Új hozzászólás Aktív témák

  • djstavross

    tag

    válasz blakey #119982 üzenetére

    Szia!

    Köszönöm a választ, egy kicsit pontosítok.

    Jelenleg azon agyalok, hogy szerintem a külső HDD nem a legstabilabb megoldás adattárolásra+mindennapi megoldásra az SSD-vel szemben (főleg ha már a Mac-ben is SSD van). Így vennék egy 500Gb-os külső SSD-t és azt megformázom Mac fájlrendszerre és minden eddigi adatomat azon tárolom és napi szinten használom csatlakoztatva. Illetve mivel van 2db 500Gb-os külső HDD-m az egyiket exFAT fájlrendszerre formázom és csinálok rá egy biztonsági mentést az eddigi adataimról és megy a fiókba.
    A Windows-os notimban van egy 1TB-s HDD, ami 3 részre van particionálva (200, 300 és 500GB). Az elsőn a Win van+a nem állandó asztali fájlok (zene, doksik, amik ha nem kellenek mennek a 300 vagy 500-as partícióra). A 300-asra telepítettem a játékokat, plusz ott vannak fotók, dokumentumok és egyéb telepítőfájlok. Az 500-as partíción pedig a letöltött filmek és zenék.
    Szóval kiválogatom majd azokat a dolgokat, amik nem kellenek (pl. a win-es telepítőfájlok, driverek) azokat nem húzom át, de minden mást igen a külső SSD-re egy közbeiktatott 500Gb hordó HDD segítségével a fájlrendszerek miatt. Még annyi, hogy lehet az SSD-t is megosztom 200/300-as arányban, mivel terveim szerint a jövőbeni játékokat a 200-as partícióra telepíteném.

    Viszont tegnap belefutottam egy hibába. Ahogy összeszámoltam kb 300Gb-nyi olyan adatról van szó, amit át akarok majd költöztetni. Megformáztam egy külső (korábban notiban lévő) 500Gb-s HDD-t exFAT-ra (előtte töröltem a partíciókat róla) és gondoltam a Win C meghajtóról azt a kb 10Gb-nyi zenét áthúzom a Mac-re ezen a HDD-n. Másolás winről rendesen végigment, megvártam, míg a HDD már nem dolgozik, aztán leválasztottam, rá a Mac-re, másolás és 36-os hibakóddal megszakította. Ahogy utána olvastam "A -36-os hiba általában akkor fordul elő, ha egy fájlban egy '. ' és '_' a nevében megsérül, vagy más probléma van vele. Ha ez megtörténik, a Finder nem tud dolgozni a másolni, áthelyezni vagy törölni kívánt fájlokkal, mert nem találja a szükséges információkat."
    Nekifutottam újra, egy darabig másolt mac-en, majd megint 36-os hiba. Viszont érdekes módon az exFAT-ra formázott 16Gb-s pendrive-on probléma nélkül át tudtam húzni azt a 10Gb adatot. Így most kicsit tanácstalan vagyok, hogy az adatmentést hogy oldom majd meg ha veszek egy külső SSD-t. :F

    Lehet én bonyolítom túl.

Új hozzászólás Aktív témák