Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoosty

    őstag

    válasz DeFranco #9999 üzenetére

    Nem tudom, mikorról beszélsz, mert a 80-as években volt egy durva ugrás, de 90-es évek elején kb ugyanannyi bűncselekmény történt, mint manapság.
    A hajléktalanok/csavargók lehet, hogy többen vannak, de nem kimutatható a hatásuk a bűnözési statisztikában.
    Kerestem statisztikát kutyákkal kapcsolatban, de nem találtam, csak, hogy manapság mennyi ilyen jellegű esemény történik, így nem tudom összehasonlítani "régen"-nel. Olyat viszont találtam, hogy a támadások több mint fele saját gazdája ellen történik. Szerencsére ismeretségi körömben ilyesmi senkivel sem fordult elő. Az egyetlen eset pont gyerekkoromban történt, de az sem kóbor kutya volt és inkább csak foggal karmolás volt az eredménye.
    A forgalom valóban növekedett, de míg 1990-ben 2400 körüli ember halt meg közlekedési balesetben, addig 2015-ben kicsit több mint 600. Gyakorlatilag harmadára esett vissza. Az egyéb sérülések is durván csökkentek.
    A számok nem igazolják a növekvő féltést, ezért gondolom, hogy inkább az az oka, hogy mostanában tudomása van az embernek róla. Ha gyerekkel történik, akkor meg kétszer annyira terjed az információ.

    Ja és régen 60-nal lehetett menni lakott területen, ma már csak 50-nel. Sűrűn lakott terület tele van fekvő rendőrrel és további korlátozó táblákkal, így egyáltalán nem igaz, hogy gyorsabban közlekednek a kocsik ott, ahol igazából gyalogosként találkozhat egy gyerek egy autóval.

    Még egy dolog eszembe jutott. Mivel jobban féltik az emberek a gyerekeket, ezért a lehetőségek száma is csökken a bűnözők számára és csökken az esély, hogy balesetet szenvedjen egy gyerek. Így lehet némi csalóka dolog a statisztikákban, de ezt a hatást szerintem nem lehet kimutatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák