Új hozzászólás Aktív témák

  • syl5

    őstag

    válasz Bkrisz9 #108729 üzenetére

    Én április óta használom - masszívan (munka és minden magán dolog) június óta - de küzdős, az tény.
    Mondjuk nem vagyok egyszerű eset én sem, mert 22 év Windows után tértem át és iOS-t másfél éve használok 11 év Android után.
    Az iOS 2 hét után megadta az "aha, ez király" érzést, a MacOS-el azóta küzdök.

    Mindenesetre amit tanácsolni tudok, hogy
    - másképp kell használni a MacOS-t, mint a Windows-t. Kicsit jobban rá kell bízni magad. Nem kikapcsolni, nem bezárni az alkalmazásokat, igazából leszarni az egészet, hanyag módon kezelni. Nem foglalkozni vele, hogy 80% foglalt állandóan a RAM-ból, mert gondot nem okoz. Használni töltőről, dokkolóról, saját kijelzővel, külső kijelzővel változatosan és működik.
    - És még valami nagyon fontos! Drága, nem a Kelet-Európai pénztárcához van mérve, ezt el kell fogadni. Ez a gép munkára való, kész pont. Ez nem egy mindenes gép. Ezért drága. Külön kell hozzá konzol, ha játszani akarsz, külön kell hozzá valami media player, ha filmet akarsz nézni Tv-ről, stb. És persze minden megoldható, de mindig lesz valami idegesítő issue, ami rákényszerít arra, hogy valami pluszt vegyél hozzá.
    - Használd a saját alkalmazásait és szolgáltatásait, azzal a legjobb. 6 év Spotify után át fogok térni Apple Music-ra. Sok-sok év Google után folyamatosan térek át Apple Calendar-ra, iCloud-ra.

    Olyan az egész egyébként mintha az Apple egy ilyen Stockholm szindrómás pszicho szart játszana velem. Utálom a folyamatos idegesítő szarságai miatt, mert bármi újat akarok tőle mindig valami issue-ba botlok, és nem szeretem azt, ha rákényszerítenek plusz dolgok vásárlására, ugyanakkor szeretem, mert ami működik az stabilan nagyon jó érzést kelt.

    Btw, amikkel küzdök most:
    - HDMI-n keresztül képtelen 4K jelet akarásmentesen lejátszani ( beszerzés alatt az USB-C - HDMI kábel, amiben bízok) (USB-C - USB-C-n 1440p ok)
    - 1440p Ultrawide monitor nem igazi a kęp élesség. (ugye felezni kell a felbontást akkor a tuti, illetve még /1.5 az tűrhető, de a natív az nem játszik sajnos, emiatt van 5K Studio Display, ahol a Default felbontás az 1440p, ami éppen a fele - így oldja meg az Apple a Retina-t)
    - Plusz van egy ún. DarkWake állapota is, ami során egész éjszaka karbantartást végez a gép, viszont ez folyamatosan bekapcsolgatja a keijlző backlight-ot, ami elkúrhatja a monitort...) Nem tudom, hogy ez Studio Display-el hogyan viselkedhet, de elvileg ott semmilyen external display issue nincs. Intézés alatt van 27MD5KL-B hát kíváncsi leszek, max marad a workaround, hogy éjszakára lehúzom a monitort.
    - Personal hotspot-ról nem megy az Airplay, illetve a Continuity camera sem, tovább nem frissíti MacOS-en a Photo Library-t sem. (megint csak arra sarkall, hogy legyen otthon netem, holott nekem korlátlan mobilnetem van, amiről bőven jó voltam hosszú évek alatt Win+Androiddal.) Illetve magától lecsatlakozik ha nincs a gép közvetlen közelében a telefon, ami azért rossz, mert megáll a zene, ha arról megy.

    Szóval hozzá kell szokni, na! De hogy jó is legyen, imádom hogy gépen fel tudom venni, ha hívnak, imádom, hogy gépre megérkeznek az SMS-eim, imádom a Handoff-ot, a hangzását, a képminőséget. Egyébként a lustaságot is szépen lassan kiűzi belőlem, ez a gép munkára, fejlődésre késztet, és ez jó.

    Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Új hozzászólás Aktív témák