Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz bkercso #6330 üzenetére

    Vám téma: sajnos ez ilyen. Nem fedex találmány, de ôk így kezelik, DHL szintén (kicsit a folyamat más csak, de árak, felár, stb, dettó). Sokat vámkezeltem importált dolgokat egy korábbi, rövid pályafutású kis kft-nél, ha tudtok Kínában is az oldalon DHL-t választani, azt érdemes. De a fedex se az a lehúzó brigád, csak ezeket meg kell szokni. Az igaz, hogy tisztán agyonkommunikálva nincsenek ezek, 1-2 ilyen után megtapasztalja az ember és saját maga belekalkulálja. Szép vagy nem, e van.

    Ha az EU közösségen belül nincs adott termékre gyártó, vagy pont olyan vámtarifa kategóriába esik, 0% vám esik rá és 27% ÁFA, amit vagy csomagot megállítva fizetsz ki (és akkor adják csak ki kézbesítésre, addig áll Vecsésen), vagy elôre kiadják tokkal-vonóval kézbesítésre és mikor hozza a futár, akkor fizeted ki (nem a csomag postázását és a terméket magát, hanem a vámkezelést és az áfát).

    Ha van gyártója EU-b belül adott cuccnak, az áfán túl még vám is jöhet rá. Ez mobiltelóknál és számgép alkatrészeknél ritkább, mert azokat mind Kína gyártja és ázsiai vagy amcsi márkák zömében, így csak áfát kapnak, belsô piacot védô vámot nem.

    Alu: nem olcsó ugyan, de DIY közösség szerint szép precíz munkát végeznek a Modushop-osok, olaszok, tehát ami EUR árat látsz, arra csak a posta jön rá :)
    [link] Érdemes kicsiben próbálni és ha tetszik, nagyobban. Természetesen csak elôlap is.. ha hagyod menni a reklámot a fôoldalon, vagy menükbe bemész, majd látod. NCore kiteket is pl. ôk csinálják (a hivatalos DIY, tokkal vonóval behetô kit dobozait és elôlapjait). Tôlük szeretnék én is vmi nagyot majd venni, Dissipante szériásat talán, tervezôdik egy csô-mosfet hibrid. De majd möglássuk.

    Kínában nem tudok hasonlót. Egy szép full alu, olyan igazi Shanling CD-T100-ra hajazó aranyozott stb stb. húzottalu házat rendeltem kínából pár éve eBay-en, 1 csavar hiányzott. Nem örültem, full nemstandard csavar volt, ilyen esztétikus szép csillogó. Majd elôkutatom (apám kapta karácsonyra, hogy építsen bele). De ha mégis lenne ezen kívül jó tapasztalatod kínaival, oszd meg majd. Posta + vám + áfával együtt kell nézni az össz árát ezeknek, versus minôség, a nyugatiakkal szemben. Kb. :R

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák