Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz core i7 #59301 üzenetére
Köszi akkor tesztelem
Most nézem ez már volt fent.
Ami bevált,és nagy FPS adott az a 368.22-desktop-win10-64bit-international-whql .
Ez van most fent.
Dob vagy +10FPS játékokban.
A legújabb inkább a 1070 szériára épül azt hajszolják,de lehet tévedek.
Legelső gyári bioszt Nvflashel vissza raktam.[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
kasa85
őstag
válasz core i7 #59303 üzenetére
Pont a C++ szedtem le.
Azóta nincs gond,és a régi gyári biosszal.
Egyenlőre nem kiáltom el magam,de jó a kártya[ Szerkesztve ]
Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
CoolMan
MODERÁTOR
Uraim! Jó lenne ha a warez kérdést nem itt feszegetnétek (sehol se) a veszekedést pedig el se kezdjétek! Az offot is kéretik abbahagyni.
-
varmi2
nagyúr
Szerintetek meg tud úgy hibásodni a vga, hogy semmilyen hibás pixelt, vagy pöttyözést csíkozást nem okoz. Megy hiba nélkül, míg mondjuk a fifa15-t el nem indítjuk(eredeti) játszok vele percekig hiba nélkül, majd lefagy a játék, és kiírja, hogy az amd képernyőillesztő program nem válaszolt, majd helyre állt. És innentől 1 percenként kiírja ezt, akkor is ha csak az asztal megy. És csak az újra indítás segít. De akkor kezdődik előről. Egy Amd Hd6870 vga-ról van szó, én vagyok az első tulaja, vagy 5-6 éve, és win10. Volt már újra rakva a win kétszer is, semmi eredmény. Visszább is vettem a vga-t, de eredménytelenül.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz Taifa Díaz #59312 üzenetére
Igen, két három félével, és ugyan ez van.
-
-
Csupingo
veterán
válasz varmi2 #59311 üzenetére
Ez inkább driver gond szokott lenni. Nekem is csinálta fél évig egy nvidia karival, aztán addig cserélgettem a drivereket, míg később ismét nem csinálta. Esetleg még az órajelekből lehet visszavenni, de én a driverre gyanakodnék. A 15.7.1 -es catalyst-al is nézted már?
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
muranyig
tag
Sziasztok,
A segítségeteket kérném, mert már tanácstalan vagyok.
Az asztali gépemben lévő nvidia vgát szervízbe viszem, mert a venti vacakol, gondoltam, tök jó úgyis van integrált, majd az jó lesz.
Jó is lett, kb 2 percig (vagy több), aztán elsötétült a kép, utána reset, és megint ua...
Leszedtem az nvidia ill. progit, hátha jó lesz, de megint csinálja.
alaplap: asus h87 plus,
cpu: i5 4590 - hdmi-n kéne jelet adni a monitornak (od van bekötve a hdmi kábel)Annyi még, hogy a BIOS képe stabilan megy, csak a winfos alatt csinálja....
Köszi előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz core i7 #59320 üzenetére
Ha nincs hűtve, akkor normális.
Asus pl. nem szokása a vrm, vram hűtése.
Nyugi, baja nem lesz, mondjuk engem is zavar a 96fokos vrm game közben.
A környezetét is felforrósítja idővel, mégha magának a vrmnek meg se kottyan ilyen forróság.
Soha nem veszek hűtetlen vrm-es karit.
Az enyém boot után már 45 fokos,pillanatok alatt eléri az 50-t. -
core i7
addikt
válasz trancemusic #59321 üzenetére
és a GPU az normális ,hogy ilyen 40 fok körül van?
Egyébként ez ref tehát az a fémes megoldása az Nvinek -
-
mcs
veterán
válasz Mitírjakide? #59285 üzenetére
Ne foglalkozz vele.
Nálam ugyanezen a kártyán megy még, de néha pontatlankodnak a silent-stop ledek, ha huzamosabb ideig üresben megy a kártya. A ledek variálása amúgyis csak OC Guruval működik ennél a típusnál.[ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
válasz trancemusic #59325 üzenetére
Mi az a Temp Target? Egyébként kérdeztem valakit aki aztmondta a reggeli órákban 32-35 fok a kártyája és ugyanaz a kártyája mint az enyém igaz neki más volt a háza
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz core i7 #59326 üzenetére
Boot után 1 perccel,DirectCu 2 hűtővel, és ez csak egy gk104.
29 °c van a szobában.
Normális a kártyád hőfoka.
A temp target az a hőfok, amit ha elér a gpu, visszaveszi a teljesítményét, nehogy túlmelegedjen.Az a fránya hűtetlen vrm bekapcsolás után már ilyen meleg.
Ejnye-bejnye ázúsz bácsi![ Szerkesztve ]
-
core i7
addikt
Ahhoz nem piszkálam Köszönöm a választ
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz trancemusic #59323 üzenetére
A tápáramkörön fém borda van. Ezen a verzión, ami nekem van nem lehet feszt állítani, a gigabyte letiltotta.
-
Corsa02
őstag
válasz horvathpeter #59331 üzenetére
Sziasztok!
Van egy régi HD 4870-em 512MB GDDR5-el, egy barátom most lecseréli a HD 6790-esét (1 GB ) és 5000-ért eladná nekem, ami szerintem egy jó ár. Van teljesítménykülönbség a 2 kártya között jelentős? Sajnos teszteket nem nagyon találok amiben mind a két kártya szerepel. Van valakinek tapasztalata ezzel?
Köszi
The Truth Is Out There --->
-
veterán
válasz Corsa02 #59332 üzenetére
Nem sokkal erősebb a HD6790 a HD4870-nél. De az 1 GB VRAM és a DX11 mellette szól, 5k-t megérhet a dolog. Fogyasztásra is jobb a HD6790.
A HD6790 kb 10%-ot ver a HD5770-re.
A HD5770 meg lehelettel elmarad a HD4870-től, de feltételezem újabb játékokban már fordított lehet a szitu.
solfilo
-
Csupingo
veterán
válasz Corsa02 #59332 üzenetére
Most néztem 3 prohardver tesztet. Azok alapján azt mondanám, hogy van ahol egálban van a két kártya, de többnyire 2-5 fps-el gyorsabb játékokban a 6790 (Benéztem, a 450-hez néztem mindkettőt.). A memória is több, az is mellette szól és újabb is. Talán érdemes lenne lecserélni, persze nem óriási a különbség köztük.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
-
Zoli54213
aktív tag
Hi!
Bármit csinálok sz*r az NFS....7 driverrel próbáltam, ddu-val mindig leszedtem az előzőt, de hiába....szánalmas. Nálam úgy kb az utóbbi 1-1,5 évben csak a baj van az amd-vel. Vettem nvidiát, érdekes azzal hibátlan. Szánalom. De most azt szeretném hogy a 270X-el se bugoljon/fagyjon ki, viszont ez rohadt idegesítő....menni kéne neki. Itt egy videó:
Valakinek van valami ötlete? Én már nem tudom mi lehet...
Köszönöm előre is mindenkinek aki segít, vagy próbál segíteni!GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
GamerHD
újonc
Sziasztok! Van egy Radeon HD 6990-es kártyám és ha berakok mellé egy GeForce kártyát akkor azt tudom használni PhysX-re.
-
SP4C3
veterán
válasz GamerHD #59339 üzenetére
Többet veszítenél vele, mint nyernél. [link]
Persze, két külön gyártónál is a physx kártyának elég fürgének, kell lennie, hogy kiszolgálja a másikat.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
SP4C3
veterán
válasz Zoli54213 #59338 üzenetére
Azt írja, hogy fizikailag eltávolítottad a kártyát. LOL
Próbáld meg kivenni-megtakarítani-visszatenni, stabil driver-t hozzá, kész.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Zoli54213
aktív tag
Az a poén hogy most raktam bele a gépbe a kártyát...nem is poros semmi. Illetve GTA5 jó és az F1 2015 is jó...
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Zoli54213 #59343 üzenetére
Nálam oké volt az NFS full HD High beállításon, R7 370-es kártyával. Igaz, még akkor, amikor a játék éppen kijött, és persze rögtön adott ki hozzá drivert az AMD, azóta meg szinte egyáltalán nem játszottam vele. Lehet, hogy az azóta kijött driverek már nem olyan jók hozzá
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
Zoli54213
aktív tag
Ok, alap gyári oc van csak, Sapphire VaporX kártya.
GigaByte X570 Aorus Elite ::|:: 48GB DDR4 3200Mhz ::|:: AMD Ryzen 7 5800X3D + NZXT Kraken Z63 ::|:: RTX 4080 Phantom 16GB ::|:: Samsung 980 Pro 1TB + 860EVO 1+1TB + 250GB ::|:: Acer XV322QK KV 32" 4K 144hz 10bpc ::|:: Logitech Z906 ::|:: Corsair HX850i
-
erik365
senior tag
Szerk: közben megoldódott
[ Szerkesztve ]
1.4 T-jet M32
-
gabesszor1
tag
Sziasztok, meg vettem egy r9 380 4gb nitro-t és az lenne a bajom, hogy első használatnál nem ment fel a venti, konstans 40%-on pörgött, ez által sikerült 90 fokig felmelegednie amíg éppen nem voltam tálcán, hogy nézzem, az óta megjavult, nem tudom mi lehetett a baja. Viszont a kártya órajele 950 mhz körül mozog, nem láttam még hogy maxon (1010)-en ment volna, pedig ultra fallout 4-en teszteltem, a procim kihasználtsága ekkor is csak 60%. Bármi ötlet?
Üdv, Gábor
-
Taifa Díaz
őstag
válasz gabesszor1 #59348 üzenetére
Windows energiatakarékossági sémáját állítsd teljesítménycentrikusra vagy kiegyensúlyozottra, ha nem azon lenne.
[ Szerkesztve ]
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
lsc
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- LEGO klub
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Androidos tablet topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest