Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • general

    addikt

    válasz Syl #55052 üzenetére

    amennyire én tudom, neten összeszedett infók alapján, ez igaz is, meg nem is. videó szerkesztő progiknál úgy néz ki, lassabb a Mac, de ott sem minden területen, export, renderelés, vagy szerkesztés, nem mindegy, függ a munkafolyamat részétől.
    viszont fotós progrmoknál, ebből ugye 2 van az Adobe-nak (most a Bridge-et ne számoljuk) már más a szitu. PS tökmindegy, én legalábbis retusálok, nem használom a HDR, panoráma és hasonló hardverigényes funkciókat, alapfelhasználás szintjén mindkét platformon jól megy.
    és akkor ott a Lightroom, ami egy külön kategória. lassú dög, de Windowson van egy olyan közismert nyűgje, hogy egy mappán belül, ha sokáig dolgozik az ember szépen belassul, a képek elején so-so, aztán mondjuk 200 fotó után (1000-ről ne is beszéljünk) olyan szinten lassul be, hogy képek váltásánál konkrétan várakozni kell, mire betölti az egy nyomorult fotót... cache ürítés sem segít, újraindítás ideiglenesen megoldja, újra gyors, aztán ugyanez...évekig Win alatt dolgoztam, most pont ezért váltottam Mac-re, mert ott a LR jobban megy, kicsivel kezelhetőbb, de legalább is egyenletesen lassú. :D. de az idegeim miatt mindenképpen megérte.
    és elég objektíven mérhető, mert a PC-mre hackintosht tettem, tehát pont ugyanaz a hardver, két platform. a MBP meg backup, arról írtam fentebb véleményt. kollégámnak 15" 2015 csúcsmodell van, azon eléggé hasít a LR. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák