Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz CharlieDrop #119448 üzenetére

    Csak egy tipp: nézd meg a root alatti Shared könyvtárat.
    Nálam oda pakolt az Epic Games Launcher a kipróbálásra letöltött Bordeline 3-at (úgy 110 GB-ot), és azt most a rendszerkimutatásban "other users and share"-ként látom. Már el is felejtettem, hogy létezik, konkrétan most vettem észre, hogy beraktam neked a screenshotot, hogy miaf. az az Other users kategória a 100+ GB-tal.... de már nem emlékeztem rá, mert csak ki akartam próbálni, hogy mennyire "játékpotens" az M2Pro (12C CPU, 19C GPU). Egyáltalán nem szoktam játszani amúgy. Csak a kíváncsiság hajtott. Szóval el is felejtettem már.

    Ha több oprendszer-update-en túl vagy már, esetleg valamikor régebbi gép backupjából állítottál vissza új gépre, akkor lehet egy halom kompatibilitási gondok miatt "karanténezett" dolgod is, ezek is a "shared" alatt vannak nálam, de kvázi nem foglalnak helyet... (sok-sok könyvtár és fájl, de max párszáz kilobájt) Mindenesetre, kitudja, hátha nálad azok is nagyok (ha vannak).

    Nálam 10+ éves története van a mac-eimen lévő adatoknak (általában vagy backupból volt negy részük visszaállítva, vagy migrációs tool által, több láncon át, szóval vannak nagyon régi adatok és beállítások), mégsem jött le az, hogy szarul kezelné a macOS a háttértárat.
    Voltak nekem is tárhely problémáim, de általában mindig kiderült, hogy valami 3rd party cucc a "ludas" (mint pl a fentebb emlegetett Epic Games Launcher)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák