Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Hello srácok.

    Kolléga home officeban tolja, a céges gépet 1 hónapja használja otthon, ma valamiért kikapcsolt böngészés közben, és azóta nem indul el. Az alaplap kap áramot, mert a led világít rajta, de nem kapcsol be, pl a corsair vízhűtő a procin nem világít.

    Ő nagyon nem ért hozzá, az én ötleteimet kipróbálta, semmi nem segített.
    CMOS clear gomb, alaplapi kis elem ki majd vissza, összes kábelt kihúzni az alaplap hátából csak a táp kábel maradjon(monitor, egér wireless antenna,stb). Az alaplapi táp kábelt és a többi alaplapba csatlakozó kábelt megmozgatni. Kondik nem púposak.

    A gép kb másfél hónapja van összerakva, eddig hibátlanul ment, első napokban tesztelve volt a hőmérséklet is, nem volt gond, ráadásul nem is terhelés alatt döglött meg (szerkesztésre használja davinci resolve) Pontosan nem tudom mi van benne, de nem olcsóságok, ráadásul minden új volt. gigabyte lap, i9 proci, 32gb ram, talán gold táp, nzxt ház.

    Mit lehetne még kipróbálni, mielőtt valami szervizt keres? A gép el kellene tudjon indulni ram nélkül? Ez az utolsó ötletem, minden rammot kivenni, hátha az a hibás, azokat az én gépemből raktuk be, de én is kevesebb mint 1 éve használom, új samsung 2400mhz 16gb os egységek. Nekem nincs gondom vele.

    A proci nem éghet le, ugye? Még ha valami megkattant a hűtőben, akkor is hamarabb le kellene kapcsoljon minthogy megégjen, legalább is én ezt így tudom, mintha még videót is láttam volna hogy hűtő nélkül indítanak egy gépet, sok évvel ezelőtt, ami magától kikapcsol, de nem füstöl, és később a hűtővel szépen elindul.

    KÖszi

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák