Új hozzászólás Aktív témák

  • werszomjas

    őstag

    Sziasztok.

    Van nekem egy MacBook Pro 8,2-esem.

    Első apple gépem, néhány kérdésem lenne.

    1. Olvasgattam itt hogy lehet tenni rá win-t is, 2 lehetőség, a BootCamp vagy a Paralells. Melyik alatt fut gyorsabban a win? Nem zavar, hogy BootCampnél újra kell indítani a rendszert. Főleg az OS X-et használnám, a win csak akkor kéne ha olyan program van ami mac-en nem fut. Melyiknek (bootcamp, paralells) mi a hátránya és előnye??

    2. BootCamp (win) alól is elérek minden adatot ami a mac partíción van, vagy csak azokat, amiket a bootcamp-re másoltam?

    3. Vennék egy külső vinyót adattárolásra, MyBook 2TB-ost, de van egy asztali gépem is, amin win fut, meg tudom oldani hogy mindkét rendszer lássa/használja ugyan azokat a fájlokat? Ja és WD TV Media Playeren is használnám a tárolót filmnézésre, az meg nem hiszem, hogy látja a mac partíciót, így mindenképpen NTFS lenne. Viszont a Time Machine-t is használnám, az tud dolgozni NTFS-re vagy neki mindenképpen mac partíció kell?

    4. Windows alatt ahhoz szoktam, hogy a vinyón van 1 partíció a win-nek+programoknak, meg van 1 partíció az adataimnak, ha esetleg újratelepítés lenne, ne kelljen az adatok mentésével szenvedni. OS X-nél használ valaki ilyen megoldást vagy felesleges? Milyen időközönként igényel újratelepítést? (Nem szeretem ha belassul a rsz)

    5. Mi az a MobileMe? :)

    6. Jó ez a Lion? Megéri megvenni/feltenni? Ha most megveszem, utána az összes frissítése ingyenes lesz, vagy azokért is kell fizetni?

    Köszi :R

    [ Szerkesztve ]

    üdv

Új hozzászólás Aktív témák