Új hozzászólás Aktív témák

  • Crias

    senior tag

    Sziasztok!

    Nem tudom, hogy hova illene a kérdésem, ezért írok ide.

    Szóval, alapvetően nem vagyok hardveres, viszont nekem adták ki, hogy a céges gépek teljesítményét-, szoftveres és hardveres felmérését meg kellene csinálnom.
    Namármost a kérdésem az lenne, hogy most ennek így hogy kellene szerintetek neki esni?
    Mik azok amikre figyelni érdemes esetleg van valamiféle szoftver ami a segítségemre lehet?

    Mivel ezek dell optiplex-ek ezért a service code alapján le tudtam kérni, a szállítási adatokat, ezek a lényegesebb adatok amiket ki tudtam szedni, ja és 2009-es gépek.

    PROCESSOR : INTEL PENTIUM DUAL CORE E520
    MEMORY : 2048MB (2X1024) 800MHZ DDR2 DUA

    Tápról, alaplapról nem írtak semmit. HDD úgy tudom azóta változott a legtöbb gépben, ahol nem ott nyilván ez a szűk keresztmetszet de ahol 1 éve cseréltek HDD-t ott is nagyon lassú a gép.

    Szoftveres felmérésre meg megint csak nincs ötletem, hogy mit kellene meg minek meg miért is?
    Ami biztos hogy még xp van ezeken a gépeken, a kérdésem még az lenne, hogy ti hogy vélekedtek az xp terméktámogatásának megszűnéséről?
    Rejt ez valós veszélyt, vagy inkább csak hype? Elvégre a routerben is van tűzfal vírusírtó meg csomó biztonsági protokoll és ez is egy csomó mindent kiszűr nem? Vagy xp-n maradni nagy reckírozás?

    És egyáltalán ez a régi konfig elbírna a win7 vagy win8-al ha egy xp is elég vacakul fut rajta?

    Ha itt a harverekhez hozzá kell nyúlni akkor gyakorlatilag mindent ki kell dobni nem? Max a ház maradhat, vagy az egy jó opció lehet, hogy SSD + táp megvétele és később a proci + lap + ram? mert gépenként olyan 30k-ból kijönne az első változat, míg a 2. változat SSD nélkül a legjobb esetben is 55k-60k minimum.

    Vagy érdemesebb lenne elnapolni ezt, ha az újabb oprendszerek nem válnának be ezeken a gépeken és egyben kicserélni mindent?
    Apropó főleg annak tudatában, hogy már szinte csak oem oprendszerek vannak amik meg ha jól tudom az alaplaphoz kötődnek nem? Tehát addig oprendszert se lenne célszerű cserélni amíg nincs új alaplap?
    Vagy ez áthidalható?

    Köszi előre is a segítséget

    Üdv: Crias

    Crias

Új hozzászólás Aktív témák