Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabi98

tag

Sziasztok! Nem tudom hogy off lesz e a kérdésem,de remélem hogy nem.
    Szóval van itthon egy asztali pc-m aminek a gépház aljáról hiányzik 2db gumi talp.
    Illetve van itthon egy laptopom is aminek az aljáról szintén hiányzik a gumi talpakból 3db
    Hol tudnék ilyeneket beszerezni az asztalihoz és a laptophoz is? Lehetőleg valami öntapadós univerzális esetleg méretre vághatós lenne jó nekem amit mindkettőhöz fel tudok használni.
    Másik kérdés (remèlem ez sem lesz off)
    egyik gép:
    cpu: i5 520m
    4gb ddr3 ram
    120gb ssd
    intel Hd graphics vga

másik gép:
    cpu: i5 2500k
    8gb ddr3 ram
    2gb radeon r5 430 pci express vga
    120gb ssd+500gb hdd
    Ezekre a gépekre szerintetek a régebbi most használt 2018as Windows 10 pro helyett mehet majd a legújabb? (22H2-es Pro)
    Bírni fogja? Gondolom gépigényben és hasonlókban nem lehet nagy eltérés??
    Segítséget előre is köszönöm! :)

Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)

• csabi98

tag

válasz Doky586 #138691 üzenetére

Obi holnap pont útba esik nekem úgyhogy megnézem ott és remélem kapok valami használhatót!
    Ragasztópisztolyom van itthon és erre a megoldásra egyébként nem is gondoltam,de azért valami gumis talp jobb lenne ha valahol kapok. :)

Galaxy S21 Fe 5G vadonat új szilikontokok eladóak és Dell E6410 laptop alkatrészek is (Nézz szét a profilomon!)

• csabi98

tag

válasz ledgeri #138688 üzenetére

Akkor megnyugodtam és egyébkènt egy 320gb-os külső hdd-n mindenről van biztonsági mentésem mindkèt gépről plusz az asztaliban a lényeges dolgok nem az ssd-n vannak hanem a hdd-n így azt lehet akkor inkább a frissítés idejére biztonsági okokból kiveszem és majd akkor feldobom a frissítéseket éjszaka mindkét gépre aztán bízom benne hogy reggelig mindkettőre felmegy és màr használhatóak lesznek,ha minden király akkor pedig visszadobom az asztaliba a normál hdd-t és így nem lehet adatveszteség sem! :D
    Köszönöm a segítsèget! :)

• csabi98

tag

Sziasztok. Egy Radeon R5 430as pci express vga-hoz (nem M430!!) keresnèk olyan drivert amihez jár alapból az Amd catalyst is ès lehetőleg Game ready driver meg persze 2022-es.
    Honnét tudnèk ilyet beszerezni? Esetleg driver boosteren kívül van rá valami más jó program ami megkeresi? Mert egyszer màr megtaláltam csak nem emlèkszem hogy hol vagy hogyan sikerült ezt beszereznem. A gépen Windows 10 x64 fut és régebben mikor megtaláltam azt a drivert is ez volt fent!
    Minden segítséget előre is köszönök! :)

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

válasz Csupingo #138763 üzenetére

Köszönöm a segítségedet! Végül máshogy,de megoldódott a dolog! Kerestem egy régebbi 2017-es kiadású drivert ehhez a vga-hoz ami tartalmazta az Amd Catalyst szoftvert is! Felraktam és beléptem a programba (Catalyst) és egyből fel is kínálta hogy frissítés elérhető! Engedtem neki hogy feltegye és így most a legújabb 2022-es driver és Catalyst van fent! Bár a multkor nem így csináltam,de mindegy ez is megteszi! :D

• csabi98

tag

Sziasztok. Egy Dell Optiplex 7010-es gépben szeretnék Vga fejlesztést csinálni a jelenlegi helyett (ehhez jelenleg nem kell 6pines tápcsatlakozó!)
    És az lenne a kérdésem hogy a bele szerelt gyári 275wattos Dell tápegység megbírna e hajtani egy Gtx 750/750ti 2Gb vga-t? Tudom ebből létezik tápcsatlakozós és olyan kivitel is amelyiken nincs,melyiket lenne érdemesebb megvenni? Nekem sincs a tápegységen ilyen 6pines csatlakozó,de láttam hogy létezik hozzá Sata átalakító.
    Segítséget előre is köszönöm! :)

• csabi98

tag

válasz Top cat #138871 üzenetére

Ezzel én is tisztàban vagyok hogy nem ebből a gépből lesz egy bitang erős gamer pc ami max grafikán fogja futtatni mondjuk a Forza Horizon 5-öt,de azért szerintem kisebb gépigényű játékokra bőven elég lehet,mert szoktam most is játszani rajta csak egy picit erősebb vga kéne a jelenlegi helyett! (Most egy Radeon R5 430 2Gb van benne,de az a baj az csak 64bites így nem igazán játékra van szerintem kitalálva!)
    Megnézem ezt a két típust is amit küldtél! Köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

válasz Csupingo #138874 üzenetére

Ha lehet maradnék inkább a 750/750ti vonalon mert a a Gt 1030 nem lenne rossz,én is nézegettem,de viszont csak 64bites kàrtya és ettől azért jobbat szeretnék!
    Ui: Megnéztem a jelenlegi kártyám is 50wattos így szerintem a sima 750 biztosan jó lenne ahogy írtad is,de akkor valószínűleg a 750 ti is! :)

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

válasz Ruszki #138887 üzenetére

Szia. Esetleg a Win10-hez tartozó drivert nem tudod telepíteni a 11nél ehhez a Vgahoz vagy ezt már próbáltad? (Lehet hogy kompatibilitási módban kell futtatni!)
    Régebben én 10-nél csináltam már ilyet amihez nem találtam 10es drivert csak 7hez tartozót és így engedte feltenni! Egy próbát megér! :D

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

Nos tegnap megnéztem a gépemet és hiába gyári Dell brand gép,de szerencsére normál atx házas és normál 24+4pines csatlakozóval van szerelve a tápegység illetve a sata csatlakozókkal,így csereszabatos lehet egy komolyabbra is,viszont így már akkor komolyabb fogyasztású vgaban is gondolkodhatok. Jól gondolom? :D

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Nem teljesen informatikai jellegű a problémám,de szerintem ahhoz is kapcsolódik.
    Ha mégsem akkor bocsi előre is az OFF-ért!
    Az egyik autónkba vettünk egy új autórádiót (Pioneer)
    És a beszerelés után azt vettük észre hogy hozzá csatlakoztatva egy 64gb méretű Sandisk márkájú pendrive-ról semmit sem játszik le,csak azt írja ki hogy reading.
    De,ha ugyanezt a pendriveot bedugom a másik autónkba amiben egy kínai rádió van,akkor hibátlanul működik.
    Ha a másik autóban levő (8Gb-os) pendriveot csatlakoztatom az új rádióhoz,azzal hibátlaul működik.
    Esetleg valami particionálási gond lehet? Vagy valami formátum nem megfelelő neki? Vagy a rádió nem tudna esetleg 32Gb-tól nagyobb adattárolót kezelni? Mert ilyenről is hallottam már!
    Esetleg a Fat32 formázás bajos neki a 64Gb miatt? Mert pc-hez csatlakoztatva mindkét pendriveot Fat32nek látta a rendszer.
    Particiókezelő programmal leformáztam és próbáltam úgyis hogy létrehoztam rajta egy kisebb particiót (20Gb Fat32-ben) de így sem jó sajnos.
    Ha valaki tud erre működőképes megoldást,hogy hogyan lehetne ezt összehozni,azt megköszönném! :)

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Nemtudom mennyire lesz informatikai jellegű ez a kérdésem,de végülis itt picit összekapcsolódik a pc-s és a telefonos világ és bízom benne hogy van köztünk egy vagy több hozzáértő aki esetleg tudna segíteni a probléma megoldásában.
    Szóval: Van egy Samsung Galaxy A71 telefon és pc-hez csatlakoztatva gyári adatkábellal a Windows mindíg azt írja ki rá hogy ismeretlen usb eszköz.
    2 gépen is próbáltam és egyikkel sem sikerült felismertetnem. Viszont van a családban egy másik ugyanilyen telefon és azt gond nélkül felismeri mindkét gép ugyanazzal a kábellal így nembiztos hogy a 2 pc-ben van a hiba.
    Ha a telefonhoz type c-normál usb átalakítóval csatlakoztatok egy Fat32-re formázott pendriveot,azt sem ismeri fel,de kipróbáltam egy másik pendriveot azt felismerte.
    A másik ugyanilyen telefon mindkét pendriveot gond nélkül felismerte Otg-n keresztül.
    Valaki találkozott már ilyen jelenséggel? Mi lehet a megoldása? Mindkét gép Windows 10 Pro 64bitet futtat,de itt inkább telefon részről lesz szerintem valami hardveres hiba.
    Még Hard resetet nem próbáltam rajta. Érdemes lenne kipróbálni?
    Kiírtam a problémámat egyébként a telefon saját Prohardveres topikjába is,de sajnos úgy érdemben senki sem tudott segíteni,hogy mi okozhat ilyen hibát.
    Bocsi ha OFF a téma. :)
    Ui: Ha valaki hasonló gonddal küzd,megtaláltam egy nagyon jó Youtube videóban rá a megoldást!
    Tárcsázóba beírod: csillag,kettőskereszt0808kettőskereszt
    itt bejön egy usb menü szerűség,kiválasztottam hogy Mtp rányomtam hogy Ok
    újraindítottam a telefont és most hibátlanul működik,fel is ismeri minden gond nélkül a gép!

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

válasz Marci112233 #139337 üzenetére

Köszönöm a válaszodat! Egyébként minden autómatikusra van állítva mindkét gépen,de már sokszor rájöttem hogy ez hülyeség és jobb manuálisan feltenni mindent! Ma pld egy Gtx 750 vga driver szivatott meg,driver boosterrel felrakva nem is ment az Nvidia vezérlőpult,utána töröltem a drivert és leszedtem az Nvidia oldaláról hozzá a legújabb elérhető eredeti drivert és minden hibátlan lett.
    Ehhez visszatérve pedig: Ahogy a Hsz-t szerkesztve a második felében írtam,úgy néz ki egy kis Youtube-os nyomozás után megoldódott a problémám,pedig már több napja vadásztam a megoldásra azért is írtam ki ide is,de lényeg hogy megoldódott. :)
    A megoldást azért is írtam le hogy hátha másnak is hasznos és segítségére lehet egy hasonló helyzetben.

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Pc értékbecslésével kapcsolatban szeretnék tanácsokat kérni,hogy kb. mennyiért lehetne meghírdetni,mert ehhez hasonló konfigurációt nem nagyon találtam.
    Sima normál Atx házas asztali pc ami nem tartalmaz monitort és további kiegészítőket.
    Cpu: i7 2600
    Ram: 8Gb ddr3
    Hdd: 320gb+120gb ssd
    Vga: Palit Gtx 950 2Gb Pci express
    Aktivált Windows 10 pro x64
    Csatlakozások: Elől: 3db usb 2.0 és 1db usb 3.0 port+fejhallgató és mikrofon csatlakozás
    Hátul: 4db usb 2.0 és 2db usb 3.0 illetve a többi szokásos port (lan,hangkártya,stb...)
    Segítséget és a tanácsokat előre is köszönöm! :)

• csabi98

tag

sh4d0w és Tim82 köszönöm nektek! Kiírtam ebbe a topikba is,hátha valaki hamar tudna rá választ adni! :)

Másik probléma: A laptopomat minden alkalommal amikor bekapcsolom és betölt a Windows 10 akkor kb. 1-2perc után feldob egy értesítést hogy Virusok és kémprogramok elleni védelem,de csak ennyit ír,ha rámegyek meg behoz valami weboldalt. Most a vírusírtóra akarna panaszkodni? Mert telepítve van rá a legújabb Panda Dome free vírusírtó és működik is.
    Hogyan tudnám ezt a hibát megszüntetni? :)

• csabi98

tag

válasz sh4d0w #139425 üzenetére

Az igazat megvallva,én még sosem használtam Defendert,mindíg külső vírusírtóra hagyatkoztam.
    Egyébként megbízható ez a gyári vírusírtó? (Defender) mert akkor lehet így fogok tenni ahogy mondtad.
    Érdekes egyébként a másik gépemen is ezt a vírusírtót használom (Panda Dome Free) és a Defender ugye ki van kapcsolva,de az sosem panaszkodik.
    Vagy még megpróbálkozom azzal hogy teljesen törlöm a Pandát és újra felrakom,ha megjavul akkor így marad,ha pedig nem akkor váltok Defenderre. :)

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Az alábbi problémával állok szemben.
    Van pc-hez egy Usb kontrollerem,ami tökéletesen működik,használom Euro Truck Simulator 2-höz,néha Gta 5-höz,illetve fent van a gépemen a Grid 2 nevű autóversenyzős játék is,nos a problémám az lenne,hogy a beállított kontroller beállítások,ha a játék beállításaiban beállítom,mindegyiknél megmaradnak,kivéve a Grid 2-t!
    Kilépek a játékból vagy újraindítom a gépet és eltűnik és persze idegesítő hogy mindíg ujra kell állítani.
    Ha valaki esetleg tud erre valamiféle megoldást hogy a beállításaim örökké megmaradjanak azt megköszönném!:)
    Ui: Ha ismertek esetleg ehhez a játékhoz hasonlókat(Gépigényben is kb.) nyugodtan jöhet,hátha ismerek/találok kedvemre valót ami legalább ilyen jó és hátha ott rendesen működne a kontrollerem is! :D

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

válasz Top cat #139898 üzenetére

Igen azok működnek és nincs a névnél ékezet sem!

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Két kérdéssel fordulnék hozzátok.
    Az első: Ha a Biosban bekapcsolom a Tpm security résznél a Tpm-et akkor a Windows betöltésénél megáll és csak tölt-tölt a végtelenségig. Ez miért lehet? Bekapcsolt Tpm móddal kellene újratelepíteni,vagy más megoldás is van rá? (Jelenleg Windows 10et futtat,de ha később esetleg majd 11 menne fel,ezért gondoltam bekapcsolni a funkciót!)
    Másik kérdésem: A Laptopomban jelenleg is 2db meghajtó van az egyik a gyári helyén egy 120Gb-os ssd,a másik pedig a Dvd meghajtó helyén egy hdd keretben lévő 500Gb-os hdd.
    Bekapcsolásnál viszont a jelenlegi beállításokkal a Windows töltése előtt beadja ezt a képet [kép] ahol képes 1-2percet várakozni,ami számomra elég zavaró. Milyen beállításokkal kéne a Biosban próbálkoznom,hogy felismerje mindkét meghajtót,de ne legyen ez a képernyő a Windows betöltése előtt?
    Csatoltam a Bios beálítások ezen részéről is egy képet! [kép]
    A képek minőségéért bocsi,de szerintem kivehető belőlük a lényeg.
    Minden segítséget előre is köszönök! :)

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

válasz Cs1csó #139918 üzenetére

Rendben.
    Köszönöm a válaszodat!
    Azt tudom hogy a 10-hez ez nem szükséges,de akkor ha majd esetleg esélyes lesz a 11 felrakása előtte bekapcsolom és így fogom feltelepíteni!

• csabi98

tag

válasz AlyrArkhon #139919 üzenetére

Köszönöm! Kipróbálom,aztán reménykedem hogy fog bootolni a Windows illetve hogy felismeri mindkét meghajtót! :)

• csabi98

tag

Sziasztok!
    Csak megnyugtatásképp kérdezném,hogy ez így szerintetek rendben van e?
    1 órányi Forza Horizon 4 játszása után az Msi Afterburner szerint a Cpu/Vga hőfokom is 68-70fok körül mozog. (Ez az érték sok vagy kevés,esetleg elfogadható illetve mennyire lehet vajon pontos az Afterburner mérése?) Más nagyobb játék alatt nem nagyon néztem még,hogyan alakulnak a hőfok értékek.
    A gépem év elején volt újrapasztázva és portalanítva,a hűtés gyári mindenhol!
    Néztem a biosban is illetve rendszerből a Speedfan nevű programból hogy nem e tudnék húzni picit a ventillátorok sebességén,de sajnos nem lehet.
    Kíváncsian várom a véleményeteket ezzel kapcsolatban! :)

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

Köszönöm a válaszokat nektek! (Cs1csó és BitRider)
    Igen a módosításnál sajnos töröltem azt a sort is,tény hogy nincs egy erős gépem,de kisebb/közepes grafikán szépen megy rajta sokminden! :D
    Itt az aprón egyébként én is találtam most egy hőcsöves hűtőt nagyon jó árban.(Ráadásul 120mm-es ventivel!)
    Ha kell dobok linket.
    Cpu-hoz passzol,csak a csatlakozónak kell valami megoldást kitalálni,illetve lemérnem hogy elfér e a házban,de már találtam hozzá Aliexpressen olcsón átalakító kábelt is úgyhogy ez megoldható dolog,csak férjen bele a házba. :D

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Mostanában volt alkalmam letesztelni a gépemen Live módban a legújabb Linux mint Cinnamoon rendszert és eddig nagyon bejött,sokkal jobban mint a Windows 10
    Hogyan tudnám azt megoldani,hogy dual boot módban legyen fent egyszerre mindkét rendszer viszont úgy szeretném,hogy van a gépemben egy ssd illetve 1hdd és mindkettőt ketté osztom azaz lenne C-D partició (ez lenne az ssd) illetve lenne az E-F partició (ez lenne a Hdd) és mondjuk a Windows 10 menne a C particióra az E particióra pedig a Linux,mivel ha egyik rendszer beadja a kulcsot vagy újra kell valami oknál fogva telepíteni akkor nem nyúl bele a másik rendszer particiójába azaz az sértetlen/érintetlen marad. Jól gondolom,hogy így ez a lehetőség működőképes lenne? Vagy hogyan tudnám a lehető legegyszerűbben ezt kivitelezni?
    Nem akarom 1 tárhelyre/particióra a két rendszert pont a leírt ok miatt,de a Linux azért kéne mert új nekem még és tetszik azaz ki akarom hosszabb távon is próbálni,de van pár Windowsos programom ami nincs tudtommal Linuxra azaz mindkettőre szükségem van és így oldanám meg. :)

• csabi98

tag

válasz Rowon #141566 üzenetére

Szia.
    Köszönöm a segítségedet és az említett forrást is! :)
    Akkor inkább úgy kéne csinálnom ahogy említetted,hogy az ssd kettéosztva és az egyik particióra mehet a Win10 másikra a Linux?
    Az adataim egyébként jelenleg is hdd-n vannak tárolva!
    Az ssd-m 120gb-os és jelenleg a Windows 116gb-nak ismeri fel,ha azt egyformán kettéosztom szerintem elvan rajtuk a rendszer.
    A hdd pedig 500gb-os (jelenleg a Windows miatt ntfs-re formázva.) úgyhogy azon pedig elférnek a dolgaim,mivel jelenleg is kb. 300gb szabad hely van még rajta.

• csabi98

tag

válasz King Unique #141569 üzenetére

Jelenleg is megvan osztva az ssd-m 2 részre.
    Eddig így volt/van a felépítés: C partición a Windows 10 (akkor ezekszerint ehhez nem is kell nyúlnom! Ez jelenleg 50Gb méretűre van particionálva!)
    Az ssd másik particióján(D) pedig a képeim és egyéb adataim voltak,de nemrég kinőttem ezt a particiót és jelenleg ez most üres! És ekkor került át mindenem egy külön meghajtóra! (Ez egy hdd ami egybe van particionálva és 500gb méretű!)
    Akkor lényegében maradhat minden így ahogy van,csak D-re majd dobjam fel a Linuxot és jó lesz? :D
    Köszönöm egyébként a segítségedet és a tartalmas leírást is! :)

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

válasz King Unique #141571 üzenetére

Így mostmár érthető és szerintem megfogom tudni oldani!
    Köszönöm a segítséget mégegyszer! :)

• csabi98

tag

King Unique és Rowon.

Az általatok említett megoldással sikerült elérnem azt,hogy működőképes maradt a Windows 10 és a másik particióra pedig hibátlanul felment a Linux is!
    Mégegyszer köszönöm nektek a segítséget! :)

• csabi98

tag

Jól írtátok,hogy a 22H2 tudtommal is az utolsó verzió és jelenleg is az van fent!
    11-re,vagy újabbra frissítés nálam sajnos nem játszik,mert nem kompatibilis vele a laptopomban lévő cpu. Viszont én tökéletesen elvagyok ezzel a 22H2-vel illetve a Legújabb Linux minttel,úgyis ha már majd ott tart a Windows hogy váltani kéne újabbra,addigra megszokom,áttanulmányozom a Linux mintet és az lesz az elsődleges rendszerem!

Újratelepítésre,ha csak nem szedek be valami vírust a Win10 alatt,szerintem nem lesz szükségem,többnyire eddig ha valami nagyobb problémám akadt a rendszerrel (szerencsére ritkán volt ilyen!) akkor a rendszervisszaállítás vagy a gép alaphelyzetbe állítása a programok törlésével együtt mindíg segített és az ugye csak ahhoz a meghajtóhoz nyúl amin a rendszer is fut a többihez szerencsére nem,így az adatvesztés is elkerülhető!
    Tegnap több tesztelés után mindkét rendszer indult rendesen úgyhogy szuper! :)

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Vettem itt az aprón egy rendes tagtól egy régi laptopot,retrós főként Xp-s dolgokra. (Konkrét típus: Fujitsu Amilo A7645)
    A következőt tapasztaltam: Ezzel a Cpu-val van szerelve: AMD Mobile Turion-64 MT-28 1.6GHz viszont valamiért a Windows csak 798Mhz-nek ismeri fel.
    Vajon miért? Aidával megnézve írja,hogy 1.6Ghz-es órajelet tudna,illetve a biosban is annyinak látom!
    Már a bios beállításait is visszaállítottam alapértelmezettre és az sem segített,illetve bios frissítést is kerestem hozzá ez sikeresen fel is lett téve,de még így sem hajlandó a helyes órajelet látni.
    Nyílván az árához mérten nem zavar,ha így marad sem,de persze jobb lenne,ha eredeti órajelen ketyegne a Windows alatt is.
    Ha van valami tippetek arra,hogyan tudnám megoldani azt,hogy a Windowsban is 1.6Ghz-nek ismerje fel azt szivesen venném! :)

• csabi98

tag

válasz BiP #142355 üzenetére

Megnézem! Köszönöm a tippet!
    Az meglehet egyébként hogy akkor a rendszerben is 1.6Ghz-es órajelen ketyeg csak 800nak írja ki?
    Energiagazdálkodásnál átraktam teljesítménycentrikusra mivel rossz az akkuja és töltőről lesz úgyis használva így elméletileg az energiatakarékossági okok miatt nem tudna korlátozni vagy mégis? :D

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Remélem nem lesz off kérdés és valaki esetleg megtudja nekem válaszolni.
    Szóval adott egy Vodafone internet csomag és a hozzávaló connect box (router).
    Nos ezen azt szeretném beállítani,hogy egy adott eszközön (családban lévő gyerek telefonja) csak egy adott időben legyen elérhető Wifin keresztül az internet. Teszem azt 16-20:00-ig minden nap.
    Arra már rájöttem,hogy rá kell csatlakozzak Wifin keresztül az adott eszközzel a hálózatra és a Mac cím szűrésnél tudom a Connect boxon belül beállítani azt hogy az adott eszköznél milyen idősávban legyen elérhető az internet.
    De sajnos a családban mindenki tudja a Wifinek a kódját és megfigyeltem,hogy hiába állítok be Mac cím szűrést mert ha lecsatlakozik a hálózatról (beállítások-Wifi résznél rányom hogy elfelejt utána ismét megadja a kódot és úgy csatlakozik fel) akkor változik a Mac cím is és érvényét veszti az előbb megadott beállítás.
    Kérdésem lenne,hogy ezt az adott Connect boxon belül hogyan lehetne a legegyszerűbben beállítani úgy,ha le-felcsatlakozik akkor ettől függetlenül is érvényben maradjanak a beállítások?
    Gondoltam arra is,hogy Wifi jelszót változtatni és nem adni meg senkinek azaz csak én tudnám és beírom neki az eszközbe amivel csatlakozni akar rá,ha ismét rányom hogy "elfelejt" akkor nem kapja meg a kódot és így járt. :D
    Köszönöm a segítséget! :)

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Van egy Dell E6410-es laptopom itthon (Windows 10-zel) és kb. 4-5napja nem volt használva. (Javarészt netezésre használom)
    Tegnap előszedtem mert használni akartam és bekapcsolás után mikor bebootolt a Windows az asztalon azt tapasztaltam,hogy a gyári beépített touchpad iránya "megfordult" azaz ha vízszintesen mozgatom függőlegesen működik,ha pedig függőlegesen akkor vízszintesen megy.
    Mikor legutóbb használtam és letettem még semmi baja sem volt!
    Próbáltam a hozzátartozó drivert is letörölni illetve hagyni utána hogy a Windows 10 visszategye(korábban is ezzel a driverrel volt telepítve) viszont így sem jó még ujraindítás után sem.
    Külső Usb egeret csatlakoztatva és azzal kipróbálva viszont tökéletesen működik!
    De azért jó lenne,ha működne a gyári beépített egér is mert van hogy olyan helyzetekben is használva van néha hogy kényelmesebb a beépített touchpad mint a külsőleg csatlakoztatott usb egér.
    Mi lehet a gondja? Valaki járt már így? Mit nézzek még meg esetleg? Vajon hogyan tudom ezt a hibát megoldani? A segítségeteket előre is köszönöm! :)

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

válasz teptep #143964 üzenetére

Eszközkezelőben csak ennyit találtam:
    Ps/2 kompatibilis egér
    illesztőprogram szállítója: Microsoft
    Illesztőprogram dátuma: 2006.06.21
    illesztőprogram verziója: 10.0.10240.16384
    Ezt teszi fel autómatikusan a Windows 10 ha törlöm és hagyom,hogy ő ismerje fel.

Köszönöm a segítségedet!
    Kipróbálom az általad linkelt illesztőprogrammal hátha helyrejön!

Ui: Ezzel amelyiket linkelted,úgy néz ki,hogy telepítés és újraindítás után helyreállt minden! Mégegyszer köszönöm neked! :C

[ Szerkesztve ]

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Ismét ittvagyok a legutóbbi problémámmal. (Dell E6410 laptop beépített egér probléma)
    Legutóbb kaptam egy linket(egy ehhez tartozó driverhez)
    Amit fel is raktam,meg is javult a laptop azóta használtam már jó párszor és teljesen hibátlanul működött egészen tegnap estig.
    Tegnap este hogy bekapcsoltam a beépített egér ugyanazt a jelenséget produkálta mint legutóbb (ha jobbra mozgattam balra megy,ha balra mozgattam jobbra megy. Ha felfele mozgattam lefelé megy. Ha lefelé mozgattam felfelé megy) hasonló mint a játékokban az inverz egér funkció.
    Van neki a legutóbbi driver telepítés óta egy olyan hogy Dell touchpad mondjuk ott nem állítottam azóta semmit sem,beléptem oda is és nyomtam egy "alapértelmezések visszaállítása" opciót de ez sem oldotta meg.
    Töröltem a multkor kapott drivert és feltettem újra,ígysem lett jó.
    Pendriveon van Live Linux mintem azalatt is néztem ott is ugyanezt produkálja.
    Biosba belépve Dellnél van egér funkció is és ott is ezt a jelenséget produkálja így én valamiféle hardveres hibára tippelnék inkább.
    Most oda jutottam,hogy letiltottam a Dell Touchpad programban teljesen a beépített egeret és külső usb egérrel használom hibátlanul! (Csak ugye vannak olyan helyzetek mikor jól jön a beépített egér!)
    Ha valakinek esetleg van még valami ötlete/javaslata erre azt szivesen fogadom! :)

• csabi98

tag

Sziasztok.
    Bocsi ha Off téma! (Admin köszi,ha maradhat!)
    Nos ha közel azonos tudással rendelkezik 3 laptop és márka alapján kéne választani melyiket választanátok? (Lényeges,hogy melyik márkánál kevesebb a meghibásodások száma.)
    Dell
    Lenovo
    Fujitsu Siemens
    (Csak ez a 3 márka jöhet szóba,mást nem akarok venni!)
    Várom a javaslatokat/tippeket és előre is köszönöm! :)

Új hozzászólás Aktív témák