Új hozzászólás Aktív témák

  • Phantomhive

    aktív tag

    válasz skynet666 #9691 üzenetére

    A helyedben mindenképpen kézzel húznám át a fontos adatokat és nem cserélném le a friss rendszert régire illetve nem is kutyulnám össze őket mélyebb szinten.

    A programokat szerintem az Application mappából kézzel kiemelve és átmásolva gond nélkül életre tudod kelteni, mert a következő indításnál az esetek sacc/kb 95%-ban újracsinálják maguknak a szükséges mappákat és fájlokat, ha pedig gondjuk van, akkor egyszerűen közlik, hogy "légyszi telepítsél újra, mert nem megyek" és akkor újratelepíted.

    A levelezést szerintem pikk-pakk átlehet menteni az Export mailbox gombbal(legalábbis Mailben látok 1 ilyet), de én pl. sose mentettem még levelezést. Beadom az iCloud jelszót és kb. 20 perc alatt lehúzza az összes levelet imap-on 1:1-ben.
    A jelszavakat megkockáztatom, hogy ki lehet exportálni ez alapján. Még sose próbáltam.

    A programok beállításai pedig általában az Application Support mappában vannak a user mappában.
    Nem javaslom, hogy az egészet 1:1 húzzad át.Sőt! csak az olyan proramokét húzzad át, amik nem rendszerprogramok(photoshop, ilife, iwork, stb..) és elvileg ezáltal megmaradnak a beállításaik. Az egész herce-hurca után pedig adnék egy egészséges jogjavítást az új rendszernek disk utility alól, hogy ne legyen semmi nyűgje.

    (Egy személyes tanács a végére: sose mozgass fájlokat, csak másolj. egyszer sikerült fontos dolgokat buknom mozgatás közben(forrás eltűnt, célba nem érkezett). Azóta ezt mindenhova megjegyzem mindenkinek :DDD )

    [...] and on the sixth day God created Manchester

Új hozzászólás Aktív témák