Új hozzászólás Aktív témák

  • Mezey Lipót

    tag

    Sziasztok

    Van egy érdekes VGA problémám és nem igazán boldogulok vele.
    Hátha tudja valaki a megoldást... :W

    Adott egy MSI gyártmányú MS-7366 V2.2-es alaplappal szerelt gép, amelyet gyárilag(Medion) egy Nvidia Geforce 8600 GS 250Mb-os VGA-val szereltek.
    A gép azzal került hozzám, hogy egyik kimenetén sem ad jelet a monitor felé(ezen az alaplapon nincs GPU).
    A videókártya két másik gépben(!) is kipróbálva(most is ez a kártya van egy másik gépben amin ide írok) viszont hibátlanul működik. Azonnal bekapcsolja monitort, az illesztőprogramja telepíthető, videó gyorsítás működik, a venti szépen forog és a hútőborda is kellően meleg.
    A saját gyári(!) konfigurációjában viszont a venti ugyan forog, ám a hűtőborda végig hűvös marad.

    És most jön a trükk...
    Az eredeti MS-7366-os lappal viszont szintén két másik videókártyát kipróbálva(egy kisebb ATI és egy Quadro FX3500M/ez utóbbi már segédtápos/!), az alaplap mindig elindul és akár még a win7-et is telepíthetem velük az illesztőprogramokkal, a gép hibátlanul indul, megy, nem fagy, nem dob kék-halált, szóval semmi hiba. Kizárólag a saját, gyári VGA-val nem hajtja a monitort.

    Olyan jelenségnek tűnt, mintha a BIOS nem ismerné fel a VGA-t, ezért még a BIOS-t is frissítettem a legújabbra, de semmi változás nem történt.
    Ami még érdekes, annak ellenére, hogy az eredeti felállásban nincs VGA kimenet, a gép az induláskor nem áll meg hogy keresse a VGA-t, hanem szabályosan betölti az operációs rendszert, mivel a HDD hallhatóan ugyanúgy teszi a dolgát, mint amikor a másik kártyával van kép a monitoron. A power gomb megnyomása után szépen, szabályosan állítja le az oprendszert és a gépet.
    A gép gyárilag szerelt tápja csak egy 350W-os FSP táp, amit egy 400W-os ra cserélve sem indult el a Geforce 8600 GS.
    Jelenleg a Quadro FX3500M-el viszont rendben működik a gép.
    Még annyit, hogy a segédtápos Quadro FX3500M a problémás alaplapban a segédtáp csatlakoztatása nélkül is elindul, működik, tehát a PCI Express sloton keresztül is jut a kártyához annyi táp, amennyi az átlagos Windows környezetben elég.
    Egy, vagy talán két alkalommal az eredeti konfigurációban is pár másodpercre kiadta a képet a 8600GS, de csak HDD és más eszközök nélküli felállásban, majd a gépet kikapcsolás után újraindítva már nem volt reprodukálható a jelenség.

    Ötletem sincs...

    [ Szerkesztve ]

    Rendes vagyok. Segítek másoknak hogy legyen egy igazán sz@r napjuk.

Új hozzászólás Aktív témák