Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sukta 95
aktív tag
válasz Head88 #87500 üzenetére
masfel eves, ceges vasarlas, baszhatom... de ez hogy tortent meg egyik percrol a masikra? frisites elott mikor bekapcsoltam meg semmi nem volt..valamint hogyan eg be pillanatok alatt pl a diagnosztikai kep.
mennyi lehet a szerviz koltseg vajon?
[ Szerkesztve ]
www.maon.hu Online marketing. Neked.
-
-
consono
nagyúr
válasz Sukta 95 #87501 üzenetére
Én utoljára akkor láttam ilyent, mikor egy hétvégén "ottragadt" egy régi gép képernyőjén valami... Azt 24 órás fehér képpel ki lehetett szedni, utána már jó volt újra és vissza sem jött. DE gondolom ez max pár órát volt, amíg frissítettél...
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Indian74
senior tag
Sziasztok! Egy 2017 es macbook air 13 as géphez milyen külsö hdd-t javasoltok,és mekkorát????
NAGYPAPA
-
Sukta 95
aktív tag
válasz consono #87507 üzenetére
kb 20 perc volt a frissites...elotte semmi hiba, ahogy elindult a frissites, feher hatter valamiert fekete helyett..es ez fogadott..de a diagnosztikai kepernyo is beegett, az kb 2 perc volt mig vegigment. Nem ertem hogyan lehetseges ez. Nem tudom ehinni, hogy ennyitol es ilyen formaban es ilyen hamar beszart a kijelzom, nevetsegesnek erzem. Valamint miert csak az indulas, frissites, diagnosztika, recovery mod ragad ott, akar 1-2 perc utan is, pl a felso sav miert nem?
kigyo: 2018-as 15 colos prora van kijelzore visszahivas? en nem talaltam csak a billentyuzetre.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz Indian74 #87508 üzenetére
A mekkora igazán azon múlik, hogy mire akarod használni... Én pl. egy 128-as SD kártyát tettem inkább bele, MacOS Extendedre formázva használom gyakorlatilag "belső" diszkként.
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
vadászcsiga
félisten
Jövő héten lehet hogy megjelenik a vegleges big sur?
-
lmno
őstag
válasz vadászcsiga #87511 üzenetére
Max bejelentik, szeptember végén/október elején szokott jönni a frissítés.
-
Sukta 95
aktív tag
-
-
Sukta 95
aktív tag
Pont azért vettem Mac-et, mert munkaeszköz napi 12 órában és vakon vagyok minden ilyesmiben, mióta nincs windows a háznál. De, Google a barátom.
ui.: Érdekes amúgy, hogy nem látszik mindig a "beégés". Pl, most a Chrome-ban sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sukta 95
aktív tag
válasz duracell89 #87522 üzenetére
A chromenak csak a szurke attetszo fejleceben latszik, magan azon a reszen amit hadznalok mar nem. Bizom benne en is... koszi!
-
Sukta 95
aktív tag
Slussz poén...mire kiírta a pendrive-ot, addigra eltűnt a "beégés" mindenhonnan...ellenben még mindig fehér háttérrel csinálja a betöltést, így: [kép]
Így akkor ez biztosan szoftveres és a frissítésnek köszönhetően akadt össze...a hétvégén csinálok egy reinstallt. Bár fogalmam nincs hogyan kell.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
sziasztok
lehet lama kerdes lesz, de netet kutatva egyszeruen nem talaltam (meg) ertelmes infot rola. rokonom par eves macbook air-je szorakozik folyamatosan a tarhellyel. amikor megnyitjuk, hogy pontosan mennyi hely foglalt, akkor az "egyeb" merete valami 80 giga korul mocorog. tudom, hogy ez kb minden, ami nem mas. de ezt hogyan lehetne csokkenteni? lassan hasznalhatatlan szintre csokken a gep tarhelye es barmit csinal ez a retek nem csokken. mig az en gepemen megnezve ez a szam alig par giga.
koszi elore is a segitseget
-
válasz #75376384 #87532 üzenetére
Az én tippem, hogy a gépen nincs beállítva a Time Machine mentésnek hely, és a snapshot-ok foglalják a felesleges helyet (ezt a DiskWave nem fogja mutatni).
How to Free Up Space Used By Time Machine’s Local Backups on Your MacNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
akisbandi
aktív tag
@vzarmo
Hasonló gondokkal küzdök, Fotók, Dokumentumok és Íróasztal az iCloudban (20GB).
Rendszer (11GB), Alkalmazások (15GB), Mail és Dokumentumok együtt (2GB), Egyéb (35GB) és a szabad hely (37GB), ki sem jön a 121.
Gondolom az Egyébben benne van a fotótár, az iCloudban tárolt és gyorsítótárazott dokumentumok és hasonlóak.@Syl
Hasznos volt a link, köszi. Átraktam egy syno NAS-on futtatott TimeMachinra a mentéseket, töröltem a helyi lemezen a snapshotokat, de az egyéb mérete számottevően nem csökkent. Ellenőriztem is, csak a NAS-on van most snapshot.Az első mentésnél 350 GB méretű mentést akart csinálni, lett is belőle egy rendszerösszeomlás, egy hatalmasat fújt a ventillátor és elsötétült a képernyő.
Feladom, ez nem lesz kisebb, tényleg csak arra tudok gondolni, hogy gyorsítótárazva vannak a dolgok (mondjuk ennyit minek).
[ Szerkesztve ]
-
válasz akisbandi #87537 üzenetére
Én már rég feladtam a tárhely probléma megoldását Soha nem stimmel ha összeadom az értékeket. Plusz a Forklift is totál más foglalt/szabad helyet jelez ki. Szerintem ezt már az Apple programozói sem értik
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
atomanti19
aktív tag
-
r4z
nagyúr
válasz atomanti19 #87539 üzenetére
Max ha felbontod a teljes fedlapot, szoval nem igazan.
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Head88
addikt
válasz atomanti19 #87539 üzenetére
Egy fotót tudnál küldeni a törött csatiról? Az is lehetséges, hogy kábelcsere nélkül is javítható.
-
MNBT
tag
Sziasztok,
Érdeklődnék hogy sárguló USB-C töltőkábellel lehet valamit kezdeni?
Használtan vettem egy 2017-es Macbook Pro-t (2,5 éves) és meglepődtem, hogy a töltőkábele részben sárgás. Ciffel átmostam de semmi eredmény. Valakinek valamiylen bevált megoldás? -
MNBT
tag
válasz Head88 #87547 üzenetére
Köszi
Gondoltam hátha van valami okos házi megoldás, azon kívül hogy kidobjam és vegyek újat
Másik kérdés: ugyan ezen macbook-nál a trackpad haptikus visszajelzése (fizikai gombnak tűnő kattanása) random meg szokott szűnni és SMC Reset-el lehet csak visszahozni. Szoftveres hiba, de ez szériahiba lenne, vagy hogyan lehetne javítani, hogy ne menjen el ez a funkció? High Sierra fut a gépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Air 2018 Használt/8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3807
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest