Új hozzászólás Aktív témák

  • Karma

    félisten

    Furcsa dologra akadtam egy MBP 13" kapcsán (GeForce 320M-es sorozat).

    Úgy kezdődött, hogy 10.6 futkosott rajta, de nem volt teljesen százas: néha-néha vízszintes csíkok villództak a kijelzőn, ami már elég baljós jel, de lesz szebb is.

    Megpróbáltam feltenni a Liont az App Store-ból, a telepítés elindult, majd lefagyott - mint utólag nézegettem megsérült a telepítő... Mivel a Lion telepítőt visszacsinálni nem tudtam, kibackupoltam az egész HDD-t egy külsőre, és kezdtem tovább kísérletezni.

    A saját 10.6 telepítője is lehal azzal a hibával, hogy sérült. Ezért az Installer DVD-ről futtatott terminálban kísérleteztem: pendrive-ról másolgattam fájlokat a vinyóra, és mindig megváltozott a checksumjuk, akárhogy partíciónáltam, formáztam, mindig ez lett a vége.

    Kapott egy hosszú tesztet az Apple diagnosztikájával (semmi hiba), valamint memtest86-ot (szintén semmi hiba), úgyhogy a RAM hibáját kizártam.

    És most jön a feketeleves: a Fedora 15 simán feltelepül a vinyóra, vígan és hiba nélkül fut a hardveren! Mit csinálhat másképp a Linux, hogy semmi baja nincsen? :F

    Közben futtattam egy destruktív badblocksot is, végigment, nem talált hibát (Linux alatt természetesen). Ezekszerint nem hibás szektoros a HDD... Ja a SMART se mond semmi hibát ezen a fronton.

    “All nothings are not equal.”

Új hozzászólás Aktív témák