Új hozzászólás Aktív témák

  • HoTDoG

    tag

    válasz CharlieDrop #120952 üzenetére

    Egy hónapja vettem egy M3 Air-t. Az M2 megjelenése óta szemezgettem vele. Elég sokáig néztem a piacot, teszteket, élőben, mindenféle laptopokról.
    Ahogy írtam is amikor megvettem az Air-t, még a HP Dragonfly G4 sincs a közelében érzésre, anyaghasználatra, volt nálam pár napig. Pedig az újonnan kicsit magasabb kategória árban. Egyszerűen a Windows laptopok nem hozzák azt a minőséget összeszerelésben. Ha nem a touchpad lötyög, akkor minimum a space bar, de ha az sem, akkor a teteje olyan könnyen benyomható, mint egy papírlap.
    Az új inteles Asus Zenbook a boltban már attól nagyon meleg volt, hogy kint volt rajta a fix demo képernyő az árról és a specifikációkról. Pedig abban venti is van - jó hangos. A 120HZ Oled meggyőző, de minden más felejtős az Air-hez képest. Az Air-t még nem éreztem melegnek, miközben fut a Parallels alatt a Windows, mindkét oprendszeren böngészők, alkalmazások megnyitva. De egy videó vágás biztos megizzasztaná.

    Viszont a Win 11 szerintem nagyon feljött. Pár hete volt 20-25% kedvezmény Parallels-re, le is csaptam rá. Így tudom használni mindkettőt egyidőben, iszonyú gördülékenyen. Az Office, Outlook, Teams termékek sokkal összehangoltabbak Win alatt, így nem tudom megkerülni. Fájlkezelésben, ablakkezelésben pedig szintén erősebb a Win.
    2012-ben volt először egy MacBook Pro-m. Kicsit komolytalan, hogy azóta is egy fizetős alkalmazást (magnet) kellene megvennem, ha olyan szintű ablakkezelést szeretnék, mint windows alatt.

    Emellett az Apple kicsit lemaradt az AI vonalon - legalábbis úgy tűnik egyelőre - és a Copilot-tal a Microsoft rendesen elhúzott.

Új hozzászólás Aktív témák