Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
vizimento
senior tag
Üdv Mindenkinek!
A következő problémámra szeretnék megoldást találni:
Van egy Sapphire Radeon HD3850es videokártyám. Egy aránylag egyszerübb játék alatt (I-Fluid) egyszercsak fura hangot hallottam a gépből (amit sejtésem szerint a videokártya hűtője okoz): kb 3-5 másodpercig hangos süvítő zaj (olyan mint amikor túl gyorsan pörög egy venti) aztán 2-3 másodperc csend. Megint 3-5 mp ventizaj, megint 2-3 mp csend .....
Ezért körülnéztem az everestben és a következőre lettem figyelmes:
"GPU hőmérséklet" 90 C környékén.
"Ventilátor-sebesség" 30-64 % között ugrál (sztem ez okozza a fura hangot)
"Kihasználtság" 96-98 %A kérdéseim:
1) Mi okozhatja az ugrálást, hogy felpörög/leáll? Miért nem tud beállni egy állandó sebességre, miközben a terheltsége alig változik?
2) A 90 C nem sok egy kicsit? Ha igen akkor miért csak 64 %-ig megy maximum a venti?
3) Az normális, hogy amikor 30-40 %on megy a venti, nem is hallom, 50-60 körül meg már zavaróan hangos (elnyomja a 2belső+1 külső vinyó hangját+legalább 4 másik venti zaját is)?Mi lehet mindezen problémára a megoldás? Lehet hogy a ventit kéne lecserélnem? Vagy érzékelő probléma? Esetleg szoftveres gond van?
Előre is köszi a segítségeket!
Ja és ha nem megy játék, csak a win7 fut, akkor a GPU hőmérséklet olyan 55-58 C a venti sebesség állandó 16 % (természetesen semmi hangja) a kihasználtság meg 0-4 %.
[ Szerkesztve ]
Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
vizimento
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést. Sokat gondolkodtam hogy plazma, monitor, vagy videokari topikba irjak, remélem jól tettem hogy emellett döntöttem.
A problémám:
Ati HD 3850 videokari + DVI kimeneten egy LCD montior, eddig igy használtam.
Vettem egy Panasonic tx-p42u20e plazmatévét, amin szeretnék videokat nézni a szgépről.
Összekötöttem vele a következő módon: a videokarin két dvi van, az egyiken a monitor, a másikra dvi-hdmi kábellel a tv.
Mindkét kép fekete (tv és monitor is). Ha csak a monitor van bedugva, tökéletes. Ha csak a tv, akkor sincs kép.
Mi lehet a probléma?
Próbáltam a tv hdmi1 és hdmi2 csatiját is, egyiken automatikusan odalép a tv ha bedugom a hdmi kábelt, de fekete marad a kép, a másikba átse lép automatikusan, ha meg manuálisan átlépek arra a bemenetre, csak feketeség látszik.
Valaki tapasztalt már ilyet?
Előre is köszi a segítséget!Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest