Új hozzászólás Aktív témák

  • csabiks

    senior tag

    Írok egy rövid beszámolót az új ASUS G550JK típusú laptopomról:

    Elöljáróban annyit írnék, hogy ezelőtt használtam Latitude, Elitebook és konzumer inspiron modellt, így ezekhez is viszonyítok.

    Kezdeném a pontos specifikációkkal:
    Intel Core i7-4700HQ
    15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt IPS
    2x4GB DDR3 1600MHz (DUAL)
    1000 GB SATA 5400rpm
    nVidia Geforce GTX 850M 4GB GDDR3

    Bár sok variáció nincs a modellek között, én leírtam hogy nekem milyen kiépítés van, és a tapasztalataimat is ezzel a verzióval kapcsolatban osztom meg.

    A csomagolásra és a laptop külsejére nem térnék ki, mert az egy az egyben megegyezik a G56-al. (erről teszt itt).

    Én freedos-al vettem, első bekapcsoláskor tettem is fel a win 8.1-et, majd a gyári drivereit. Minden gond nélkül felment, nem volt problémám semmivel.

    A kijelző sokkal szebb képet ad mint a latitude-m (az is FHD). Fekete színnél a kijelző alján beég, vagy nem tudom mi rá a jó szó. (egy pár centis részen fehér fátyol jelenik meg, nem zavaró, csak fekete színnél vehető észre).

    A billentyűzete a legjobb amit eddig használtam, nagyon kényelmes rajta gépelni, masszív és nagyon egyben van. A piros szín hátránya, hogy háttérvilágítás nélkül nem nagyon látni sötétebb szobában..

    A tapipad pontos, nem olyan izzadós, könnyen lehet használni (és szépen működnek a 2-3 ujjas funkciók).

    A külföldi fórumokon olvastam, hogy a vinyója nem valami fürge. Igazából ez a terrás vinyó sokkal gyorsabb mint amim a HP-ba volt. Csendes, egyáltalán nem tudnék rosszat mondani rá (talán azt hogy x idő múlva leparkolja a fejet és leáll, és ezt sajnos ki sem tudom kapcsolni).

    Teljesítményről pár szót: meglepődtem amikor láttam, hogy 2x4 giga van benne (fórumokon 1db 8 gigás modult írtak). Igazából inkább munkára mint játékra vettem, így nekem a processzor erő fontosabb volt mint a videokártya ereje. Az i7-es több mint elegendő. Nincs semmi gondolkozás, szépen fut minden amit eddig használtam. Egy játékot néztem meg eddig,és az ultra beállításokon natív felbontásban ment szépen (Modern Warfare 3).

    Hűtés: a gépnek van egy alap hangja, nem zavaró és nem hangos. Terhelés alatt hangosabbak a ventik, de még messze tűréshatáron belül vannak. (a hp és a dell porszívóvá változott játék közben). Mértem hőmérsékletek, stress test alatt 87 fokig felmelegedett, játék alatt a 80 fokot tartotta. Terhelés leállítása után szinte rögtön visszahűlt, nem volt vele problémám.

    Hangszórók: A külső mélynyomóval szépecskén szól, de azért a 2.1-em nem fogom erre elcserélni.

    Akkumulátor: 3 órát ment netezés közbe 80% fényerőn wifivel.

    Nem tudom mit hagytam ki, bárkinek bármilyen kérdése van szívesen megválaszolom.
    üdv.

    "The loudest one in the room is the weakest one in the room."

Új hozzászólás Aktív témák