Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz celafat #123544 üzenetére

    Nem újdonság ez és hiába zársz be mindent, attól még a WIndows / külső program használhatja a háttérben a külső meghajtót, zárolhat rajta fájlokat (példa).

    A megoldás ilyenkor várni X percet és később újrapróbálni, jó esetben utána már engedni fogja a rendszer a leválasztást. Ha nem, akkor a Windows leállítása / újraindítása is opció lehet, mivel olyankor elvileg megfelelően leválasztásra kerülnek a csatlakoztatott eszközök. Bár előfordulhatnak akár ilyen esetek is. Vagy másik lehetőség külső program használata, ami kilistázza a meghajtót zároló folyamatokat és ad lehetőséget azok feloldására, bezárására. Ingyenes: IObit Unlocker, Unlocker | Fizetős: USB Safely Remove, Zentimo.

    Következelő lehetőség nem használni a hardver biztonságos eltávolítása opciót, mivel a Windowsokban USB-s tárolóeszközöknél alapértelmezetten le van tiltva az írási gyorsítótárazás és ezért elvileg nem okozhat gondot a leválasztás hiánya. Elvileg, de gyakorlatilag már nem feltétlen jön ez össze minden esetben, ezért biztos ami biztos alapon ilyenkor is javasolt használni. Meg ha 2,5"-os külső HDD-ről van szó, akkor a szoftveres leválasztásnál az eszköz megfelelő leállítása is megtörténhet - bár pont a W7-nél ahhoz ezen beállítás kell - , ellenben anélkül az USB-kábel kihúzásával egyben a tápellátást is hirtelen kirántjuk alóla.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák