de így nem tudok ehhez hozzáférni. Win 10 az op rendszer...múlt héten még semmi gond nem volt a programmal, most hülyült be teljesen. Újraraktam, de ugyan úgy semmit nem csinál. -
fradi81
veterán
válasz basaharc502 #90211 üzenetére
Kipróbálnék egy régebbit. Nálam most automatikusan megnyílik az ablaka ha kell ha nem.
moto g72, Ninebot d28e
-
bobalazs
nagyúr
Ddu s mehet másik verzió fel
-
Csokishurka
őstag
Sziasztok,
Egy gyors/egyszerű kérdésem lenne.
Videókártya upgrade lesz 3060ti-ról, 4070-re.
Ilyenkor is kell a DDU-val leszedni a dolgokat vagy elég csak az uninstall?Köszönöm
"Megtanulta (millió lélekváltó árán): akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán."
-
KAMELOT
titán
válasz Csokishurka #90214 üzenetére
Uninstall régi driver
Restart
Power OFf
3060ti ki
4070 be
Power ON
Intall új driver[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Grave_444
nagyúr
válasz Viktor77 #90217 üzenetére
Igaz, mondjuk ugyanaddig tart letiltani a hálókártyát, mint a frissítésnél ki-be kapcsolni..
gejala
Nem frissítésre gondoltam, hanem ha nincs fent driver, hajlamos a Windows feltenni, amire letöltöd és manuálisan elindítod. Nálam legalábbis többször volt ez, ezért írtam.
Ilyenkor nem is a legújabb kerül a gépre.KAMELOT
"DDU ebben az esetben nem kell. NV--->NV"
Oké, ennyi erővel drivert sem kell újratenni, főleg, ha már most a legfrissebb van.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz Grave_444 #90220 üzenetére
Én mindig csak tiszta telepítést szoktam a driver telepítőjéből. Ha volt is előtte valami telepítve, NV driver nagyon hatékonyan töröl mindent.
Most is úgy váltottam 4070 Superre, hogy feltettem olyan drivert, ami már ismeri és kártya csere után csak újratelepítettem ugyanazt tiszta telepítéssel. -
Grave_444
nagyúr
válasz gejala #90221 üzenetére
Én is tiszta telepítést szoktam futtatni, előtte DDU-t is használok, nem tart semeddig.
Viktor77
Attól, hogy te úgy állítod be miért gondolod, hogy más is?
Esetleg tudod Csokishurka hogy használja a gépet, ő is azt szeretné, hogy soha semmit ne telepítsen fel?Szerintem, mint plusz hasznos infó elfért a hozzászólásom, ha neki irreleváns úgyis figyelmen kívül hagyja. Sokat nem segítettél neki a kötekedésen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
A legújabb drivert felejtsd el, tedd vissza az eggyel korábbit. Több problémája is van sajna.
Törölheted is előtte, de én pl. csak simán rátelepítettem a régebbit, ki is írja ilyenkor az adrenalin hogy visszatelepítés (vagy valami hasonlót). -
basaharc502
aktív tag
válasz kolopele #90224 üzenetére
Hát most szórakoztam ezzel, de ugyan az a helyzet...ami érdekes, mert ha elindítok egy játékot a jobb felső sarokban feldobja azt a kis ablakot, hogy alt+r-el játék közben is beléphetek az adrenalin software-be....aztán hiába pumpálom az alt+r-t nem történik semmi...ellenben minden játékban a textúrák nehezen töltődnek be, a hang is késik stb...valami gebasz lett...az is lehet, hogy a kártya haldoklik, bár attól még az amd software-nek el kellene indulnia.
-
kolopele
nagyúr
válasz basaharc502 #90226 üzenetére
Akkor nem tudom, most megnéztem, nekem azonnal belép az adrenalinba ha megnyomom az alt+r - t. A gyorsbillentyűknél az alt+r van beírva? Én egyszer jártam úgy a naplózásnál hogy átírtam véletlenül a kombinációt, aztán az istennek nem jött elő a monitorozó. Mondjuk az fura hogy nehezen töltődnek be a textúrák, meg a hang is késik. Win újratelepítés esetleg?
-
KAMELOT
titán
válasz kolopele #90224 üzenetére
Itt azt írtad jó a driver, 5 nap múlva már nem jó!?
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
kolopele
nagyúr
válasz KAMELOT #90228 üzenetére
Elsőre jónak tűnt, Jézus is azt írta hogy jó, aztán előjöttek az anomáliák, majd a fórumokon is egyre többen panaszkodni kezdtek rá, és ami nagyon érdekes, hogy szinte csak azoknak ugrik fel az adrenalin magától akiknek 6700XT - jük van. Innentől már nyilván nem tudom azt mondani rá hogy jó, gondolom majd javítva lesz, valahogy úgy mint a zöldeknél, jön a hotfix. Egyébként már régóta ez megy mindkét oldalon, plusz a játékokat sem optimalizálják már, mindenből meg kell majd venni a legerősebbet, hogy a 30 fps meglegyen.......A gond csak annyi hogy ennyit egy konzol is tud, sőt még többet is, és nem kell állandóan foltozgatni a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz kolopele #90232 üzenetére
Saját tapasztalataimat nem hiszem el? Az érdekes lenne.
Tudod érteni is kell a dolgokhoz, nem csak mindenféle xart feltenni. Sajnos a legtöbb gond abból van, hogy nem értenek hozzá, mindneféle nem oda illő dolgokat felraknak, vírusirtó nincs. Aztán csodálkoznak, hogy gebasz vna a géppel.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Teasüti
nagyúr
válasz kolopele #90232 üzenetére
9 éve Nv driverek szaladgálnak itt is; egy évnyi rövid szünettel csupán egy Vega8 társaságában. Nulla problémám volt mind a Gamer, mind a Studio meghajtókkal.
Sőt, Studio meghajtóval játszottam sokáig. Semmi eltérést nem tapasztaltam a kettő változat között. Nekem mondjuk az AMD meghajtójával se volt semmi technikai problémám. Csak buta volt, mint a föld. Alap dolgokon kívül nincs benne sok.Annyit még hozzá kell tennem, hogy egy kivételével sosem játszottam új AA játékokkal. Mindig olyan 2 éves lemaradásban vagyok és fél áron húzgálom be, ami tetszik. Addigra úgyis elsimítanak minden hibát, legyen az a meghajtó, a játék fejlesztő, vagy az oprendszer.
Nem is értem miért olyan kritikus mindenki, amikor frissen jelenik meg egy játék. Pár hónapig úgyis bug-okra vadászik mindenki.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz KAMELOT #90233 üzenetére
Nem akarok vitatkozni, csak mint azt te is tudod a zöldek sem kevés hot fixet dobtak már ki hibás driver miatt. Ahhoz meg nem kell sokat érteni hogy feltegyél egy új drivert az előző helyére, frissíted és kész.
Teasüti: Nem az lenne a helyes, ha nem két évet kellene várni a jó verzióra, hanem mondjuk két évet várnának a fejlesztők a kiadással? Sokkal korrektebb lenne játékok és driverek terén is.[ Szerkesztve ]
-
blp85
aktív tag
válasz kolopele #90229 üzenetére
Nekem is Radeon Pulse 6700XT van, és tényleg a legutolsó frissítés óta magától ugrik fel az Adrenalin szoftver, mondjuk ez annyira nem zavar, illetve talán a legutolsó frissítés volt az, amit egyszer vissza is vontak...
Mondjuk a szoftver frissítés óta mintha a ventilátor vezérlés is másabb lenne, kevésbé érzi magát játék alatt helikopternek a gép (mondjuk lehet ez csak valami placebó hatás).Nekem egy másik hibám volt nem is olyan régen, amit le is írtam, és azóta sem értem, hogy játék alatt kifagy minden és közli, hogy márpedig nem támogatott a DirectX 12 a rendszer által. [link]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van egy Sapphire rx5700xt Nitro+ kártyám, kb 1 éve vettem innen hardverapróról, sajnos egy kicsit átvertek vele, mivel mint szinte minden 5700xt ez is megjárta a legmélyebb bányák bugyrait, és az összes thermal pad kivolt rajta szikkadva, ezért csak alulfeszelve és kikimélve használtam.
Most viszont eljött a szervizelés ideje.
Berendeltem Gelid Ultimate 15W mk thermal pad-okból kapásból 3 méretet.
A memóriákra 1mm-eset, a vrm-re 1,5mm-est, a hátlapra meg 3mm-est.
Digitális tolómérővel megmértem az előző padok vastagságát, illetve a netes forrás is ezeket a méreteket támassza alá.A gpu-t Artic MX4-el kentem meg.
És sajnos a hőfokok nem lettek jobbak legalábbis ami a hotspot-ot illeti, ha 220W tdp profillal használom a kártyát ugyan úgy 107c furmark alatt.
Ez normális?A gyári padozáshoz képest annyi eltérés van, hogy a memóriákra egybe csíkot raktam, ami lefedi mind a hármat.
A vrm-nél meg a lenti külön álló 1-re külön raktam egy kis kockát, gyárilag ott végig egy csík van.
A hátlapnál meg eltávolítottam a fóliát a memóriák alatti résznél, és oda 3mm-es Gelid extreme 12W mk lapkákat raktam.
A silent profil 195w tdp limittel van ellátva, ennél 90C a hotspot, viszont itt nagyon gagyi venti profil volt, a ventik alig pörögtek.A kártyán jelenleg egy modolt vbios-t használok ami a tdp-t limitálja 185w-ra (a teljesítménye így is elegendő nekem)
A ventilátor profil meg 2000-es rpm-re van feltolva, a cél hőfoknak meg 80C van megadva a gyári 90 helyett.
Így a hotspot 84-85C max terhelés mellett, amivel szintén nem vagyok megelégedve, ennek (szerintem) 70c környékén kellene lenni ezekkel a beállításokkal.Mit szurhattam el?
A segítséget előre is köszi![ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
blp85
aktív tag
válasz Pöttön #90238 üzenetére
Szia!
A [hővezető paszta topikban] hővezető paszta topikban videókártyára nem ajánlják az MX4-et (a "pump out" hatás miatt), helyette az MX6, ha már Arctic.
[ Szerkesztve ]
Soha nem lesz olyan, amilyen volt, de úgy sem marad, ahogy éppen van. Már a jövő sem a régi. (Eginald Schlattner)
-
Pöttön
őstag
-
5leteseN
senior tag
válasz Pöttön #90241 üzenetére
Az alulfesz nálam 1-2% teljesítmény csökkenést hozott a 64esre "villantott" BIOS-szal a VEGA 56-omnál. A gyári GPU-s 1200mV nálam 950mV-ra csökkent és kapott egy -15% teljesítményt(W) is az Adrenalin-ban és 4100 Unigine pontot tud a gyári beállításos 3600 körüli helyett Extreme-1080p-ben, 995MHz VRAM-nál.
Szerintem egy Yt-os alulfeszkeresést(videók) megér az a "kis" csend és -10-15 fok(HotSpot).
-
Grave_444
nagyúr
válasz 5leteseN #90242 üzenetére
UV minden esetben ajánlott, csak előnye van.
Hőmérséklet, zajszint, fogyasztás, (élettartam, de ez nem számít ilyen rövid távon).+ Ha power limit miatt nem tud magasabb órajelet tuning esetén, UV-val az is nőhet.
Hátránya akkor lehet, ha rosszul állítod be és emiatt alacsonyabb GPU órajelen megy a kártya, de pár tíz MHz nem számít semmit. PWR limit csökkentés pedig ≠ UV.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #90243 üzenetére
Az órajel sok mástól is függ szerintem, pl. hogy hány fps - en játszol. Nekem nyilván nem megy fel a beállított 2540 mhz - re a legtöbb esetben, mivel nincs kihasználva a kártya tudása. Legutóbb pl. 2100 volt a max. A Time Spy is érdekes ebből a szempontból, mert az is dobálja az órajelet amennyiben az ember hagyja a minimumot 500 - on, a maxot meg 2540 - en, nyilván azért mert nincs mindig szükség arra hogy maxon járjon az órajel. Én inkább a procik esetében érzékelem azt, hogy az jobb ha mindig teljesítménycentrikusra van állítva, jobban kisimul néhány játék. A Ghost of Tsushima például pont ilyen, amikor elkezdtem játszani tök ideg voltam miért olyan darabos, driver csere nem segített, majd a teljesítménycentrikusra állítás megoldotta a procinál.
[ Szerkesztve ]
-
Kayn
csendes tag
válasz Pöttön #90238 üzenetére
Nem sok az a 85 hotspot. Főleg jelenleg, ha nálad is a lakásban 28-29-30 fokok uralkodnak.
85-90°C hotspot még a kényelmes kategória, 95-100-nál kezdenék el aggódni (AMD szerint 110-ig is oké, de nem jó a limiten táncolni)
Nekem MSI Gaming X van, hasonlóan nagy, jobb hűtésű változat mint a Nitro+. Az EX90 pasztával megkenve amit a másik helyen is említettem, most nyáron 28-29-30 fokos szobában 68-70 edge temp, 85 körüli hotspot, 1500-1600 rpm, 200W Chip power limit (te esetedben is a 185 az csak a GPU chipre vonatkozik, az egész kártya kb. 250 W-ot is megközelíti)
Ha éjszaka játszok vele amikor le sikerül hűtsem a szobát 24-25 fokra, olyankor azzal a 4-5 fokkal alacsonyabban üzemel a kártya is (65/80°C) -
kolopele
nagyúr
Megnéztem pár régebbi drivert, és úgy tűnik nekem hogy a 24.5.1. az amit a 6700XT leginkább szeret, most fennhagytam és figyelem. Engem zavart az adrenalin felugrása, nem normális. A ventiket manuálisan állítom, így arról nem igazán tudok nyilatkozni. Ilyen DX12 - es hibába meg még nem futottam. A két 6600 - ason meghagytam a 24.7.1. - et, eddig azzal sem volt semmi baj, igaz azokon nem megy más csak a Valorant.
[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz kolopele #90244 üzenetére
Persze, ha nincs kihasználva visszaveszi az órajeleket, amennyiben nincs módosítva a gyári driveres-játékbeli beállítás. Igen, az ilyen tesztek nem terhelik végig 100%-on.
A fentieket a maximum órajelre értettem, hogy egy UV nem befolyásolja negatív irányba, ezáltal a teljesítménye se lesz kevesebb tőle.
Egyszerüsítve ugyanolyan lesz a kártya, mint gyári állapotában órajel szempontjából, csak csökken a "hőmérséklet, zajszint, fogyasztás" .
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #90247 üzenetére
Igen, így van ahogy írod. Én is csináltam már olyan tesztet, ahol jól megizzasztottam a gépet, órajelet maxra UV mellett, és több pontot hozott mintha gyárin hagytam volna, kisebb lett a zaj, fogyasztás, minden. Lényegében ez nyilvánvaló, hiszen gyári beállítások mellett a power limit vissza fogja az órajelet magasabb fesz végett, UV alatt meg nem.
-
basaharc502
aktív tag
Egyik bekapcsolásról a másikra megjavult az amd adranalin. Ettől függetlenül valami még mindig nem oké. Régi gépről van szó egyébként, amiben egy asus rog 570 4gb ketyegett...mivel új gépet még nem akarok venni, ezért beszereztem egy msi 570 8 gb-os kártyát, mivel több játéknál is láttam, hogy a 4 gb már kevés neki.
A két kártya között egyéként ég és föld a különbség az asus javára, halk, csendes, nem melegszik ellenben az msin tojást lehetne sütni és a venti fordulatszámmal kellett szórakoznom állandóan. Az asust én vettem gyári újonon az msi-it innen ph!-ról...nem volt bányában...elvileg...de mindegy is.Az alap probláma az, hogy pár napja játékoknál, amik gond nélkül mentek észrevehetően belassultak a dolgok. A töltőképernyőknél 1 fps-es diavetítés van, megnövekedett a töltési idő, sokszor ha kattintok bedobja a program nem válaszol ablakot. Ha hagyom akkor belép a játékba, de a textúrák olykor azonnal betöltenek, máskor csiga lassúsággal töltődnek be. Konkrét pályarészek hiányoznak stb. CS2-ben pl. nem jelennek meg a skinek a fegyveren, késik a hang, olyan fps dropok vannak, hogy csak nézek. Kövi indításnál meg röccenés nélkül megy. Direkt felraktam több játékot is, mindegyiknél előjön valamilyen szinten a textúra betöltéses dolog.
Ma visszaraktam az msi kártya helyett az asus-t. Azzal is csinálja sajnos, bár közelről sem kell annyit várni, mint az msi-nél.
2 ssd-m van, az egyiken csak a win10 van, a másikon van pár játék feltelpítve. Futtattam több tesztet az ssd-ken semmi gond nincs velük. Kint windowsban nincs semmilyen töltési probléma.Win újrarakáson gondolkodom, mert évek óta nem volt...csak nincs kedvem elcseszni vele egy fél napot, mire indent visszapakolgatok...pláne úgy, ha probléma ugyan úgy jelentkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest