Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    válasz Geresics #115583 üzenetére

    Ha a telón és a Mac-en is ugyanaz az Apple-felhasználóval vagy belépve az iCloud-ba, ÉS a beállításokban mindkettőn be van kapcsolva a fotók szinkronizálása (ÉS az is, hogy moblineten is szinkronizáljon), AKKOR az úgy működik, hogy fényképezel egyet, majd vársz... azonnal nem lesz ott a gépen, mert a telőó egyszer fel kell töltse felhőbe, majd onnan a gépnek le kell töltenie. Ezt minkettő kb akkor teszi meg, amikor neki jól esik, és mondjuk a teló oldalon nem mindegy, hogy mekkora lesz az a fényképfájl.
    A tapasztalatom az, hogy akár fél óra is eltelhet, amíg megjelenik a Mac-en a fotókban az újonnan készített kép, szóval ez szerény véleményem szerint arra nem igazán használható, hogy azonnal meg is nyisd gépen, amit fotóztál. Főleg, ha mondjuk tízet már fotóztál előtte mnéhány percen belül, és a tizenegyediket nyitnád meg a gépen.. ugyanis a teló a fotózás sorrendjében fogja őket feltöltögetni, és ezt nem tudod befolyásolni.

    De iPhone-on és minden Apple eszközön van egy AirDrop nevű lehetőség, ami - ha bluetooth közelségben vannak egymáshoz az eszközök, és a gépen is be vagy jelentkezve, és ugyanazon a hálózaton vannak (ez utóbbi azt hiszem nem kötelező, de nagyot gyorsít rajta), akkor pofonegyszerű. A telón a képnézegetésnél a "Megosztás" ikonra kattintasz, és meg is fog jelenni a Mac egy "AirDrop" szekcióban, csak rákattintasz és vársz mondjuk 2 másodpercet... a Mac jelezni fogja, hogy érkezett AirDrop-on kép. Rákattintasz a értesítésre, és felkínálja, hogy mit szeretnél csinálni vele.

    Az egész nagyon intuitív, leírni hosszabb és körülményesebb, mint megcsinálni.
    De szerintem ez a leggyorsabb módja a képek azonnali elérhetőségének Mac-en, nem az iCloud-on keresztüli szinkronizálás.

    "Több felhasználó és 1 mac" kombóvl is működik az AirDrop, de akkor a "General -> Airdrop&Handoff ->Airdrop" beállítást vagy "Contacts only"-ra teszed, és a kontaktok között ott kell legyenek a személyek (telefonszámmal), akik küldhetnek/akiknek küldhetsz, vagy "Everyone"-ra (és ez a beállítás mind a küldő (telefonok), mind a fogadó (Mac) oldalon megfelelő kell legyen. Ezt is csak egyszer kell beállítani, a többi már szinte magától megy

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák