Új hozzászólás Aktív témák

  • A_ScHuLcZ

    addikt

    Sziasztok!

    Tanácsokat kérnék, mert bár van jó pár évnyi tapasztalom gépek rendberakásában, ezúttal kicsit nehéz dióba futottam bele, a szomszéd gépébe.
    Gigabyte GA-X48-DQ6, E8200, 4x1GB, Radeon X600
    Az eredeti hibajelenség az volt, hogy többször szólt mostanában, hogy nem bootol a gép, ekkor átmentem, kábelt kihúztam, másik SATA csatlakozóba visszadugtam, egyszer a kábelt is kicseréltem, de az is előfordult, hogy ezek nem, hanem bios reset segített. A nem bootolás oka általában az volt, hogy nem látta a HDD-t, mint eszközt, biosban sem.
    A napokban teljesen megadta magát a gép, 2 fajta jelenséget produkál: win7 boot logó, majd 2-3 percig fekete képernyő,azután megjeleníti a login ablakot, és a jelszót begépelve jó 10 percet gyönyörködhetünk a háttérben úgy, hogy semmit nem lehet csinálni, majd újabb néhány perc elteltével ismét kivág a login képernyőre. Ha újra beírom a jelszót, az egész kezdődik elölről. A login képernyők közötti részen folyamatosan darálja a winyót,
    Másik verzió pedig az volt, hogy a fekete képernyőről egyáltalán nem jutott tovább boot logó után.
    Ez így konkrétan nekem HDD hibának tűnt.

    Áthoztam, újratelepítettem 8.1-re egy másik HDD-vel, azon kívül, hogy nem egy tempós darab a 8MB-os HDD miatt nem volt vele semmi gond, majd visszavittem hozzájuk, és első bekapcsolásnál az a jelenség volt, hogy bootlogo után fekete képernyő, nem ment tovább. Eközben pl teamviewerrel be lehetett lépni, és minden jónak tűnt, legalábbis azon keresztül. Ha megnyomtam a power gombot, akkor fél mp-re megjelent az asztal, majd következett a leállítás felirat, rendesen leállította magát. Ha ismét bekapcsoltam a gépet, az előbbi jelenség, a fekete képernyőn egér is volt, de minek..
    Ebből VGA vagy monitor hibára gyanakodtam, de először a monitort teszteltem, mert míg nálam volt újratelepítésen, azalatt párszor újraindítottam, de semmi hibajelenséget nem tapasztaltam. Rákötöttem az újratelepítésnél használt monitort, ugyanaz a jelenség, DSUB és DVI kimeneten egyaránt. Marad a VGA hiba.

    Tegnap beletettem egy a fiókban elfekvőben lévő X550-et, amolyan teszt célra tartottam meg, nem biztos, hogy tökéletes. Tegnap nem volt vele gond. Ma hazaérve be akartam indítani a HDD-t tesztelni, és ugyanazt a fekete képernyős hibát produkálta, mint az X600. Ha pedig a win7-es winyót kötöttem be, akkor a poszt elején leírt hibajelenséget tapasztaltam. Nem lehet véletlen egybeesés, hogy a 2 VGA-val ugyanazt a hibát produkálja, mondjuk elég hasonló széria (X550, X600), de akkor is!

    Kezdem feladni, mi lehet itt a gond? Én már kezdek alaplapra gyanakodni, de nem szívesen cseréltetnék velük bármit ki addig, amíg nem tudom biztosra, hogy az okozza, nem túl pénzesek.

    Ötlet? :F

    "I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

Új hozzászólás Aktív témák