Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz Nagytoll #56300 üzenetére
ezek mobil processzorok, a 2x i7 pedig egy erős desktop i3-nak felel meg, ahol elsősorban az utasításkészleten és nem az órajelen van a hangsúly, egy Broadwell 2 magos is megszakad egy HEVC formátummal (ha már tartalomfogyasztás a cél) hiába pakolsz mellé 16gb ramot, egyébként a kívánt feladatokra egy passzív Macbook is elég, viszont én is inkább a rMBP-t javaslom
Ozora <3
-
TigerCat
nagyúr
Srácok, ezt ha lehet ne folytassátok. Vagy privátban.
Köszi!Más.
Hol tartunk a bétákkal? Lesz ma frissítés?
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
TigerCat
nagyúr
válasz Black Dragon #56323 üzenetére
Basszus hogy rohan az idő...
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
buvartacsko
addikt
válasz Black Dragon #56325 üzenetére
nem érzem túl nagy kárnak, szerintem ezt most tényleg nem fogom felrakni, semmi olyan újdonságot nem ad, ami miatt ne tudnék várni a .6-os verzióig még 1 évet mire talán stabil lesz. így is vesztettem már 8 órát az üzemidőből (macbook air) a sierra óta, nem hiányzik hogy csak fél órát bírjon aksiról a gépem
-
Black Dragon
addikt
válasz buvartacsko #56326 üzenetére
Én azért jelentős újdonságnak érem meg az APFS-t, remélem érezhető lesz a HDD-vel rendelkező gépek esetében is, vagy egy régebbi SSD-s gépeknél. Nyilván stabil nem lesz egyből, és ezen felül nem tudtak letaglózni, de azt ők is beismerték, hogy ez gyakorlatilag egy hibajavítás mint sem továbbfejlesztés, így talán jelentheti azt, hogy stabilabb lesz már a legelső verzió is, mint mondjuk annó a Sierra.
[ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
Én pont a sok újdonság hiánya miatt rakom fel, mert így hátha hibákat javítottak, míg a sok új funkció csak esetleges galibát okozna.
Do You Dream?
-
buvartacsko
addikt
válasz Black Dragon #56327 üzenetére
hát nem tudom, 10.9-el vettem a gépet, azóta minden frissítés után csak a szívás volt...
-
Black Dragon
addikt
válasz buvartacsko #56329 üzenetére
Végülis nincs semmi sürgető abban, hogy felrakd a gépet, kb 1-2 héttel a frissítés kiadása után elkezdik gyártani az összehasonlító videókat, hogy melyikkel bírja jobban a gép, érdemes-e felrakni stb. Azokat megnézed, és ráérsz utána eldönteni, hogy felrakod-e vagy sem.
-
Head88
addikt
Én kipróbáltam a dev beta-t. És már most stabilabb mint a sima sierra. Kivéve az APFS-t, mert ha arra van formázva az SSD, egyszerűen belassul az egész. HFS+ formátumon tökéletesen teljesít.
A régi 15" 2010mid gépemre telepítettem, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem akarja a rendszer állandóan az NVIDIA gpu-t hajtani. Szinte állandóan megelégszik az intel hd-val. (ilyet ezen a gépen 10.9-óta nem tapasztaltam)[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
válasz Black Dragon #56330 üzenetére
Én mindig minden frissítést azonnal feltolok. Szeretek veszélyesen élni...
:-)♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Ragnar95
félisten
válasz Black Dragon #56323 üzenetére
Arrébb van az még sajna, 2héttel a keynote előtt küldik ki a meghívókat és még nem tették meg eddig. Persze ha a szokásos kedd/szerda lesz a keynote időpontja, a héten még kiküldhetik őket.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Black Dragon
addikt
válasz Ragnar95 #56333 üzenetére
Én úgy emlékszem 1 héttel előtte szokták kiküldeni, de 2012 és 2016 között Szeptember 7-12 között volt a bejelentés így kötve hiszem, hogy ez idén más lenne.
TigerCat: Én is ilyen vagyok, ahogy jön valami újdonság egyből felrakom, tavaly még a MacOS és iOS public betákat is végig szenvedtem, de úgy döntöttem, hogy idén inkább működő telefonnal szeretnék nyralni/pihenni/dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ragnar95
félisten
válasz Black Dragon #56334 üzenetére
Nem tudom nekem miért rémlett 2 hét Most visszakeresve valóban 1 héttel előtte küldik csak ki
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz TigerCat #56340 üzenetére
Ott inkább az USB3 sebessége a korlátozó tényező valószínűleg, nem is maga az SSD sebessége. Már persze ha egyáltalán USB3-as az SSD, nem pedig TB-os, bár elég nagy overkill lenne a TB egy olyan SSD-hez, ami az USB3 sebességét se éri el
-
madle
őstag
Nagyon bízom benne, ha megjön az új frissítés, hogy megoldja a Photos CPU és memória zabáló problémáját. Egyszerűen nem találok rá megoldást, amit említettek, nem működik. Amint elindítom a Photost, hogy képeket importáljak az iPhone-ról, felmegy a CPU hőmérséklet 90 fokra és az SSD-t elkezdi teleírni....
com.apple.photomodel fut. Amit írtak rá lehetőséges nem műküdik. Nem használok iCloud Libraryt és egyéb feltöltős dolgot sem..
Még nem is lenne mindez probléma, de úgy laggoltatja a gépet, hogy nem lehet használni..
-
Mohhoj1986
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy pár napja nem működik az smb service. Nem tudok megosztott mappákat felcsatolni. Már volt többször is volt restart. FTP-n megy, de smb-n nem. Valaki tudna nekem ebben segíteni?
Nem telepítettem újonnan semmit (se update, se app) amihez köthetném. Előre is köszi. -
TBMC
addikt
skacok!
bocsi, kicsit off. DE
valaki ajánlotta az iconstoret korábban pár napja...rendeltünk onnan ismerősnek egy macbookot, csütörtökön. de azóta is feldolgozás alatt van a rendelés.
emailekre nem válaszolnak, telefonon nem tudjuk elérni őket...valakinek van már tapasztalata velük? egyáltalán megbízhatóak? vagy keressünk máshol?
köszi!
-
Black Dragon
addikt
A szeptemberi keynote margójára: [link]
-
Papa-Het
aktív tag
Kicsit változtattam az itthoni wifi router frekvencián 2.4-ről, 5ghz-re és az iphone 4 nem érzékeli mert csakis 2.4-et képes. Viszont, anyukámnak van egy late 2009es fehér macbook-ja aminek kellene látnia, igaz? Van valakinek tapasztalata ezzel? Egyébként elképesztő mennyivel erősebb az 5ghz-es jel, brutál. 2.4-en alig érte el a 60mbit/secet, telefonon a 2mbit is nehéz volt (vicc), aztán átállítottam magasabbra, és azóta telfonon is hozza a 120-at stabilan.
Vettem hdmi kábelt az Air-hez, és nagyon szép képet produkál a 22"-os BenQ monitoromon. Ég is föld a kettő. Annyi a bibi, hogy elfogy az USB-m mert az egérke és a billentyűzet azon fut ugye, de izgi amikor fel van nyitva a Macbook, mert lehet húzgálni az ablakokat. Nagyon tetszik. Ami viszont nem, az pedig, hogy melegszik a tápkábel környékén. Nem süt vagy ilyenek, de érezhetően melegebb mint szokott lenni. Eddig Lightroom alatt soha nem kapcsolt be a venti, most sikerült elérni nála, hogy alap műveleteket követően beinduljon a porszívó. Gondolom a VGA dolgozhat rendesen a fullHD megjelenítésen.
Nem rossz ez a nagyképernyős dolog, sokkal jobban lehet fényképeket szerkeszteni rajta, meg úgy mindent. Viszont szerintem most látszik a 4gb hátránya. Ki van lőve a kép nagy felbontásba, és azon dolgozok ergó, jobban dolgozik a cpu+ram kombó (gondolom én). Bár lehet lesz mellé egy mac mini majd idővel (late 2011 körüli valami i5-tel, de ami még alakítható -ssd+ram terén-). Bár az 21,5"-os vastag iMac is izgatja a fantáziám, de nem HDD-vel.
-
madle
őstag
válasz TigerCat #56344 üzenetére
Így gyarapodik szépen, pedig csak nyitva van a Photos és semmi munkafolyamatot nem csinálok.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- Macbook Pro 16" - 2019, 8 mag i9 32/512GB, 4GB Radeon, touchbar, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest