Új hozzászólás Aktív témák

  • Pimpellér

    csendes tag

    válasz MaCS_70 #1216 üzenetére

    Összességében tetszik a NAS jelenléte. Tavalyi beüzemeléstől kezdve lelkesen használom. Az adattárolás, letöltések és a távoli elérés volt a fő szempont a vásárlásnál. Mivel van médialejátszóm házimozi erősítővel, ezzel nem terhelem a NAS-t.
    A teljes sikerhez most a távoli elérés hiányzik. Megy ez is időnként, aztán meg nem.
    Ez a Digi-s ont/router vagy mi.. és a saját router kombó a kezdetektől feladta a leckét. Intéztem én bridge mód, nyilvános ip, tanultam hálózatbeállítást, routerbeállítást, de nem volt elég.
    Szám.tech. boltomban (ahol többször megfordulok) profi eladó is csodálkozott, hogy felhasználóként mikkel nem foglalkozom: port továbbítás, hálózatok, ilyen-olyan IP, stb.. Persze tudom, hogy amennyiben nem ásod bele magad adott témába, simán átverhetnek/lekövethetnek/stb. De hát megveszem az új autómat, pár újdonságot elsajátítok, aztán gázt neki...
    Szóval, ahogy írtad végig mentem szépen a beállításokon. Volt egy kis módosításom az ovpn fájlban, mert megadtam a Remote adatokat.
    De nem ment a VPN! Hibaüzenet:
    Nas reset következett (korábban ezt már próbáltam egyszer) pár dolgot újra beállítottam és lőn: a távoli elérés sikerült (korábban is). De hogy ez miért segített, hol van az a valószínűleg nem nagy hiba ami gátolja a tökéletes működést, nem tudom.
    Köszönöm a válaszodat.

Új hozzászólás Aktív témák